Beauty

Moja starostlivosť o pleť

Najprv som natočila o mojej starostlivosti video, no nebolo dobre spracované, tak to zatiaľ nechávam len na článok a video dotočím niekedy v budúcnosti 🙂

Moja pleť je:
– suchá
– so sklonom k akné
– mám prvé vrásky pod očami, mimické vrásky okolo úst a začínajúce vrásky na čele
– a mám 26 rokov

DENNÁ STAROSTLIVOSŤ
Ráno začínam čistením pleti s gélom od Mario Badescu Acne Facial Cleanserktorý je síce určený pre zmiešanú a mastnú pleť, no mňa nevysušuje. Používam ho teraz 3 mesiac a mám minutú polovičku, čiže za tú cenu dobrá kúpa.

Potom nasleduje tonikum, ktoré pleť dočisťuje a pripraví na ďalšie prípravky. Používam tonikum na suchú a normálnu pleť od Mary Kay Botanicals Effects, ktoré nevyušuje a ktoré mám ešte z nejakých predošlých objednávok. Za mňa je zbytočne predražené, osobne vidím rozdiel v tonikách iba ten, či ma vysušuje alebo nie. Takže keď domíňam, pôjdem do niečoho iného.

Moje momentálne denné sérum je od Bione Revitalizačné protivráskové sérumJe lacné, jemné, rýchlo sa míňa a nevidím zmenu na pleti, mám ho vyslovene ako prevenciu proti vráskam a aby pleť dostávala nejaké vitamíny.

Očný krém som si zaobstarala od Mario Badescuktorý je vhodný na všetky typy pleti a je extrémne hydratačný, čo moje očné okolie potrebuje. Nemala som očných krémov veľa, no tento je  jemný ako masielko. Som z neho nadšená 🙂

A v poslednom rade treba pleť hydratovať a zabaliť ešte nejakou ochranou zložkou v podobe krému, ktorý mám tiež Mario Badescu Ochranný denný krém. Má zvláštnu konzistenciu, je akoby našľahaný. Je vhodný na suchú, zmiešanú a citlivú pleť. Úprimne? Nevidím rozdiel medzi týmto a krémom z Lidl. Hydratuje ma a to je asi tak všetko, čo pociťujem.

NOČNÁ STAROSTLIVOSŤ
Na odlíčenie celej pleti používam odličovacie obrúsky z Lidl. Na odlíčenie očí mám dvojfázový odličovač Mary Kay a odličovač Nouveau, ktorý mám odkúpeny zo salónu, ktorý končil. Mary Kay je bez oleja, veľmi dobrý pre citlivé oči, je to veľmi obľúbený a objednávaný produkt, vydrží asi 6mesiacov. Ja ho moc nemám rada, musím ho viac dávkovať aby dobre odlíčil..

Na čistenie pleti opäť siahnem po Mario Badescu gél proti akné a toniku od Mary Kay.

Nočné sérum som si objednala z beautybay.com štýlom, že som chcela sérum do 50Eur, ktoré je dobré a vybrala som si MyChelle Remarkable Retinal Serum. Sérum je jemnučké, som s ním spokojná. Keďže obsahuje výťažky z citrusov je potrebné používať niečo s faktorom proti slnku na deň.

Nasleduje špeciálna starostlivosť na akné od Mario Badescu Drying lotion. Je to vodička, ktorá je dvojfázová no nemá sa trepať, ale vatovou tyčinkou sa má ísť priamo do ružovej tekutiny naspodu nádoby. Tou sa potom potierajú vyrážky lokálne. Nie je to agresívny prípravok, akým väčšina na akné je, suší iba veľmi jemne a dosť rýchlo hojí akné. Pre mňa je toto asi najlepší výrobok na problematickú pleť, aký som mala.

Na očné okolie mám sérum s retinolom Medik 8 Retinol Eye Serum. Verím, že vydrží aj rok vzhľadom na to, že jedna aplikácia stačí na obe oči. Čo je pri tej cene viac ako úžasné. Spozorovala som, že mi zbledli kruhy pod očami, čomu sa veľmi teším 🙂

Večer používam aj lokálny krém na vrásky, najmä z dôvodov, že v noci pleť regeneruje a vyťaží z produktov maximum. Mám na to krém od Natura Siberica Absolut. Je to kolagénová výplň s kaviárom. Ja som s týmto krémikom veľmi spokojná, vidím zlepšenie na mimických vráskach a produkt mi vydržal približne 6mesiacov. Teraz mi dochádza, no už mám objednaný ďalší 🙂

A nočnú starostlivosť ukončuje hydratačný Protein Night Cream od Mario Badescu (zabudla som ho pridať, takže na fotke chýba). Pocity rovnaké ako pri dennom kréme – hydratovať hydratuje a to je asi tak všekto.

DOPLNKOVÁ STAROSTLIVOSŤ
Namiesto samostatného peelingu raz týždenne, väčšinou v pondelok, používam Mikrodermálnu sadu od Mary Kay. Obsahuje dva kroky, pričom prvý je peeling a druhý je upokojujúce sérum. Peeling zbrusuje vrásky a pomáha mi aj na fľaky po vyrážkach. Napriek cene táto sada vydrží aj rok, keďže sa používa iba raz týždenne. 3 dni pred a 3 dni po použití sa neodporúča dávať maska na tvár, keďže peeling aj maska odstraňujú odumreté zložky z kože (aspoň tak to bolo odkomunikované mne, za pravdivosť tejto informácie neručím).

Po troch dňoch, teda väčšinou vo štvrtok, piatok si dávam pleťovú masku, ktorú momentálne dopouživávam od Mary Kay Botanicals Effects na mastnú a zmiešanú pleť. Tá mi bola totiž odporučená ako dobrá na čierne bodky. Efekt však nevidím žiaden..

Ako extra hydratáciu si dávam tesne pre spaním Intenzívny hydratačný krém od Mary Kay. Využívam ho najmä počas letných a zimných mesiacov, vždy keď sa citím byť dehydrovaná. Musím uznať, že heslo „hydratuje až 10 hodín“ môže byť kľudne pravdivé, vždy mám po jeho použití ráno lepšiu pleť.

Môj SOS produkt je Upokojujúca očná maska od Mary Kay, ktorá je výborná na čierne kruhy a prepadnuté „vačky“ pod očami. Vždy ju využívam v extrémnych prípadoch, keď ma zavolajú na fotenie do Prahy o 10 ráno, čo pre mňa znamená, že mám o 6 vyraziť a to je pre mňa smrť 😀

Podobné články

7 komentárov

  1. Pro mě poměrně neznámé produkty, od Mary Kay jsem nikdy nic neměla 🙂

    Ili Libertad

    1. hey no, ja sledujem dosť zahraničné blogerky, takže sa tam inšpirujem, čo sa značiek týka 🙂 a u Mary Kay som začínala a dostala ma vlastne k líčeniu, preto mám ešte veľa produktov tejto značky, no už som nerobila objednávku ani nepamätám 😀

  2. Hezký článek, pěkná rutina 🙂

    Nikys beauty blog

    1. ďakujem 🙂

  3. Krásna recenzia. 🙂 MARY KAY milujme ♥

    Krásny víkend!
    XOXO

    http://nikolaknazikova.blogspot.sk/

  4. Super článok a krásna rutina ! 🙂
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

  5. […] Smaragdová pani Moja starostlivosť o pleť […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.