Beauty Recenzie

RECENZIA: Dekoratívna kozmetika od Cougar

Neviem opísať svoju radosť s druhou spoluprácou v oblasti prírodnej kozmetiky. Oslovilo ma slovenské zastúpenie celkom mladej britskej značky Cougar. Firma totiž vznikla v roku 2012, všetko si vyrába v domácom Anglicku a hrdí sa kozmetikou netestovanou na zvieratách. Doposiaľ sa zameriavali na produkty určené na telo, pleť či zuby no teraz uvádzajú na trh prírodnú minerálnu dekoratívnu kozmetiku, ktorú som mala možnosť vyskúšať a zrecenzovať. Tieto produkty by mohli byť vhodné pre citlivú pleť na chémiu v bežných kozmetických výrobkoch. Tak poďme na to 🙂 (názvy produktov sú klikateľné linky)
Všetky tieto pleťové výrobky majú úžasne jemnú až hodvábnu textúru, na pleti nechávajú príjemný pocit bez zaťaženia a svojimi minerálnymi zložkami vyživujú pleť. Páči sa mi, že na e-shope pri produktoch ako je bronzér, lícenka a rozjasňovač, je pripnutý obrázok kam jednotlivé farby aplikovať. Aby som sa neopakovala pri každom výrobku, tak iba podotknem to, že konzistencia je neskutočne jemne namletá, hodvábna a preto by všetky tieto púdre mali sedieť zrelšej pleti, pretože nemajú tendenciu zaliezať do vrások či nejako ich zvýrazňovať. Taktiež všetky produkty si teraz viete zakúpiť aj v 1g verzii ako takú testovaciu veľkosť pre tie, ktoré si nie sú isté, či by im niektorý výrobok sadol 🙂

Makeup je s obashom 7gramov a na výber z 10tich odtieňov. Minerálny makeup je možné použiť samostatne bez tekutej bázy alebo pre väčšie krytie sa môže aplikovať na klasický fluidný makeup. Krycia schopnosť je stredná a čo je plus nepôsobí ako maska ba naopak veľmi prirodzene. Pleť je s ním taká jemná. Výrobok by mohol zaujať mastnú či zmiešanú pleť, pretože pekne absorbuje nadbytočný maz. Z ponúknutej škály odtieňov mám 3 (Luscius, Moonshine a Latte) a ani jeden mi ako bledulke nesedí, čo môže pre niekoho byť dobrou ale aj zlou správou. Všetky odtiene, čo mám sú tak stredne hnedé buď s ružovým alebo žltým podtónom. Paleta tieňov na stránke nie je podľa mňa jednoznačná, preto je možno lepšie sa orientovať podľa tých, ktoré sú v sete 8 produktov.

Korektor má 4gramy a je dostupný v dvoch odtieňoch Egg schell, ktorý je bledší a Lace v tmavšom prevedení. Je to presne ten typ púdru, ktorý je vhodný aplikovať na tekutý korektor, pretože očné okolie hydratuje a nevysušuje, s čím som mala problémy pri iných púdroch. Pod očami dobre drží celý deň a aj keď sa nanovo prepúdruje nevytvára omietkový nános. Na vyrážky a iné začervenania mi žiaľ nestačí, tam sa musím spoliehať na pigmentovanejšie tekuté korektory. Tým, že je jemný k pokožke bude vhodný aj pre zrelú pleť.

Štandartná veľkosť ako makeup 7g, dostupné dva odtiene Oyster je v studenom bledom tóne a Seude je jemne tmavší variant. Tento výrobok by som prirovnala k transparentným púdrom, ktoré zmatňujú, fixujú a sú na pleti neviditeľné. Presne tak sa chová aj tento púder. Svojou neviditeľnosťou sa dá použiť aj pod makeup ako podkladová báza, či na makeup ako fixátor. Preto netreba očakávať nejakú kryciu schopnosť. Mne tento výrobok sadol zo všetkých Cougar produktov vyskúšaných najviac a keď sa mi minie, určite si ho znovu zadovážim. Sedí mi totiž odtieňom a preto ho používam ako normálny púder na makeup či na prepudrovanie očného okolia, ktoré svojou bledosťou pekne rozjasní. Tip pre pleť, ktorá vyhľadáva riadne zmatnenie: aplikovať takýto púder pred tekutým makeupom ešte lepšie zachytí pot a maz a mal by tak zaručiť dlhotrvácnejšiu matnejšiu pleť.

Makeup alebo podkladová báza 5v1
Toto je asi najzvláštnejší minerálny produkt aký som kedy mala. 5v1 znamená, že má zohrávať úlohu korektoru, makeupu, púdru, ochranu pred slnkom a má zjednotiť tón pleti. Deklaruje, že to má byť taká rýchla pomôcka, kedy si dáte na tvár iba toto a nemusíte na pleť použiť nič iné a šetríte tak ďalšie kroky v líčení. Má rozjasňujúci efekt a svojím trblietaním to bude pecka na letnú opálenú či snedú pokožku, kde vytvorý taký ten želaný Jennifer Lopez look ala pobozkaná slnkom 🙂 Na mojej kriedovej tvári však kvôli tmavšej pigmentácii pôsobil skôr špinavo. Keďže by mi bolo ľúto tento púder vôbec nepoužívať, veľmi sa mi totiž páči jeho farba, obľúbila som si ho ako bronzér. Dostupný je v dvoch odtieňoch Natural Light je ten bledší a Cinnamon tmavší. Môžete si vybrať z dvoch variantov a to púder v klasickej veľkosti 7g alebo v menšej veľkosti 4g + obrovský kabuki štetec za tú istú cenu.

Minerálna farba na líca
Lícenka vo veľkosti korektoru 4g s príjemnou hodvábnou textúrou, ktorú úplne milujem. Na výber z dvoch odtieňov pričom Punch je skôr studenší a má takú tú zdravú ružovkastú farbu a odtieň Flamingo je teplej marhuľovej farby. Je slabšie pigmentovaný aby sa dal vrstviť podľa želania, čo je podľa mňa vždy plusom, pretože pravdepodobnosť výzoru ako Marfuška je minimálna 🙂
Minerálny bronzér Star Struck
Vo veľkosti 7g je na výber iba jeden odtieň Starstruck, čo si myslím, že vôbec nevadí. Je v takej neutrálnej farbe, že sadne asi každému. Na bronzér je prekvapivo veľmi jemnej a bledej farby, čo naopak bledulky, ako ja, môžu len uvítať. Mne farebne veľmi vyhovuje a pre niekoho môže byť zaujímavý na zimu, kedy je lepšie nepoužívať výrazne tmavé bronzéry.

Minerálny rozjasňovač
S poľutovaním musím povedať, že tento produkt ma sklamal najviac zo všetkých. V kelímku vyzerá, že sú trblietky krásne nahusto a že to bude dokonalý rozjasňujúci púder. V skutočnosti sú však  rozstrúsené a riedke. Výrobok sa opisuje ako rozjasňovač na tvár a telo, ja by som povedala, že je skôr vhodný len na telo pri príležitostných udalostiach – večierky, plesy, fotenia.. Rozjasňovač by mohol byť zaujímavý pre kočky, čo tancujú rôzne spoločenské tance 🙂 Ja mám strieborný variant, môžete si zakúpiť ešte aj zlatý v 7g kalíšku.

Dokonalá cestovná alebo testovacia verzia, pretože gramáž jednotlivých výrobkov je menšia, čo umožňuje lepšie uskladnenie. Na výber sú tri varianty odtieňov. V sade sa nachádza: 2x minerálna podkladová báza po 4g, fixačný púder, korektor, bronzér, lícenka po 1g a 2 štetce. K jednotlivým púdrom som sa už vyjadrila, preto iba dodám, že makeup sa tu nachádza jeden bledší a jeden tmavší, čo môže poslúžiť ako dobrá verzia na zimu a leto. Veľký huňatý štetec na púder je skvelý, jemný, dobrá rúčka, akurátna dĺžka. Takú chválu si však neodnesie štetec na korektor či očné tiene, pretože jeho lepidlo mám vytečené do polky štetca a preto je veľmi tvrdý a neoblomný na prácu. Je možné, že sa mi iba ušiel nejaký kazový kúsok..

DEKORATÍVNA KOZMETIKA NA OČI A OBOČIE
Platí čo pri produktoch na pleť – jemné, hodvábne, minerálne a výživné 🙂

Sada minerálnych tieňov na obočie
Tiene na obočie sa dajú zakúpiť iba v sade troch tieňov pričom najbledší môže slúžiť ako prejasnenie okolia obočia, no možno by sadol aj blondýnkam, a s dvomi hnedými farbami si viete celé obočie vykresliť. Sú perfektne pigmentované a platí čím viac farby a tlaku pri kreslení vyvíjate, tým intenzívnejšia farba je. Set obsahuje tri tieňe po 1g a obojstranný štetec.

Sada minerálnych očných tieňov
Nielen obočie, ale aj tiene si môžete zadovážiť v peknej sade troch tieňov spolu s obojstranným štetcom. Jeden tieň má 1g a na výber je zo štyroch variantov. Mám pocit, že lepšie pigmentujú tmavšie tiene, výdrž je veľmi dobrá, použila som ako podklad iba fixačný púder a vydržali mi na viečku celý deň. Tu mám výtku k názvom tieňov – na informačnej nálepke zo spodu tieňa sa nenachádza jeho názov, takže nie je celkom jasné, ktorý tieň je ktorý. Je to škoda, pretože tiene sa dajú zakúpiť aj samostatne a takto vlastne neviem či neobjednám tie isté. Pri výbere sa odporúčam orientovať podľa fotiek samostatných kalíškov, tie farby totiž odpovedajú skutočnosti.

Dostala som možnosť vyskúšať aj prírodný hydratačný rúž nabitý vitamínmi a samými dobrými látkami. Chová sa ako jemnučký balzám, čo je super hydratujúci pocit na perách. Na rúže mám veľmi vysoké nároky a tento silnejšiu pigmentáciu ako je na ruke už nedosiahne. Jeho výdrž je taká štandartná povedala by som, že 2 hodiny, po pití a jedení sa stráca rovnomerne, čo je výhodou. Na jedálenský inventár sa však silno otláča. Farebne je zaujímavé, že rúž v obale je sýto červený, no po aplikácii je skôr malinový. Aby som nezabudla na výber je z piatich odtieňov alebo je možné zakúpiť si rovno aj Sadu všetkých piatich za lepšiu cenu 🙂 Taktiež na e-shope chválim fotku swatchov a ako rúž vyzerá na perách, takto reálne zobrazené odtiene uľahčia výber.

CELKOVÉ HODNOTENIE: 4/5
PLUSY
– jemná a hodvábna textúra produktov
– púdre hydratujú a nevysušujú
– výdrž
– kabuki štetec
– doprava kuriérom zadarmo
– reálne fotky na e-shope pri niektorých produktoch
– možnosť kúpy produktov aj v 1g verziiMÍNUSY
– nejednoznačná škála odtieňov makeupu
– štetce na oči sú skôr priemerné
– v sade tieňov chýbajú názvy

Ak vás zaujali niektoré produkty od tejto značky, Cougar si pre vás pripravil aj zľavový kupón 🙂

Podobné články

14 komentárov

  1. Wau, tak toto vypadá veeeeeelmi dobře! Nejenomže jsou produkty přírodní, ale i dobře vypadají! Líčení je super! No, je to na zváženou 😉

    Andreablog

  2. Túto značku nepoznám, ale produkty vyzerajú Bombovo 🙂

    Leekralova

  3. Tuto značku opravdu neznám, ale co mě zaujalo je 100% balení produktů! Wow – a další věc, co se mi líbí, že se dají produkty koupit i v 1g verzi, protože kolikrát něco koupím, a pak to letí do koše 🙁 Tomu říkám super gesto pro zákazníky, které značku nemají vyzkoušenou 🙂

    Líbí se mi stíny a zaujaly mě dost i produkty na pleť. Asi zlatavý kupon využiji, jestli posílají i do ČR 🙂

    Děkuji ti za článek! 🙂

    INKA blog

    Zvu tebe a tvé čtenářky na soutěž o kosmetiku MeMeMe 🙂

    1. V pravom hornom rohu sa na stránke dá prepnúť čeština, takže určite majú zastúpenie aj v ČR 🙂
      Tie 1g verzie sú podľa mňa pecka, to som aj ja bola prekvapená, že to málo kto ponúka a je to veľmi výhodné 🙂
      Ďakujem za GA, už som sa zúčastnila 🙂

  4. Značku nepoznám, ale produkty zaujali. Najmä lícenka, púder a tiene 🙂

  5. Beautiful makeup ! I never tried this brand before, so curious =)

    Fashion and Cookies – fashion blog

  6. Značku nepoznám, ale vyzerá zaujímavo a aj výsledný makeup je krásny.

    Daniela

    1. ďakujem 🙂

  7. hovorí:

    Wow! you look stunning, love love the makeup.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    1. thanks 🙂

  8. Zaujal mě ten pudr a tvářenka, omrknu si webovky. Super recenze. 🙂
    KattyLife

  9. Krásne a zaujímavé vecičky! Najviac ma zaujala lícenka. V odtieni Punch je extra nositeľná…

    1. áno, skutočne taká pekná prirodzene ružová farba, aj keď na ruku som ju navrstvila, aby to bolo vôbec vidieť 🙂

  10. […] 19, 2016 by Lucia Ondrisova – 8 komentárov Po siahodlhej recenzii o produktoch značky Cougar bolo jasné, že bude nasledovať líčenie aj s videom ? Zvolila som jemnejšiu dennú verziu […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.