Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

STAROSTLIVOSŤ O PLEŤ: Tonizácia

1.Zistiť svoj typ pleti – 2.Odličovanie – 3.Čistenie – 4.Tonizácia – 5.Essence – 6.Sérum – 7.Očný krém – 8.Krém – 9.Olej

Postupne ale isto pokračujem v sérii článkov starostlivosti o pleť. Po tom ako ste zisitli aký máte typ pleti, následne ste pleť odlíčili a vyčistili, nasleduje tonizácia ako druhý krok v starostlivosti o pleť. Mnoho ľudí tento krok vynecháva a podceňuje pričom v starostlivosti o pleť je veľmi kľúčový.

ÚČINKY

Toner, tonikum, booster alebo pleťová voda má za úlohu pleti spôsobiť pozitívny stres. Znamená to, že prebúdza kožné bunky, ktoré sú tak pripravené prijímať ďalšie kozmetické prípravky. Inak povedané, zvyšuje účinky nasledujúcich produktov, ktoré nanesiete na pleť. Taktiež odstraňuje zvyšky čistiaceho prípravku, dočisťuje pleť, stimuluje cirkuláciu krvi a vyrovnáva ph pokožky.

APLIKÁCIA

Vďaka tekutému zloženiu sa tonikum používa ako druhý krok v rutine. Pamätajte, že vždy sa začína tekutými produktami, pokračuje sa hustejšími, gélovými, olejovými a zakončuje sa krémom. Toner môžete pokvapkať na vatový tampón a ním prejsť po celej tvári. Pre zvýšenie jeho účinku ho však môžete použiť ako muži vodu po holení – nalejete si trošku do ruky a rukami capkáte po pleti. Keď si na takúto aplikáciu zvyknete, capkanie sa premení na „plieskanie“ alebo fackanie, verte mi 🙂 a jednak šetríte aj prírodu, keďže obmedzíte používanie vatových tampónov.

AKÉ TONIKUM SI VYBRAŤ?

V dnešnej dobe je na výber množstvo výrobkov a je pochopiteľné, že človek sa v ponuke už stráca a nevie, čo vybrať. Skúste sa orientovať podľa toho, čo vás na vašej pleti najviac trápi. Máte citlivú pleť? Siahnite po toneri, ktorý je k takejto pokožke šetrný. Trápia vás pigmentové škvrny? Skúste rozjasňujúce tonikum. Pre mastnú pleť bude sedieť toner s AHA, zeleným čajom, kyselinou salicylovou. Suchá pleť by rozhodne mala používať hydratačné tonikum. Pleťová voda však môže obsahovať alkohol. Niekomu na pleti nevadí, iného môže vysušovať.

toner tonizácia pleťová voda starostlivost o plet recenzia recenze korejska kozmetika kosmetikatoner tonizácia pleťová voda starostlivost o plet recenzia recenze korejska kozmetika kosmetika

SECRET KEY SNAIL REPAIRING TONER

Toto tonikum má za úlohu dočistiť pleť, hydratovať a chrániť pred vonkajšími vplyvmi. Slimačí extrakt v kozmetike je veľmi vyhľadávaný a účinný. V kórejskej kozmetike sa so slimákom stretnete naozaj často. Na rozdiel od bežných produktov, ktoré obsahuju približne 10-15% extraktu, kórejská kozmetika pracuje s 40-80%. Slimačí sekrét pôsobí hojivo, antibakteriálne a antioxidačne, čomu sa zavďačí najmä pokožka so zápalmi či ranami. Ich koža obsahuje veľa kolagénu a elastínu, ktoré sa viažu na vodu. Noha, na ktorej sa pohybujú, je vystavená mnohým agresívnym vplyvom prostredia. Keď sa naruší integrita slimačej pokožky, spúšťajú regeneračný mechanizmus – vylučujú látky, ktoré sú schopné eliminovať baktérie či iné chemické látky.

toner tonizácia pleťová voda starostlivost o plet recenzia recenze secret key snail repairing toner korejska kozmetika kosmetika

SKIN FOOD GOLD CAVIAR TONER

Tento na oko veľmi estetický toner je najmä hydratačný. Poskytuje pokožke vitamíny zo zvyškov zlata a ruského kaviáru, ktoré podporujú pružnosť pokožky. Tonikum je o niečo hustejšie ako voda a veľmi dobre hydratuje. Nádoba je sklenená a ťažká. Ja ho používam skôr ráno a večer aplikujem AHA či BHA tonery. Skin Food je veľmi známa a populárna kórejská značka, ktorá ako už názov napovedá, pracuje s čo najmenej procesovanými prírodnými zložkami a spracuváva čo najviac surových zložiek.

toner tonizácia pleťová voda starostlivost o plet recenzia recenze skin food gold caviar korejska kozmetika kosmetika

ANNEMARIE BORLIND ENERGY NATURE COOLING FACIAL GEL

Toto je asi najzvláštnejšie tonikum, aké som kedy mala. Je hutnejšie, preto je lepšie ho aplikovať vklepkávaním do pleti prstami. Má chladivé a hydratačné účinky. Je z rady Energy Nature, ktorá je vhodná pre suchú pleť. O tejto rade som písala tu.

toner tonizácia pleťová voda starostlivost o plet recenzia recenze annemarie borlind energy nature

Pyunkang Yul Essence Toner je výborný hydratačný toner vhodný pre všetky typy pleti. Obsahuje tiež arginín a kozinec, ktoré zjemňujú pokožku.

MAY ISLAND 7 Days Secret Centella Cica Toner obsahuje kyseliny AHA, BHA, PHA, ktoré jemne odstraňujú odumretú pokožku. Centella asiatica pokožku upokojuje a rozjasňuje. Veľmi príjemný toner pokiaľ chcete začať s kyselinkami. 

Pleťové tonikum na suchú pleť od Beauté Pacifique má jemne gelovú konzistenciu. Je šetrné k pleti, hydratuje a vyhladzuje.

RUŽOVÁ VODA

Ako tonikum vám dobre poslúži aj ružová či iná kvetová voda. Kvetové vody totiž dobre vyrovnávajú ph, ukľudňujú, tonizujú a osviežujú. Ružovú vodu od Rose of Bulgaria používam veľmi často a rada, striekam ňou pleť medzi nanesením sér či oleja na tvár. Tiež som ju už vychvaľovala v samostatnom článku. Ružovú dvojicu dopĺňa toner od Secret Key. Okrem ruží obsahuje extrakty z papáje, uhoriek, zeleného čaju či citrónov.

toner tonizácia pleťová voda starostlivost o plet recenzia recenze kvetova voda ružová ruže rose of bulgaria bioruza.sk rose water

Hydrolát z nevädze slovenskej značky TWO upokojuje unavené, podráždené oči a redukuje opuchy. Osvieži, upokojí a zregeneruje pokožku.

COSRX AHA a BHA toner

Tieto oba produkty sú exfoliačnými tonermi. Oba budú zaujímavé najmä pre tie, ktoré trpia na akné či upchávajúce sa póry. Pri používaní AHA a BHA je veľmi dôležité nevynechávať SPF, aj keď ich používate iba večer. Tieto látky totiž zvyšujú senzitivitu na slnko. Ak ste doposiaľ AHA a BHA nepoužívali, odporúča sa aplikovať ich na pleť postupne – zo začiatku možno raz za týždeň, potom každý druhý deň a po nejakom čase ich môžete aplikovať aj každý deň, ak to vaša pokožka znesie. Kyseliny urýchľujú proces obnovy kože a tak sa môže stať, že ak máte v sebe nejaké zápaly, po ich používaní pôjdu rýchlejšie a častejšie von než sa všetko prečistí.

BHA Skin Returning A-sol je tekutý ako voda a jeho hlavné účinky patrí hydratácia, jemné odstránenie odumretých častí kože, liečba zápalov a jazvičiek. Môže sa aplikovať na celú pleť alebo lokálne na problémové miesta. BHA čistí pokožku hĺbkovo, pretože je na báze oleja a vie prejsť do spodnejších častí pórov. Preto je dôležité ho nechať pôsobiť aspoň 20 minút. Ak chcete používať aj AHA, BHA je vhodné aplikovať ako prvé.

AHA 7 Whitehead power liquid je hydratačný exfoliant, ktorý zabraňuje tvorbe akné, lieči a rozjasňuje pokožku. Je tiež veľmi tekutý a preto by sa mal aplikovať ako jeden z prvých produktov po čistení. Na rozdiel od BHA je AHA na báze vody, tento konkrétny produkt dokonca na báze jablčnej vody a čistí povrchovo. Medzi kyselinami by ste mali počkať aspoň 20 minút a možno až 30 minút než na pleť aplikujete ďalší produkt. Zdá sa to ako dosť, no preto si myslím, že AHA a BHA sú vhodnejšie na večernú rutinu a za výsledok to určite stojí 🙂

toner tonizácia pleťová voda starostlivost o plet aha whitehead power liquid natural bha skin returning a-sol cosrx korejska kozmetika kosmetika

Podobné články

10 komentárov

  1. Ta růžová voda je fajn, já používala ale jinou a ta mi vyhovovala taktéž :))

    1. Drew hovorí:

      Ružovú vodu som si ja totálne zamilovala 🙂

      1. Olinka Bubelíny hovorí:

        Ahoj Drew, porad mi prosím skincare pre môjho 14.roc. syna s akné. Už sa mi to vyhadzuje aj po ramenách. Dakujem

  2. Teším sa na článok o COSRX kozmetike. Sú na mojom „wish liste“. Veľmi by som ich chcela vyskúšať 🙂

    1. Drew hovorí:

      Okrem týchto dvoch tonerom mám už len čistenie na pleť, ale chcela by som aj krém vyskúšať tak to dám potom nejako dokopy 🙂 ale zatiaľ som s ich vecami veľmi spokojná 🙂

  3. Laura hovorí:

    Ja osobne používam ako toner momentálne Jarishovu vodu a sem tam aj Ružovú, no určite chcem niekedy vyskúšať aj ten BHA toner, kórejská kozmetika je super 🙂

  4. Kvetove vody používam stále len ich striedam ale ružová je top

  5. Janka Bianka hovorí:

    Ten COSRX AHA som si práve kúpila a začínam s jeho testovaním. Už som o koréjskej kozmetike veľa počula, no neskúšala som ju zatiaľ. Tonery používam v poslednej dobe veľmi často, každé ráno a večer ako začiatok pleťovej rutiny a ono to fakt funguje. Ružové vody mám tiež rada no v čistom stave nejako nevidím efekt na pleti. Skôr používam tonery s ich obsahom.

  6. […] svoj typ pleti – 2.Odličovanie – 3.Čistenie – 4.Tonizácia – 5.Essence – 6.Sérum – 7.Očný krém – 8.Krém – […]

  7. […] TONER– už keď ho máte v rannej rutine, používajte ho po čistení aj večer […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.