Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

Prečo milujem textilné masky

Textilné masky, ktoré sú momentálne veľmi v kurze, majú svoj pôvod v Kórei. Rovnako ako ich zaťaženosť na dokonalú starostlivosť o pleť, sú aj masky niečo, v čom excelujú a vymyslia stále nejaký lepší spôsob, ako dostať účinné látky do pleti.

Plátená maska vs. bežná maska

Textilné masky majú za úlohu pleť hydratovať do hĺbky, rozžiariť, dodať jej energiu a potrebné látky. Niežeby to klasická hydratačná maska nesľubovala tiež, no rozdiel je v tom, že textilné masky sú namočené v sére. To je tá vodička, vďaka ktorej je maska celá mokrá. Znamená to, že si 15 min nechávate absorbovať sérum. Či už sérum vo svojej starostliovsti o pleť používate alebo nie, pleť sa bude tešiť benefitom plátenej masky zakaždým, ako ju použijete. Tekutinu, ktorá vám po maskovaní ostala v obale, preto nevylievajte a kľudne si ňou ešte pocapkajte tvár alebo ju natrite na ruky, dekolt a krk. Masku vždy nanášajte na očistenú pleť ešte pre použitím krému.

Rozhodne neprekračujte odporúčaný čas aplikácie. Textil masky totiž vytvára bariéru, vďaka ktorej do pleti prenikajú dôležité látky. Ak však maska na pleti vyschne, začne z pleti opätovne vysávať vlhkosť, čo je neželaný efekt. Ak chcete ísť s maskou spať a zobudiť sa s bábetkovskou pleťou, pozrite sa po maskách na to určených tzv.sleeping pack. Pôvod majú ako inak v Kórei 🙂

Nie všetky textilné masky sa vyrábajú rovnako. Ak máte citlivú pleť, dajte pozor na to, z čoho je materiál masky. Druhov je mnoho cez vlnu, hydrogél, biocelulózu až po morské riasy. Cenovo dostupné masky môžu obsahovať miešanú bavlnu a dokonca bielenú.

Masky Korika

Z notino.sk som dostala krásnu nádielku textilných masiek kórejskej značky Korika. Použila som zatiaľ z každej rady 1-2. Rada Natur Beauty je cenovo najdostupnejšia, kde si môžete vybrať spomedzi rozjasňujúcich, vyživujúcich či hydratačných masiek. Tieto sú fajn, dobre držia a plnia, čo sľubujú. Vyskúšala som aj masku na pery, ktorá sa mi však absolútne nepáčila. Vôbec nechcela držať, preto som ju ani nemala na perách tak dlho ako som mala mať a dokonca ma pery z nej štípali. A nehovoriac o tom, že som vyzerala s ňou totálne komicky 😀

Rada SciBeauty ponúka masky už vo vyššej cenovej kategórii, čo je podmienené obsahom kvalitnejších látok. Vyskúšala som zatiaľ detoxikačnú na pleť, z ktorej som skutočne padla na zadok. Maska dokonalo hydratovala, pleť oživila a vďaka hydrogelovej konzistencii dokonalo prilnula k pleti a bola celkom aj nenápadná. Tento typ masky odporúčam po prebdenej noci, kedy vaša pleť potrebuje nakopnúť. Navyše obsahuje kyselinu hyalurónovú, ktorú všetci tak zúfalo v kozmetike vyhľadávame. Ak chcete potešiť vaše ruky či chodidlá, siahnite po maskách na to určených. Áno, ja som si tiež myslela, že aká blbosť, no verte mi, že tých 15 minút pri TV v rukavičkách či špeciálnych ponožkách vám bude stáť za to. Pokožka na rukách či chodidlách bude jemná ako bábätko!

Rada StarBeauty obsahuje skutočné poklady ako napríklad výťažky zo zlata, slimačieho extraktu či aktívneho uhlia. Môj favorit je slimačia maska kvôli hydrogelovej textúre a pretože slimačí extrakt je zázračnou látkou. Má úžasnú hojivú schopnosť, hydratuje a podporuje prekrvenie. Zaujala ma tiež maska s výťažkami zo zlata, ktorá je robená ako dvojkroková: najprv si nanesiete na tvár sérum a následne masku na maximálne 20 minút. Opäť sa vám pleť zavďačí šťavnatou a vyživenou pokožkou.

Skúšali ste už tieto zaujímavé masky Korika?

textilne platene korejske masky korika notino recenzia recenze na tvar pery ruky textilne platene korejske masky korika notino recenzia recenze na tvar pery ruky textilne platene korejske masky korika notino recenzia recenze na tvar pery ruky textilne platene korejske masky korika notino recenzia recenze na tvar pery ruky

Za úpravu fotiek ďakujem: https://www.instagram.com/lubkapetrasovagbelcova/

Podobné články

1 komentár

  1. Viki hovorí:

    super článok 🙂 musím nejakú takú masku vyskúšať

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.