Beauty Recenzie SPF

Slnečná ochrana s Astrid

S príchodom leta sa ľudia vždy zalarmujú a začnú riešiť ochranu proti slnku. Chrániť sa pred slnkom je však potrebné celý rok. Kozmetické firmy by mohli v tomto viac vzdelávať zákazníkov, pretože mnoho ľudí si neuvedomuje, že slnko svieti, aj keď je pod mrakom. Ak chcete predísť starnutiu kože, pigmentovým škvrnám a v najhoršom prípade sa vyhnúť rakovine kože, aplikujte na seba slnečný faktor aj počas chladných ročných období. V našom podnebí by som v lete siahla minimálne po SPF30, pri mori aj SPF50 či vyššie a počas zimných mesiacov SPF10-20. Pamätajte, že ak si na tvár dáte napríklad faktor 30, neznamená to, že vás 30 aj chráni. Na obaloch väčšinou máte napísané aké množstvo produktu obsahuje daný faktor a ak by ste chceli dosiahnuť 30, museli by ste na seba naniesť veľmi hrubú vrstvu. Z čoho vyplýva, že ani tá 50tka nie je tak silná, ako sa zdá 🙂

Astrid ponúka širokú škálu výrobkov na opaľovanie a po opaľovaní v rôznych formách a filtroch. Ja si tento rok najviac užívam sprejovú formu krémov. Škoda, že Astrid Sun SPF30 v spreji nie je transparentný, no napriek tomu sa jedná o veľmi príjemný tekutý fluid, ktorý sa rýchlo vstrebe a nezanecháva bielu stopu. Obsahuje multivitamínový komplex (betakarotén, vitamíny A, E, F), ktorý poskytuje antioxidačnú ochranu proti starnutiu kože. Vďaka D-pantenolu je pokožka dobre hydratovaná. Čo je zaujímavé, že sprej je možné aplikovať aj v polohe hore dnom 🙂 Z rady opaľovacích mliek som testovala ešte zmatňujúci krém SPF15 má praktické balenie a budem ho využívať skôr v zimnom období. Zmatňujúci krém na tvár s SPF30 je veľmi príjemný. Podľa mňa je asi minimum ľudí, ktorým vyhovuje ťažký mastný pocit opaľovacieho krému na tvári. Sama na pleť vyhľadávam ľahšiu konzistenciu a tento pleťový krém tvorí príjemný kompromis. Preto ho budem používať skôr počas zimných mesiacov, v lete na pleť vyhľadám ľahšiu textúru produktu s vyšším faktorom.

Oleje na opaľovanie tento rok Astrid obohatil o faktor SPF 30. Oleje obsahujú širokospektrálnu fotostabilnú ochranu pred škodlivým vplyvom UV a infračerveného žiarenia. Sú obohatené o zmes olejov (argánový, buriti, abysinianový a mrkvový), ktoré sa starajú o hydratáciu, napomáhajú urýchliť opálenie a poskytujú bezpečné opaľovanie. Obsahuje tiež špeciálny karotenoidový komplex (mrkvový, brusnicový, paradajkový a buriti olej), ktorý dodáva pokožke vitamíny a bojuje proti starnutiu kože. Olej je vodeodolný a pre mňa je ideálnu produkt k moru, kde kvôli slanej vode vyžadujem lepšiu hydratáciu ako krém a navyše má skvelú vôňu.

Mnoho ľudí stále nevie, že aj pery sú súčasťou pokožky a treba ich pred slnkom chrániť rovnako ako zvyšok tela. Preto je veľmi dôležité myslieť aj na UV ochranu pier. Astrid má v ponuke balzám na pery s SPF15, ktorý obsahuje vitamín E ako hydratačnú zložku. Osobne mi balzamy na pery od Astrid nesedia, neposkytujú mi dostatočnú hydratáciu.

astrid slnecna ochrana spf faktor myty fakty ako na to recenzia recenze olej sprej krem astrid slnecna ochrana spf faktor myty fakty ako na to recenzia recenze olej sprej krem astrid slnecna ochrana spf faktor myty fakty ako na to recenzia recenze olej sprej krem

Podobné články

1 komentár

  1. hovorí:

    Astri péči jsem si brala na dovču, je to moc fajn 🙂

    Somethingbykate

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.