Fashion

Šťastie v nešťastí

Mať blog je skvelý prostriedok na to, ako vyjadriť svoj názor či upovedomiť ľudí o nejakej udalosti. Viem, že tu často recenzujem a stránka má byť najmä miestom relaxu a oddychu. Avšak nedá mi nenapísať moju skúsenosť s podvodníkom, na ktorého som narazila cez aplikáciu. Ale poďme pekne po poriadku..

Pred časom sme sa presťahovali do domu v štádiu holo dom. Zariaďovali sme, teda od podlahy a niekedy v polke júla sme si vyhradili financie na otvorený šatník, pre ktorý je v spálni určené miesto. Spýtali sme sa na cenu v dvoch predajniach na vstavané šatníky, no oba dali privysokú cenu. Keďže som mala nejako v hlave, že z kamošov nikto neriešil stolárov ani som sa neobťažovala pýtať sa na stolára najprv na Facebooku. To bola prvá chyba a zlé rozhodnutie.. Tak mi kolega odporučil aplikáciu zvanú Rukie, ktorá slúži na vyhľadávanie remeselníkov. Appku som stiahla, zaregistrovala sa a zadala ponuku. V priebehu pár hodín som dostala asi 8 ponúk. Zaujal ma jeden stolár, ktorý mal ako jediný v profile fotky prác a dal nám rozumnú cenu 880 Eur. Dohodli sme sa na zameraní.

Pán Michal Hanes vystupujúci ako Nábytok Nilumi prišiel so vzorkovníkom, šatník zameral, zobral zálohu 440 Eur s tým, že montáž bude ešte v ten týždeň. Vraveli sme si, že asi ešte len začína, že nemá toľko roboty. Prišiel deň montáže a pán sa z toho vyvliekol, že mu remeselníci nenarezali materiál. Dohodli sme sa na ďalšom termíne. Aby som vás nenudila, toto sa naťahovalo mesiac. Po mesiaci sám majster uznal, že zo šatníka asi nič nebude a, že je ochotný mi vrátiť zálohu. Hovorila som si, veď v poriadku, stáva sa. V tom však môj muž začal googliť. A dopátral sa k jednej konverzácii, kde niekoľko ľudí písalo, že sa jedná o podvodníka a že peniaze nevráti. Daný moment mi bolo jasné, že tých 440 Eur už nikdy neuvidím. O vrátenie zálohy sme sa naťahovali ďalší mesiac. Hanesovi som prestala dvíhať telefón, mala som v zálohe naňho podať trestné oznámenie a chcela som mať všetko čierne na bielom, a preto sme komunikovali cez SMS. Vždy to boli výhovorky, že nemá peniaze, že sa za mnou nestíha zastaviť, že mi už peniaze poslal na účet pričom neprišli. Moja trpezlivosť prešla a zašla som na políciu.

Keďže mám trvalé bydlisko v Ružinove, išla som najprv na políciu tam. Pán policajt ma privítal so slovami či mi nevadí, že zrovna ide na obed. Bol veľmi ofenzívny, vyťahoval na mňa paragrafy, podľa ktorých toto nie je prípad na trestné oznámenie, ale na súd. Povedala som si, ok tu nič nevyriešim idem ďalej. Išla som na inú políciu v Ružinove, kde som natrafila na schopných a príjemných ľudí. Poradili mi, ako ďalej postupovať a že priestupok musí ísť na políciu tam, kde sa stal skutok. Dostala som inštrukcie, ako oznámenie podať, že mi to stačí napísať aj doma a poslať poštou. A podľa môjho terajšieho bydliska sa jednalo o políciu v Bernolákove. Oznámenie som spísala, pribalila prílohy ako doklad o zaplatení zálohy, SMS, objednávka cez Rukie a vytlačila som aj tú stránku, kde ľudia písali, že sa jedná o podvodníka. Na druhý deň mi písal Hanes, že dostal predvolanie na políciu.

V deň, ako bol predvolaný mi ráno volal policajt, že nech som celý deň na telefóne, lebo pánko sa zastaví mi vrátiť zálohu. Do posledného momentu som tomu neverila, no stalo sa. Okolo 15:00 prišiel za mnou do práce, ani sa so mnou nerozprával (očividne urazený, že som sa odvážila ho udať) a všetko vrátil do poslednej bankovky. Po ceste domov som sa ešte stavila v Bernolákove ukončiť zápisnicu. Keďže mi peniaze vrátil, oznámenie museli zamietnuť, lebo nebolo, čo vyšetrovať. Pán policajt bol však drsný, vravel, že Hanesa dusil 2 hodiny a, že mu to nechcel nechať len tak prejsť. Povedal mi, že dôvod, prečo sme peniaze dostali naspäť je ten, že Hanes má už 2 trestné oznámenia a tretie by znamenalo väzbu. Šťastie v nešťastí? Neviem, ale každopádne ak sa vám stane niečo podobné, nevzdávajte sa, pretože, predsa len má u nás spravodlivosť svoje miesto.

podvodnik stolar blog blogerka roka móda inšpirácia biely sveter F&F bordové topánky cellbes podvodnik stolar blog blogerka roka móda inšpirácia biely sveter F&F bordové topánky cellbes podvodnik stolar blog blogerka roka móda inšpirácia bordové topánky zelená bunda parka cellbes podvodnik stolar blog blogerka roka móda inšpirácia bordové topánky zelená bunda parka cellbes

Parka: Cellbes
Sveter: F&F
Nohavice: F&F
Topánky: Cellbes
Fotila: Aishallin Photography

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.