Fashion

Keď nebol internet, neboli hejteri

Bol alebo nebol internet dobrý výmysel? By ma zaujímalo kde by pracovali všetky tie „kancelárske krysy“ (vrátane mňa) 😀 Jednoznačne nám v mnohom uľahčil, no aj sťažil život. Dnes si už na nič nevieme normálne spomenúť a všetko googlime. Je to rýchlejšie a jednoduchšie ako pol dňa trápiť hlavičku otázkami ako, kedy bol vynájdený telefón. Pamätáte sa na dobu, kedy u nás internet nebol alebo bol v začiatkoch? Viete prečo ma to zaujíma? Lebo ja si nepamätám, že by vtedy existoval fenomén hejterov. Každý mal svoj názor, ktorý si povedal v krčme alebo doma v obývačke a dostatočne mu to na vyventilovanie stačilo. Samozrejme, že ohovoránie, povesti a bájky existovali vždy, no nikdy neboli podložené. Išlo o to, že sa niečo povrávalo, ľudia si domýšľali. Nikdy to však nemalo obrovský dopad na spoločnosť. Dnes? Stačí, že žurnalistický web stiahne zahraničný článok a u nás ho podá bez akejkoľvek investigatívnej roboty za pravdu. Nuž a v dnešnej dobre predsa platí, čo je čierne na bielom, to je pravda. Ako som uviedla na začiatku, málokto má v sebe úsilie pátrať po pravdivých informáciach, väčšina ľudí zožerie návnadu bez akýchkoľvek otázok. Takto prebraté názory potom títo ľudia prezentujú pod rôzne iné články, videá, fotky. A dostávajú sa do kolobehu hejterov, trolov, lží a neprávd. O to viac ma mrzí, ak príde nezainteresovaný človek a týmto trolom uverí.

Týka sa to rôznych tém. Od tých podstatných ako nepravdy o zdraví – koľkokrát ste googlili príznaky nejakej choroby a dočítali sa, že máte rakovinu či inú nevyliečiteľnú pliagu? Ale aj o tých menej životu dôležitých správ, ako je napríklad kozmetika. Jój koľko klamstiev sa internetom šíri, je toľko článkov, že sa vlastne nečudujem, že je problém sa v informáciach vyznať a zistiť, kde je pravda. Napríkla mýtus ako „Dám si pauzu od makeupu, aby pokožka dýchala.“ Nuž, to by sme sa asi utopili pri obyčajnom plávaní či potápaní, ak by to tak naozaj bolo 🙂 Ja sa preto v tejto oblasti orientujem na dermatológov, ktorí s informáciami o kozmetike pracujú každý deň a riadia sa riadnymi výskumami. Lenže, to by sa človek musel orientovať v každej oblasti na odborníkov, čo vyžaduje isté zapálenie pre tému a čas. Ja sa napríklad nevyznám v strave. Každý tvrdí niečo iné, no a nemám čas pátrať po odborných štúdiách, ktoré by hovorili za všetko. Preto radšej na stravu názor nemám. A preto ani nepíšem pod videá či články o strave nejaké bludy, lebo to nemám nijako podložené. Nerozumiem, prečo to teda robia iní.. akoby každý mal potrebu vyjadriť svoj názor a považovať iba ten svoj za ten správny.

Chcem tým asi povedať len toľko: neverte všetkému, čo na internete čítate. Dokonca aj mnohé články v ženských magazínoch nie sú nijako podložené a nemusia byť pravdivé. Ak vás zaujíma istá téma, skúste si nájsť čas a niečo si o tom naštudovať z odborných článkov a výskumov a buďte múdrejší ako internetoví trolovia či hejteri 🙂

Šaty: Butikovo.sk
Sako: Genesis second hand
Kabelka: z bazárika
Topánky: Textile house second hand
Pančuchy: F&F
Fotila: Aishallin Photography

Podobné články

1 komentár

  1. Viki hovorí:

    super článok 🙂 a samozrejme aj fotky 😛

    WHEN PIGS FLY

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.