Fashion

Slušnosť káže

Čo je slušnosť? Existuje ešte vôbec? V poslednej dobe často počujem z každej strany, ako sa slušnosť vytratila z nášho sveta. Pre každého však toto slovo znamená niečo iné. Niekto považuje za slušné nepoužívať expresívne slová v reči. Iný povie, že slušné je pozdraviť pri vstupe do obchodu či do výťahu. Ďalší si myslí, že slušný je iba ten, kto chodí upravený. Ja považujem za slušnosť rešpekt voči okoliu. Či už je to rešpekt voči ostatným v rade, kde sa nebudem predbiehať, či rešpekt voči zvieratám, ktorým sa snažím nenarúšať ich bytie či rešpekt voči prírode, ktorú neničím a nevyhadzujem odpadky tam, kde sa to nemá.

Slušnosť však závisí od výchovy. A je pravda, že je to čím viac horšie a mladé ročníky si akoby myslia, že oni môžu všetko a chýba im pokora voči hore spomenutým veciam. Nechápem, ako sa mladým zdá vtipné ubližovať zvieratám, ryť kľúčmi do kôry stromu či pľuť priamo pred vchod do potravín. Ja sa preto snažím fungovať štýlom nerob druhým to, čo nechceš aby robili tebe. Ak ma hnevá odurdená predavačka, ktorá sa nevie ani pozdraviť, naschvál takú zdraviť budem a budem sa na ňu škeriť ako slniečko na hnoji. Z dlhodobého hľadiska to bude mať efekt, verte mi. Sama si uvedomí, že tá kupujúca je na ňu aká milá a zlepší jej vždy náladu, ktorú môže potom preniesť do svojej práce aj na ostatných. Nenechajte sa preto vytočiť situáciami, ktoré neviete ovplyvniť aby sa nestalo, že potom niekomu nezainteresovanému odpapuľujete, čo chudák za nič nemôže. A že nám potom chýba slušnosť. Možno sa to skutočne deje iba preto, že si príliš pripúšťame negatívne pohnútky a zaoberáme sa nimi po celý deň.. a to úplne zbytočne..

No a aby som vám aj povedala niečo k fotkám. Tento outfit sme fotili v českom mestečku Sloup, kde sme trávili valentínsky víkend. Odporúčam hotel Stará škola, i keď reštaurácia a izby sú staršieho charakteru, majú krásne nové wellness a kuchyňa je asi najlepšia v okolí! Obrovské porcie a všetko nám náramne chutilo. Boli sme pozrieť aj jaskyne, ktoré sú na moje prekvapenie otvorené aj cez zimu a všade bolo dosť turistov. Veľmi príjemný víkend za nami 🙂

Šaty: Sammydress
Červený sveter: Bonprix
Čižmy: Factcool

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.