Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

V čom je značka Larens iná?

Larens je značka kozmeceutík, ktoré sú určené na tvár a telo. Tieto prípravky spájajú starostlivosť o pokožku, pričom reagujú na jej špecifické potreby. Mnohé produkty sú vyvinuté na kožné problémy ako psoriáza, akné, atopický ekzém, no sústreďujú sa aj na bežné príznaky ako starnutie pokožky, citlivá či problematická pleť. Medzi základné zložky, ktoré značka používa, patrí rybí kolagén (Biopeptide Complex), koloidné striebro, kyselina hylalúronová, rôzne extrakty a iné.

V čom je Larens iný? Špecializujú sa na rôzne výskumy a napríklad  lipozomálny kolagén využívajú ako jediní na svete. Jedná sa o prírodné peptidy a aminokyseliny rybieho kolagénu uzatvorené do lipozomálneho nosiča – ten má schopnosť preniknúť hlbšie do pokožky. Samotný kolagén to totiž nedokáže, má príliš veľkú molekulu. Kolagén má skôr hydratačné účinky a zabraňuje nadmernému odparovaniu vody.

PEPTIDY

Larens vo svojich produktoch využíva najmä peptidy. Poďme si o nich niečo povedať, aby ste chápali význam tejto látky v kozmetike. Peptidy sú aminokyseliny. Tieto aminokyseliny sa po naformulovaní tvoria do špecifických peptidov a tie keď sa formulujú ďalej, vzniknú fragmenty proteínov. Proteín je základnou stavebnou bunkou kože. Pri jeho strate pokožka chabne, stráca elasticitu, prehlbujú sa vrásky, zhoršuje sa jej textúra. Výskumy ukazujú, že peptidy majú naozaj vplyv na lepší zjav pokožky a čo je ešte zaujímavejšie, dokážu komunikovať s kožnými bunkami a učiť ich, ako udržiavať zdravý stav pokožky. Peptidy v kozmetike fungujú najlepšie, ak sú naformulované so skupinou iných účinných látok, ako napríklad antioxidanty.

BIORENEW SERUM

Čo to je? Sérum so 100% prírodným zložením, ktoré pleť spevňuje, dopĺňa jej elasticitu, hydratuje, regeneruje, chráni pred vonkajšími vplyvmi a celkovo zlepšuje vitalitu pokožky.

Čo obsahuje? 3 komplexy: BIO-Placenta s komplexom bioaktívnych rastových faktorov z rastlinnej placenty, Biopeptide Complex s regeneračnými peptidmi rybieho kolagénu a Phytodermina Lifting® plná polysacharidov s liftingovým účinkom. Obsahuje prírodné emulgátory. Neobsahuje alkohol, parfumáciu ani esenciálne oleje.

INCI: AquaPentylene GlycolSimmondsia Chinensis Seed OilPropanediolSqualaneOryza Sativa Bran OilGlycerinHydroxypropyl CyclodextrinArachidyl AlcoholBehenyl AlcoholArachidyl GlucosideLecithinGlycine Soja OilAcetyl GlutamineSH-Oligopeptide-1SH-Oligopeptide-2SH-Polypeptide-1SH-Polypeptide-9SH-Polypeptide-11Bacillus/​Soybean/​Folic Acid Ferment ExtractSodium HyaluronateButylene GlycolCollagenElastinCollagen Amino AcidsElastin, Amino Acids, Arginine/​Lysine PolypeptidePalmitoyl OligopeptideCentella Asiatica Leaf ExtractCarrageenanRetinyl PalmitateHelianthus Annuus Seed Oil, TocopherolTocopheryl AcetateLactic AcidCaprylyl Glycol1,2-Hexanediol

Koľko stojí? 54,75€/50ml

Čo si o ňom myslím ja? Zloženie produktu je naozaj dobré, je plné hydratačných látok ako jojobový olej, skvalán, glycerín, ktoré sú na prvých priečkach v zložení. Antioxidanty sú tu zastúpené vo forme ryžového oleja a dvoch foriem vitamínu E. Potom sú to spomínané peptidové komplexy a dokonca aj retinol palmitát. Používam ho večer pred krémom na navlhčenú pleť. Stačí ho naniesť málo, rýchlo sa vstrebe, pleť je po ňom pekne vypnutá.

REPAIR GEL

Čo to je? Peptidový gél na telo, vlasy a nechty. Základnou zložkou je Biopeptide comples a Nutrivi voda. Produkt stimuluje obnovu kolagénu v pokožke, vyživuje, zmierňuje podráždenie, zabraňuje vzniku celulitídy a strií. Má okamžite viditeľné účinky, pokožka je po prvej aplikácii dobre hydratovaná a pružnejšia. Gél regeneruje lámavé a poškodené vlasy, dodáva im lesk a uhladzuje povrch vlasov. Rovnako funguje na nechty, ktorých stav zlepšuje a spevňuje ich.

Čo obsahuje? Komplex niekoľko stoviek prírodných, biologicky aktívnych peptidov, získavaných z vybraných druhov sladkovodných rýb, kolagén, biotín, kyselinu mliečnu a vitamín C. Tieto látky majú schopnosť prenikať do hlbších vrstiev kože, kde stimulujú regeneráciu poškodených štruktúr. Neobsahuje alkohol, parfumáciu ani esenciálne oleje.

INCI: AquaCollagenElastinCollagen Amino AcidsElastin, Amino Acids, Arginine/​Lysine PolypeptidePalmitoyl OligopeptideSorbitan Caprylate, BiotinUreaDisodium PhosphateCitrus Limon Fruit Extract, GlycerinLactic AcidPotassium SorbateSodium BenzoateCitric Acid

Koľko stojí? 42,25€/100ml

Čo si o ňom myslím ja? Opäť veľmi dobré zloženie plné peptidov. Konzistencia je ľahučká, rýchlo sa vstrebe, čo je žiadúce pri vrstvení kozmetiky a bude sa páčiť najmä mastnej či zmiešanej pleti. Gélik obsahuje viditeľné častice koží sladkovodných rýb (losos, tolstobik), takže sa nezlaknite 🙂 Aplikujem ho na navlhčenú pleť pred krémom (ako sérum), stačí ho použiť menej, vo väčšom množstve by mohlo na pleti robiť žmolky. Ja ho rozhodne odporúčam.

DERMO SERUM

Čo to je? Peptidové sérum v spreji. Pokožku vyživuje, regeneruje, chráni pred vonkajšími vplyvmi. Vhodný na problematickú pleť so sklonom k alergiám, atopickú a citlivú pokožku.

Čo obsahuje? Biopeptide Complex, Nutrivi vodu, ektoín, alantonín, biotín, koloidné striebro. Je bez parabénov, polyetylénglykolu (PEG). Neobsahuje alkohol, minerálne oleje, umelé farbivá a vône.

INCI: AquaCollagenElastinCollagen Amino AcidsElastin, Amino Acids, Arginine/​Lysine PolypeptidePalmitoyl OligopeptideLeuconostoc/​Radish Root Ferment FiltrateGlycerinEctoinColloidal SilverCitrus Limon Fruit ExtractBiotinUreaDisodium PhosphateAllantoin, Potassium SorbateSodium BenzoateCitric Acid

Koľko stojí? 25€/100ml

Čo si o ňom myslím ja? Tento produkt je v prvom rade sérum v spreji. Nie je to vodička, ktorá je vhodná na vlhčenie pleti pred aplikáciou iných sér či krémov. Prečo? Už len z toho dôvodu, že podobne ako Repair gel obsahuje viditeľné čiastočky koží sladkovodných rýb. Ak ho len tak nastriekate, tieto čiastočky ostanú na pokožke. Sérum je potrebné po nastriekaní do pokožky vmasírovať a lepšie sa vstrebáva na navlhčenej koži. Inak má dobré zloženie, aplikácia je super jednoduchá, rýchlo sa vstrebe a pokožka je po ňom dobre hydratovaná.

Myšlienky na záver

Peptidové produkty sú odporúčané pre zrelšiu pleť, ktorá z ich fungovania bude benefitovať najviac. Peptidové séra sú všeobecne drahšou záležitosťou. Výhodou pri Larens je to, že vám naozaj stačí jeden produkt na vyskúšanie, aby ste videli výsledky. A ja vždy hovorím, že ak chcete v kozmetike do niečoho investovať, nech je to poriadne sérum 🙂

Podobné články

1 komentár

  1. O téhle značce jsem ještě neslyšela, ale zní to dobře! 🙂 Já mám ráda na obličej Yves Roscher…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.