Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

Beauté Pacifique alebo elegancia z Dánska

Značka Beauté Pacifique /boté pasifik/ pochádza z Dánska, kde vznikla v roku 1997. Produkty sú vyrobené tak, aby plnili medicínske požiadavky. Na medzinárodnom trhu prerazili s krémom s vitamínom A Crème Métamorphique, ktorý výrazne napomáha zlepšovať štruktúru kolagénových a elastínových vlákien v pokožke. Výsledky môžu byť objektíve preukázané pomocou ultrazvukového sonografu pred aj po používaní Beauté Pacifique. Ja som sa jedného takéhoto sona účastnila pred používaním značky, môžete si to pozrieť v tomto videu 🙂 Ak by ste mali o toto skenovanie záujem a ste z Bratislavy a okolia, kontaktujte Stanku.

Mám pre vás aj zľavový kód Drew10 na 10% zľavu 🙂

Enriched Cleansing Milk Dry Skin

Čo to je: Čistiace mlieko na suchú pleť. Pokožku popri čistení hydratuje a zjemňuje.
Ako sa používa: Ráno aj večer. Malé množstvo naneste na pleť, produkt masírujte a následne zmyte. Môžete použiť aj tampón, no ja preferujem čistenie rukami 🙂
Typ pleti: všetky okrem mastnej (nie som si istá, či by mastnej pleti vyhovovala textúra)
Cena: 27€/200ml
Čo obsahuje: olivový olej, skvalán či výtažok z koreňa sladkého drievka. Obsahuje parfumáciu a farbivá, je bez alkoholu.

INCI: Aqua (Water)Caprylic/​Capric TriglycerideOlea Europaea (Olive) Fruit OilPropylene GlycolSqualaneCetearyl IsononanoateTridecyl StearateTridecyl TrimellitateGlyceryl StearatePEG-100 Stearate,Polysorbate 60Cetyl EstersDipentaerythrityl Hexacaprylate/​HexacaprateCitrus Limon (Lemon) Fruit ExtractCetearyl Alcohol,PEG-20 StearateLanolin AlcoholBehenyl AlcoholGlycyrrhiza Glabra (Licorice) Root ExtractAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer,Tetrasodium IminodisuccinatePotassium SorbateSodium Benzoate,PhenoxyethanolEthylhexylglycerinParfum (Fragrance)Ci 14700 (FD&C Red #4)Ci 47005 (D&C Yellow #10)

Môj názor: Aj napriek tomu, že je produkt cielený pre suchú pleť, mojej zmiešanej maximálne vyhovuje. Je jemný, šetrný, nedráždi, má krémovú textúru. Pleť po ňom nie je stiahnutá a suchá. Za posledné obdobie je to asi jeden z najlepších čističov pleti, aký som mala!

Enriched Toner Dry Skin

Čo to je: Jemné pleťové tonikum bez alkoholu s krémovou konzistenciou. Pokožku zjemňuje a hydratuje.
Ako sa používa: Ráno aj večer po čistení, nezmýva sa. Môžete ho naniesť na tampón a prejsť ním po pleti, no ja mám radšej keď si ho trošku vylejem do dlane a napackám na tvár ako muži vodu po holení 🙂 Šetríte takto produkt, aj svoju pleť (keďže ju nedrhnete tampónom) a v konečnom dôsledku aj prírodu (ak nepoužívate bavlnené tampóny).
Typ pleti: všetky, špeciálne na suchú
Cena: 27€/200ml
Čo obsahuje: Glycerín a aloe vera. Obsahuje parfumáciu a farbivá, je bez alkoholu.

INCI: Aqua (Water)GlycerinPEG-10 Sunflower GlyceridesPropylene GlycolAloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice PowderPrunus Persica (Peach) Fruit ExtractSteareth-20Steareth-2Acrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerTridecyl StearateTridecyl TrimellitateDipentaerythrityl Hexacaprylate/​HexacaprateParfum (Fragrance)DimethiconePEG/​PPG-4/​12 DimethiconePhenoxyethanolEthylhexylglycerin, Tetrasodium IminodisuccinateCi 14700 (FD&C Red #4)Ci 47005 (D&C Yellow #10)

Môj názor: Toner má jemne gélovú konzistenciu. Dobre sa vstrebáva, pleť nijako neirituje a nesťahuje, je veľmi jemný. Ja ho dávam vždy na navlhčenú pleť. Pre zmiešanú a mastnú pleť je takto na zimu super ako extra doplnok k hydratácii. Ak by som mu mala niečo vytknúť, a to sa týka aj Enriched cleansing milk, je balenie. Ťažšie sa takto z fľašky reguluje menšie množstvo, mne by viac vyhovovalo balenie s pumpičkou.

Creme Paradoxe Anti-Age Eye Creme

Čo to je: Očný krém, ktorý očné okolie hydratuje, vyživuje a tak pomáha oddiaľovať starnutie. Pomáha zachovať pokožku očného okolia čo najdlhšie mladú a zdravú. Bojuje proti voľným radikálom.
Ako sa používa: Preferuje sa používanie ráno. Očný krém sa nanáša na očnicový oblúk – kosť, ktorá obopína očné okolie. Pokožka si produkty potiahne, nie je potrebné s ním ísť na viečko a príliš blízko oka.
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Cena: 40€/15ml
Čo obsahuje: skvalán, glycerín, rôzne formy vitamínu E či kyselinu hyalúronovú, extrakt z jadierok čilského hrozna (bohatý na resveratrol a procyanidin = antioxidanty), výťažok z kvetu Spilanthes Acmella (vypĺňa kolagénové a elastínové vlákna). Neobsahuje alkohol, esenciálne oleje ani parfumáciu.

INCI: Aqua (Water)GlycerinSqualaneVitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Glyceryl StearateAcetamide MeaCetearyl AlcoholPropylene GlycolCaprylic/​Capric TriglycerideBehenyl AlcoholCetyl EstersPEG-100 StearateCetyl PalmitateTocopherolPEG-20 StearateSpilanthes Acmella Flower ExtractAloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract,Hydrolyzed CollagenSodium HyaluronateTocopheryl AcetateC10-30 Cholesterol/​Lanosterol EstersCaprylyl GlycolGlyceryl Caprylate,Dipropylene GlycolLecithinDimethiconePhenoxyethanol,EthylhexylglycerinTetrasodium IminodisuccinateAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerCi 14700 (FD&C Red #4)

Môj názor: Páči sa mi, že neobsahuje esenciálne oleje a parfumáciu, ktoré by inak mohli očné okolie iritovať. Krém má príjemnú konzistenciu, očné okolie pekne hydratuje. Som s ním veľmi spokojná.

Stay Beautiful 30 High SPF

Čo to je: Krém s ochranným faktorom SPF 30. Pôsobí ako ochrana pred spálením (UVB žiarenie), tak aj pred starnutím pokožky (UVA žiarenie).
Ako sa používa: Používa sa ráno ako posledný krok v rutine. Krém s ochranným faktorom by nemal vo vašej rutine chýbať 🙂
Typ pleti: všetky
Cena: 37€/50ml
Čo obsahuje: Kombinuje chemické a fyzické filtre (dokopy ich je 5). Obsahuje glycerín, rôzne formy vitamínu E. Olej z jadierok čilského hrozna (vitis vinifera) – obsahuje resveratrol a procyanidin, tieto antioxidanty výrazne napomáhajú oddialiť starnutie pokožky a zvyšujú účinok ochranného faktoru. Neobsahuje alkohol, esenciálne oleje ani parfumáciu.

INCI: Aqua (Water)OctocryleneHomosalateButyl MethoxydibenzoylmethaneC12-15 Alkyl BenzoateGlycerinTitanium Dioxide (Nano)Butylene Glycol Dicaprylate/​DicapratePotassium Cetyl PhosphateTriethanolamineCetearyl AlcoholCetyl AlcoholCetyl EstersPhenylbenzimidazole Sulfonic AcidVitis Vinifera (Grape) Seed OilDistarch PhosphateSilicaTocopheryl AcetateCaprylyl Glycol, Xanthan GumDimethiconeVp/​Eicosene CopolymerGlyceryl CaprylateDipropylene GlycolTetrasodium Iminodisuccinate

Môj názor: SPFko v mojej rannej rutine nesmie chýbať. Ak svieti priame slnko, používam 50tku. Ak je pod mrakom siahnem po 25-30tke. Je to preto, že používam retinoly, ktoré nie sú pod UVA stabilné a navyše UVA spôsobujej starnutie pokožky. Mám rada SPF krémy, ktoré nie sú príliš ťažké a mastné, aby sa dali nosiť aj pod make-up, čo tento skvelo spĺňa.

Defy Damage Skin Repair Serum

Čo to je: Sérum proti tvorbe vrások, redukuje začervenanie pleti, prejasňuje pokožku poškodenú slnkom, tvár zjemňuje.
Ako sa používa: Má jemne krémovú konzistenciu, preto je vhodné ako posledné sérum pred krémom či olejom. Na retinyl palmitate stále nie sú jednoznačné výskumy, čo sa jeho fotosenzitivity týka, preto je lepšie sérum používať večer.
Typ pleti: všetky
Cena: 54€/40ml
Čo obsahuje: skvalán, glycerín, rôzne extrakty (antioxidanty), kyselinu ursolovú, vitamín A (retinyl palmitate, retinyl acetate), vitamín C a E. S alkoholom a obsahuje aj parfumáciu.

INCI: Aqua (Water)Polysorbate 60C12-15 Alkyl BenzoateCaprylic/​Capric TriglycerideSqualaneGlycerinMethyl Gluceth-20Cetearyl AlcoholPEG-20 StearatePropylene GlycolCitrus Limon (Lemon) Fruit ExtractPhenoxyethanolEthylhexylglycerinPEG/​PPG-4/​12 DimethiconeSodium UrsolateSodium OleanolateTocopheryl Acetate,Retinyl PalmitateTocopherolAlcoholChamomilla Recutita (Matricaria) Flower ExtractRetinyl AcetateArachis Hypogaea (Peanut) OilAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerParfum (Fragrance), DimethiconeHydrolyzed CollagenHyaluronic AcidPrunus Persica (Peach) Fruit ExtractTetrasodium IminodisuccinateRubia Tinctorum (Madder) Root ExtractSilybum Marianum Fruit ExtractAlchemilla Vulgaris Leaf ExtractEquisetum Arvense (Horsetail) ExtractGlycine Soja (Soybean) Seed ExtractTriticum Vulgare (Wheat) Seed ExtractMedicago Sativa (Alfalfa) ExtractRaphanus Sativus (Radish) Seed ExtractDecyl GlucosidePotassium SorbateSodium Benzoate

Môj názor: Sérum má ľahkú konzistenciu približujúcu sa jemnému krému. Napriek tomu sa do pokožky dobre vstrebáva a aplikuje. Zloženie je príjemné, beriem ho ako doplnkové sérum k silnejším retinolom a používam ho asi 4x do týždňa večer. Páči sa mi pumpičkové balenie, ja si väčšinou dávam 2-3 pumpičky. Väčšina sér má okolo 30ml, toto obsahuje 40ml, čo beriem ako plus.

SuperFruit Skin Enforcement Night Cream

Čo to je: Nočný krém určený na prvé vrásky a známky starnutia. Pokožku regeneruje a vyživuje. Pomáha redukovať začervenanie a pigmentové škvrny.
Ako sa používa: Ako posledný krok vo večernej rutine. Pre lepšiu hydratáciu ho môžete naniesť na navlhčenú pleť.
Typ pleti: všetky (pre úplne mastnú asi skôr len na zimu)
Cena: 52€/50ml
Čo obsahuje: kmeňové bunky severských brusníc a zelený čaj (obe veľmi bohaté na antioxidanty), skvalán, shea maslo, vitamín E, extrakt zo sladkého drievka, gluconolactone (PHA kyselinka, super hydratačná a dobrý antioxidnat). Bez alkoholu, parfumácie a esenciálnych olejov.

INCI: Aqua (Water)SqualaneButyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract, Argania Spinosa Kernel ExtractSerenoa Serrulata Fruit Extract (Sebum Regulating)GlycerinCetearyl AlcoholGlyceryl StearateBehenyl AlcoholDimethiconeDiethylhexyl SuccinatePEG-100 Stearate, Acetyl Decapeptide-3Oligopeptide-24Oligopeptide-34Copper ​Tripeptide-1, Vaccinium Vitis- Idaea(Lingonberry) Fruit ExtractCamellia Sinensis Leaf ExtractVitis Vinifera (Grape) Seed OilGlycyrrhiza Glabra (Licorice) Root ExtractPEG-20 StearatePhenoxyethanolEthylhexylglycerinTocopherolXanthan GumDipentaerythrityl Hexacaprylate/​HexacaprateSodium Benzoate,PEG/​PPG-4/​12 DimethiconeAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerGluconolactoneCalcium GluconateCitric AcidBeta-Sitosterol, Tridecyl StearateTridecyl TrimellitateHordeum Vulgare Cera (Spent Grain Wax)Glycine Soja (Soybean) OilHydrogenated Lecithin,Sodium OleateSesamum Indicum (Sesame) Seed OilArgania Spinosa Kernel Oil

Môj názor: Zloženie sa mi páči, krém sa mi páči. Používam ho skoro každý večer, výnimku tvoria iba dni, kedy si namiesto neho dám olej. Konzistencia je taká jemná krémová, pre mastnú pleť by možno aj toto bolo príliš, mne však na zimu vyhovuje. Pokožka je po ňom super hydratovaná a dobre sa vstrebáva. Aj tento teda od značky môžem rozhodne odporučiť.

Myšlienky na záver

Beauté Pacifique je z hľadiska ceny rozhodne drahšou značkou. Napriek tomu musím vyzdvihnúť textúry a formulácie produktov. Všetky sú tak jemné, príjemné, nežmolkujú, rýchlo sa vstrebávajú, dobre hydratujú, že im tie ceny odpustím. Jedná sa skutočne o elegantne naformulované produkty, ktoré vás bude baviť používať 🙂 Ak by som mala značke niečo vytknúť, boli by to farbivá a parfumácia prítomná v niekotrých produktoch. Obe považujem za zbytočné a navyše parfumácia môže niekoho iritovať.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.