Beauty Recenzie SPF Starostlivosť o pleť

SPF citlivá pleť

Citlivá pleť by si mala v SPF produktoch dať pozor na parfumáciu (Fragrance, Parfum, Citral, Linalool, Geraniol, Benzyl Salicylate..) a ak chcete ísť na istotu, voľte skôr minerálne (zinc oxide, titanium dioxide) než chemické SPF. Bonusom sú látky, ktoré super pleť upokojujú a hydratujú: ovos, ceramidy, med, urea, CICA (centella asiatica), pantenol.

Krémy s ochranným faktorom by ste mali nosiť celoročne. Áno, aj v zime, aj keď prší, či sneží alebo je zatiahnuté. Poďme si vysvetliť prečo.

Slnečné žiarenie sa skladá z

  • UVA (Aging – starnutie)
    – spôsobuje starnutie kože, preniká cez mraky, smog, sklo, okná, odráža sa od snehu či piesku a prechádza do hlbších vrstiev pokožky
  • UVB (Burning – pálenie)
    – spôsobuje opálenie, spálenie kože, začervenanie, neustále vystavovanie sa tomuto silnému žiareniu má za dôsledok rakovinu kože

Ak si chcete zanechať zdravie pokožky, najmenej čo pre ňu môžete urobiť, je aplikovať si ochranný faktor každý deň. Aj keď nevytiahnete päty z domu. SPF v make-upe vám žiaľ stačiť nebude – aby ste naniesli na tvár potrebné množstvo faktoru, museli by ste si ho naniesť asi za čajovú lyžičku.. eeeh a s takou vrstvou make-upu chodí asi málokto, však? Takže v zime pokojne voľte faktor 15-25, počas slnečných dní od 30 vyššie.

Citlivá pleť by si mala v SPF produktoch dať pozor na parfumáciu (Fragrance, Parfum, Citral, Linalool, Geraniol, Benzyl Salicylate..) a ak chcete ísť na istotu, voľte skôr minerálne (zinc oxide, titanium dioxide) než chemické SPF. Bonusom sú tieto látky, ktoré super pleť upokojujú a hydratujú: ovos, ceramidy, med, urea, CICA (centella asiatica), pantenol.

Moja pleť je zmiešaná, prihliadajte na tento fakt pri čítaní recenzie na konkrétne krémy 🙂 (=čo produktu vyčítam a nesadlo mi, môže naopak vyhovovať vám ak máte iný typ pleti). Je tu mix SPF čisto minerálnych ale aj chemických, ktoré napríklad neobsahujú parfumáciu, čiže by mohli sadnúť aj citlivej pleti. Tieto sú často tekuté fluidy, ktorú budú vyhovvať najmä zmiešanej či mastnej citlivej pleti. Minerálne SPF sú práveže mastnejšie a tak sadnú skôr suchej pleti.

DERMOKOZMETIKA

BEAUTÉ PACIFIQUE Stay Beautiful SPF 30

Čo to je: Stay Beautiful opaľovací protivráskový krém na tvár s SPF 30 je kombinácia piatich UV filtrov, ktorá účinne ochráni pred UVA a UVB žiarením. 
Textúra: krém
Typ pleti: citlivá suchá až zmiešaná
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 37€/50ml
Čo (ne)obsahuje: Vitis Vinifera (olej z jadierok čilského hrozna – antioxidant), vitamín E (antioxidant), glycerín (hydratácia). Bez alkoholu.
Typ SPF: chemické a minerálne

  • Homosalate – chemické SPF, blokuje UVB, používa sa ako doplnkové, nie je fotostabilné
  • Octocrylene – chemické SPF, blokuje UVB žiarenie a čiastočne UVA, používa sa ako doplnkové
  • Butyl Methoxydibenzoylmethane – tzv.Avobenzone, chemické SPF, výborný UVA blokátor, nie je fotostabilný
  • Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid – chemické SPF, výborne blokuje UVB, je fotostabilné
  • Titanium Dioxide – fyzické SPF, blokuje UVA a UVB, je stabilné

INCI: Aqua (Water)OctocryleneHomosalateButyl MethoxydibenzoylmethaneC12-15 Alkyl BenzoateGlycerinTitanium Dioxide (Nano)Butylene Glycol Dicaprylate/​DicapratePotassium Cetyl PhosphateTriethanolamineCetearyl AlcoholCetyl AlcoholCetyl EstersPhenylbenzimidazole Sulfonic AcidVitis Vinifera (Grape) Seed OilDistarch PhosphateSilicaTocopheryl AcetateCaprylyl GlycolXanthan GumDimethiconeVp/​Eicosene CopolymerGlyceryl CaprylateDipropylene GlycolTetrasodium Iminodisuccinate

Čo si o ňom myslím ja: Krém je mastnejší, pod make-upom nevadí, no treba dlhšie počkať, než sa riadne vstrebe. Najbližšie mi pripomína SPFko od Sóleo Organics (nižšie). Kvôli mastnejšej textúre som ho rada nosila v zime a nepoužívala som pod neho iný krém. 
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: ***

DERMALOGICA Invisible Physical Defense SPF 30

Čo to je: Neviditeľná širokospektrálna ochrana pred slnkom v podobe krému s minerálnym faktorom, ktorý ľahko splynie s pleťou.
Textúra: krém
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: áno
Koľko stojí: 55€/50ml
Čo (ne)obsahuje: argánový olej (Argania Spinosa Kernel Oil – antioxidant), zelený čaj (Camellia Sinensis Leaf Extract – antioxiant), vitamín E (antioxidant), glycerín (hydratácia), kyselina hyalúronová (hydratácia). Bez alkoholu.
Typ SPF: minerálne

  • Zinc Oxide (22,3 %) – minerálne SPF, blokuje UVA a UVB, chráni pokožku, neirituje, je stabilné

INCI: Water/​Aqua/​EauZinc OxideCaprylic/​Capric TriglycerideC12-15 Alkyl BenzoateDimethiconeButyloctyl SalicylateButylene Glycol,GlycerinSilicaPolyhydroxystearic AcidPEG-10 DimethiconeArgania Spinosa Kernel OilCordyceps Sinensis ExtractTrametes Versicolor ExtractSodium HyaluronateCamellia Sinensis Leaf ExtractEucalyptus Globulus Leaf OilLavandula Spica (Lavender) Flower Oil,Tocopheryl AcetateSodium ChlorideStearalkonium Hectorite,Pentylene GlycolLauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone,PropanediolDimethicone CrosspolymerSodium CitratePropylene CarbonateXanthan GumCaprylyl GlycolBisabololLavandula Hybrida OilEthylhexylglycerinSodium HydroxidePotassium SorbateSodium BenzoateLinaloolLimonene

Čo si o ňom myslím ja: Krém je o niečo ťažší ako Dermalogica Prisma protect, no ľahší ako napríklad ten od Beauté Pacifique. Rada som ho nosila v zime a nepoužívala som pod neho iný krém. Myslím, že takto by sedel aj mastnej pleti. 
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: ****

LEKÁREŇ

APIVITA Bee Sun Safe Hydra Fresh Face Gel-Cream SPF 50

Čo to je: Ľahký gélový krém poskytuje vysokú ochranu SPF50 v širokom spektre UVA, UVB.
Textúra: gel krém
Typ pleti: všetky
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: ?
Parfumácia: áno
Koľko stojí: 20€/50ml
Čo (ne)obsahuje: Aloe vera, vitamín E (antioxidant), kyselina hyalúronová (hydratácia), glycerín (hydratácia). Bez alkoholu.
Typ SPF: chemické

Obsiahnuté UV filtre: Viac


INCI: Viac

Čo si o ňom myslím ja: Príjemné gel krémové SPF, nie je mastné, ale trvá trochu dlhšie než sa kompletne vstrebe. Neirituje v očiach. Mastnej pleti by možno viac sedel v zimnom období. Povedala by som, že je také priemerné, určite som už mala lepšie, no aj horšie 
Kúpila by som si ho znovu: možno
Moje hodnotenie: ****

BIODERMA Cicabio Cream Spf50+

BIODERMA Cicabio Cream Spf50+ recenzia recenze spf ochranny faktor

Čo to je: Reparačný krém s vysokou ochranou pred slnečným žiarením chráni pred vznikom jaziev. 
Textúra: ľahší krém
Typ pleti: citlivá suchá až zmiešaná
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 10,99€/30ml
Čo (ne)obsahuje: Centella Asiatica (Asiaticoside, Asiatic Acid, Madecassic Acid), vitamín E (antioxidant), kyselina hyalúronová (hydratácia), glycerín (hydratácia). Bez alkoholu.
Typ SPF: chemické

  • Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate – nová generácia chemického SPF, blokuje UVA, je veľmi fotostabilné
  • Homosalate – chemické SPF, blokuje UVB, používa sa ako doplnkové, nie je fotostabilné
  • Ethylhexyl Methoxycinnamate – stará forma SPF, chráni iba pred UVB a nie je fotostabilnou zložkou
  • Ethylhexyl Salicylate – blokuje UVB, používa sa ako doplnkové
  • Ethylhexyl Triazone – nová generácia chemického SPF, blokuje UVB, je veľmi fotostabilné
  • Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine – nová a doposiaľ najlepšia forma blokátoru UVA a UVB, je fotostabilný, chemické SPF

INCI: Aqua/​Water/​EauC12-15 Alkyl BenzoateDiethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl BenzoateHomosalateEthylhexyl MethoxycinnamateEthylhexyl SalicylateEthylhexyl TriazoneGlycerinBis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl TriazineButylene GlycolNylon 6/​12CyclopentasiloxaneCaprylyl MethiconeSilicaSodium CitrateMannitolXylitol,RhamnoseCopper SulfateZinc SulfateSodium HyaluronateVitis Vinifera (Grape) Vine ExtractAsiaticosideAsiatic AcidMadecassic AcidEctoinPolyacrylate Crosspolymer-6Hydroxyethyl Acrylate/​Sodium Acryloyldimethyl Taurate CopolymerDicaprylyl Carbonate1,2-HexanediolCaprylyl GlycolDimethicone/​Vinyl Dimethicone CrosspolymerCyclomethiconeStearalkonium HectoriteLaureth-3,Polysorbate 60Sorbitan IsostearateHydroxyethylcellulosePropylene CarbonateAcetyl Dipeptide-1 Cetyl EsterBHTPotassium SorbateTocopherolCitric Acid

Čo si o ňom myslím ja: Textúra je jemne krémová, nie je mastná, no nie som si istá, či by sedela mastnej pleti. Pod make-upom mi SPFko nevadilo, celkom dobre sa aj vstrebalo. Klasický Cicabio krém bez faktoru mi vôbec textúrou nesedel a bála som sa, že toto bude rovnaké. Z môjho pohľadu je to priemerné SPF, myslím, že najviac sadne citlivej suchej pleti. 
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: ***

LA ROCHE-POSAY Anthelios Shaka Fluid SPF 50+

Čo to je: Prípravok ochrany pred slnkom na tvár pre citlivú pleť a pleť so slnečnou alergiou.
Textúra: fluid
Typ pleti: všetky
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 17€/50ml
Čo (ne)obsahuje: vitamín E (Tocopherol), glycerín (hydratácia). Obsahuje alkohol.
Typ SPF: chemické
Obsiahnuté UV filtre: Viac


INCI: Viac

Čo si o ňom myslím ja: Už totálne rozumiem, prečo toto SPFko vidím na každej tretej fotke na Instagrame. Je úžasné! Seriózne. Ak nemáte radi mastné SPFká, chcete niečo, čo je ľahké, nie je to cítiť, nelepí, nežmolkuje, je dobré pod make-up a rýchlo sa vstrebáva, máte moju odpoveď 🙂
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Lirene SC Hydratačný opaľovací krém na tvár SPF 50+

Čo to je: systém fotostabilných organických a minerálnych UVA a UVB filtrov účinne chráni pokožku pred spálením a pred vznikom predčasných vrások v dôsledku nenávratného poškodenia buniek slnečnými lúčmi.
Textúra: gel krém
Typ pleti: všetky
Vhodné pod make-up: čiastočne
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Koľko stojí:7€/40ml
Čo (ne)obsahuje: vitamín E (Tocopherol), glycerín (hydratácia), extrakt kôry smrekovca (Galactoarabinan), arginín (hydratácia), alantoín (upokojuje). Nebsahuje alkohol.
Typ SPF: chemické
Obsiahnuté UV filtre: Viac


INCI: Viac

Čo si o ňom myslím ja: napriek ľahšej gel krémovej textúre, je trošku mastnejší a ťažší na pleti. Pre zmiešanú/mastnú pleť bude lepší skôr na zimu. Nie je úplne vhodný pod make-up, keďže trochu dlhšie trvá než sa vstrebe. Nie je to najhoršie SPF, ale už by som si ho nekúpila, pretože si myslím, že existujú aj lepšie alternatívy.
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: ***

Heliocare 360° Mineral Tolerance SPF 50

Textúra: fluid
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Alkohol: nie
Koľko stojí: 21€/50ml
Čo (ne)obsahuje: arginín, vitamín C, vitamín E, kyselinu ferulovú, zelený čaj
Typ SPF: minerálne
Obsiahnuté UV filtre: Viac


INCI: Viac

Čo si o ňom myslím ja: toto je asi prvé minerálne SPF, ktoré som skúšala, ktoré nie je mastné, ťažké, no fluidné a úplne ľahučké. Wow! Farbou sa nenechajte zmiasť, nie je tónované. Farbivo je tam pridané z toho dôvodu, aby SPF nerobilo na tvári biely náter. Neštípe v očiach, dobre sa vstrebáva, rozumie si s make-upom, nevysušuje a nesťahuje pleť. Keďže sa jedná o minerálne SPF, bez parfumácie a denaturovaného alkoholu, je skvelé pre citlivú pleť ? 
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

DROGÉRKA

SUNDANCE Fluid na opaľovanie Sensitiv OF 50

Čo to je: SUNDANCE pre citlivú a neopálenú pokožku, vhodný ako podklad pod make-up.
Textúra: ľahký krém
Typ pleti: všetky typy
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 4,95€/50ml
Čo (ne)obsahuje: vitamín E (Tocopheryl Acetate, Tocopherol), glycerín (hydratácia). Bez alkoholu, farbív, hliníkových solí, konzervantov, parabénov, parafínov/minerálnych olejov a parfumu.
Typ SPF: chemické a minerálne
Obsiahnuté UV filtre: Viac


INCI: Viac

Čo si o ňom myslím ja: ÁNO!! Toto je najlepší SPF krém z edície Sundance. Príjemný, nedráždivý, nemastný, dobrý pod make-up a hlavne – NEŠTÍPE V OČIACH!! Ibaže tá konzistencia je stále podľa môjho merítka skôr krém než fluid, ale dobre. Ak ste ako ja, že ste z dmkáckych SPFiek skúšali toho veľa a máte pocit, že vám nič nesadlo, myslím, že práve tento krémik by mohol byť fajn. Jasné, stále nemá na eleganciu francúzskych či kórejských, no v pomere cena/výkon ho hodnotím veľmi dobre 🙂
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: ****

KOREJSKÉ SPF

Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF 50 PA ++++

Čo to je: Ľahké hydratačné SPF, ktoré obsahuje výťažky z Centella Asiatica na upokojenie podráždenej pleti a jej regeneráciu. 8 druhov kyseliny hyalúronovej na intenzívnu hydratáciu pleti. 
Textúra: gél krém
Typ pleti: všetky
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 19€/50ml
Čo (ne)obsahuje: niacinamide (prejasňuje), Centella Asiatica (protizápalová), ceramidy (hydratácia), kyselina hyalúronová (hydratácia), vitamín E (Tocopheryl Acetate), glycerín (hydratácia), extrakt z portulaka veľkokvetá (Portulaca Oleracea extract) a veľa iných extraktov. 
Typ SPF: chemické
Obsiahnuté UV filtre: Viac


INCI: Viac

Čo si o ňom myslím ja: s Instree mám celkom vtipnú príhodu. Používala som ho asi do polky balenia a brala ho ako taký priemerný produkt. Proste fajn. SPF. Funguje. A? No potom som nad ním premýšľala, prečo ho tak všetci milujú? A došlo mi to. Práve pre to, že je tak nenápadné! Funguje. Kedykoľvek, s čím koľvek, ani o ňom neviete. Textúra gel krém je nemastná, ľahká, rýchlo sa vstrebe. Neštípe v očiach. Je podľa mňa vhodné na celoročné používanie, tlieskam absencii alkoholu a parfumácie (vďaka čomu je vhodné aj pre zmiešanú/mastnú a zároveň citlivú pleť). 
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

PRÍRODNÉ SPF

SÓLEO ORGANICS All Natural OF 30+

Čo to je: Opaľovací krém SPF30 na prírodnej báze pre všetky typy pokožky, vhodný na telo a tvár.
Textúra: hutná
Typ pleti: všetky
Vhodné pod make-up: áno (pre mastnú pleť asi iba na samostatné nosenie)
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 24,95€/30ml
Čo (ne)obsahuje:  vitamín E (Tocopheryl Acetate), slnečnicový olej, hroznovým olej, extrakt zo zeleného čaju, extrakt z uhorky. Bez alkoholu.
Typ SPF: minerálne
Obsiahnuté UV filtre: Viac


INCI: Viac

Čo si o ňom myslím ja: krém je mastnejší, čo nie každému bude vyhovovať. Na moje prekvapenie je to jeden z mála SPF krémov, ktoré mi s takouto textúrou nevadia. Dokonca je nositeľný aj pod make-up, no samozrejme treba počkať, než sa riadne vstrebe. Je výborný k vode a na šport. pretože v očiach vôbec neirituje. 
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: ****

DULCIA Ochranný krém SPF

Čo to je: Opaľovací krém SPF 6, 15 alebo 30 na prírodnej báze pre všetky typy pokožky, vhodný na telo a tvár.
Textúra: hutná
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Vhodné pod make-up: áno (pre mastnú pleť asi iba na samostatné nosenie)
Vodoodolný: ?
Parfumácia: nie
Alkohol: nie
Koľko stojí: 21,90€/50ml
Aktívne zložky:  glycerín, aloe vera, matcha, vitamín E, extrakt z mrkvy
Typ SPF: minerálne
Obsiahnuté UV filtre: Viac


INCI: Viac

Čo si o ňom myslím ja: krém je mastnejší, čo mi ako zmiešanej pleti nevyhovovalo. Zelený pigment je kvôli obsahu matcha prirodzený, hneď po rozotretí je na tvári vidieť, ale keď sa krém dobre vmasíruje do pokožky, tak sa stratí. Vďaka tomu však nezanecháva biely povlak. Myslím, že toto SPF je naozaj vhodné iba pre suchú pleť. Čo mi tiež vadí je, že ho robia v nízkych faktoroch. 6 je z môjho pohľadu úplne zbytočné a 30 je dobrá, keď je pod mrakom. Viem však, že Dulcia pracuje na 50, dúfam, že sa pred letom dočkáme ?
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: **

OSTATNÉ

EVY Daily Defense Face Mousse Spf 50

Čo to je: Zachováva hydratáciu pokožky a zároveň pomáha udržiavať jej prirodzenú ochrannú bariéru.
Textúra: pena
Typ pleti: všetky
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 32€/75ml
Čo (ne)obsahuje: vitamín C, glycerín, vitamín E
Typ SPF: chemické
Obsiahnuté UV filtre: Viac


INCI: Viac

Čo si o ňom myslím ja: SPF za ktoré sa naozaj oplatí nechať toľko peňazí! Majú za sebou totiž skvelé výskumy a technológiu, ktorá umožňuje tomuto SPF chrániť pokožku až 6 hodín (bežné SPF 2 hodiny). Je úžasné pod make-up, nemastné, ľahké, perfektne sa s ním pracuje, za mňa je to jedno z najlepších SPFiek na trhu 🙂
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Olival Krém na tvár SPF 50 Professional

Čo to je: Krém so vzdušnou, penovou textúrou s SPF 50 poskytuje vysokú ochranu proti širokému spektru UVA a UVB žiarenia.
Textúra: našľahaný krém
Typ pleti: suchá, normálna, zmiešaná 
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: ?
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 4,55€/50ml
Čo (ne)obsahuje: niacinamid (reguluje mazotvorbu), glycerín (hydratácia), Q10 (Ubiquinone/antioxidant).
Typ SPF: chemické
Obsiahnuté UV filtre: Viac


INCI: Viac

Čo si o ňom myslím ja: SPFko má veľmi príjemnú textúru, no napriek tomu je ťažšie a pre mňa ako zmiešanú pleť vhodné skôr na zimu. Inak sa nosilo super, nezanecháva biely dojazd na tvári, funguje s makeupom, nežmolkovelo a pekne sa rozotieralo. 
Kúpila by som si ho znovu: áno, iba na zimu
Moje hodnotenie: ****

Skintegra Sun Shield Satin Fluid Spf 30

Čo to je: Solar I je hydratačná emulzia navrhnutá ako širokospektrálny opaľovací krém (ochrana pred UVA + UVB lúčmi), ktorá chráni pokožku pred starnutím. Má vysoký ochranný faktor (SPF 30) a je určená pre všetky typy pokožky vrátane citlivej a reaktívnej pokožky.
Koľko stojí: 29€/50ml
Textúra: ľahký fluid
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Panthenol, Glycerin, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Ectoin
Typ SPF: chemické
Obsiahnuté UV filtre: Viac


INCI: Viac

Čo si o ňom myslím ja: vďaka jeho textúre je to skvelé metské SPF aka vhodné pod make-up! Keďže na slnečné dni odporúčam skôr SPF 50, ja som ho používala v zamračené dni a najmä v zime. Má pekné zloženie, bez parfumácie, ideálne aj pre citlivú pleť, za mňa rozhodne palec hore!
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Podobné články

3 komentáre

  1. Krista hovorí:

    Tipy jsou super a děkuji, ale přijde mi škoda, že sice rozlišujete UVA a UVB, ale SPF ukazuje právě UVB. Jak moc krémy blokují UVA se většinou neuvadí, nemusí. Takže je to takové meh. V našich zem. šířkách se moc nespálíme (UVB) a UVA je neznámé, takže proč to doporučovat, když nevíte, kolik UVA to fakt blokuje?

    1. Drew hovorí:

      No veď presne, západné značky skoro vôbec neuvádzajú výšku ochrany voči UVA, dôležité ale je, že dané SPF blokuje aj UVA aj UVB. Výška UVA je uvádzaná najmä japonskými a kórejskými značkami v podobe PA +++.. a La Roche Posay má tiež nejaký svoj systém a verejné niektoré štúdie, kde testovali výšku UVA ich produktov. Ale aj napriek tomu má zmysel SPF používať a odporúčať ho 🙂 Keby nad tým takto každý uvažoval, tak SPF nepoužíva u nás nikto..

  2. […] MINERÁLNE SPF […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.