Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

Balea starostlivosť o pleť

Veľmi ma teší, že sa aj naše drogérie otvorili a prispôsobili trendom. Séra s aktívnymi látkami teraz zažívajú neskutočné šialenstvo, ľudia sa učia ako ich používať a čoraz viac sa zaujímajú o starostlivosť o pleť. No..je lacné sérum dobré sérum? Ja som od dmky dostala všetky tieto séra na testovanie, ak vás zaujíma môj názor, čítajte ďalej 🙂

Pre info: moja pleť je zmiešaná

Balea Med Ultra Sensitive Beruhigendes Intensiv Serum

Čo to je: Balea MED Ultra Sensitive upokojuje vystresovanú a podráždenú pokožku a zmierňuje pocity pnutia. Rýchlo sa vstrebáva, podporuje regeneráciu a zmierňuje pocity pnutia.
Použitie: ráno alebo večer po čistení pred krémom
Koľko stojí: ? €/30ml
Textúra: mliečko (lotion)
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: vitamín E (Tocopheryl Acetate, Tocopherol – antioxidant), glycerín (hydratácia, humektant), pantenol (upokojuje, humektant), alantoin (upokojuje), aloe vera (Aloe Barbadensis Leaf Juice – antibakteriálny, humektant), Glycyrhizát draselný (Dipotassium Glycyrrhizate – upokojuje, humektant, reguluje mazotvorbu, má žltkastú farbu, pochádza zo sladkého drievka)

INCI: AquaAloe Barbadensis Leaf JuiceDicaprylyl EtherPropanediol,Prunus Amygdalus Dulcis OilGlycerinDecyl OleateC14-22 AlcoholsPanthenolGlyceryl CaprylateAllantoinBehenyl Alcohol,Xanthan GumTocopheryl AcetateC12-20 Alkyl GlucosidePotassium Cetyl PhosphateSclerotium GumDipotassium GlycyrrhizateCoco-GlucosideCoconut AlcoholCaprylhydroxamic AcidBetaine,LecithinSodium HydroxideTocopherolAscorbyl PalmitateCitric AcidHydrogenated Palm Glycerides Citrate

Čo si o ňom myslím ja: Toto sérum sa u mňa objavilo v top 3 sér za rok 2021 a to o niečom svedčí. Je vhodné naozaj pre všetkých, koho pleť si aktuálne prechádza nejakým neľahkým obdobím – citlivosť, preexfoliácia, dehydratácia.. Za tú cenu pleť okamžite upokojí, je bez parfumácie a iných možných iritantov. V zložení nájdete komplex látok, ktoré na citlivú pleť tradične dobre fungujú: výťažok z aloe, pantenol, mandľový olej, alantoín a ďalšie. Nežmolkuje, neupcháva póry, dobre sa vstrebáva, ja som ho používala na navlhčenú pleť. Jeho vôňa je surová lekárenská, to môže byť pre niekoho nevyhovujúce. No a potom tu máme baleácku špecialitu – pipetku. Asi najlepšie funguje, keď ju vo vzduchu stlačíte na prázdno, vložíte do produktu a tam ju pustíte. Naberie do seba asi najviac produktu, ako je to s touto pipetkou možné.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Balea Beauty Effect Retinol Nachtserum

Čo to je: Balea Beauty Effect účinne zlepšuje vzhľad pleti. Efektívna starostlivosť počas noci – vyhladzuje jemné vrásky a zjemňuje vzhľad pleti.
Použitie: večer po čistení pred krémom
Koľko stojí: ? €/30ml
Textúra: gél
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: retinol, glycerín (hydratácia, humektant), kyselina hyalúronová (Sodium Hyaluronate – hydratácia, humektant), pantenol (upokojuje), kyselina jablčná (Malic Acid – exfoliant)

INCI: AquaPentylene GlycolGlycerinHeptyl GlucosideDehydroxanthan GumSodium BenzoateCocoyl ProlineRetinolParfumPotassium SorbateCaprylic/​Capric TriglycerideVigna Aconitifolia Seed Extract,Citric AcidPanthenolMaltodextrinMalic AcidSodium HyaluronateCyclodextrinSucrose LaurateHeptanolCitronellol,Hexyl CinnamalLinaloolAlpha-Isomethyl IononeGeraniol

Čo si o ňom myslím ja: Retinol, ako nestabilnú látku, je veľmi vhodné baliť do obalov, ktoré sú tmavé, aby do nich neprenikalo svetlo a ideálne s pumpou, čo oddiali oxidačný proces. V tomto toto sérum dostáva zelenú. No tam s pozitívami žiaľ končím. Gélová textúra si aksik s mojou pleťou nerozumie. Žmolkuje mi a vôbec sa nevie dobre vstrebať. Retinol v štúdiách vykazuje účinnosť už od 0.01%, je skvelý na spomalenie starnutia pleti, zvyšuje aktivitu kolagénu a je účinný aj na liečbu akné. Avšak, všetko závisí aj od nosičov a ostatných látok v produkte a tu vôbec nepoznáme koncentráciu retinolu. Ja myslím, že sú aj lepšie produkty s obsahom retinolu než tento..
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: *

Balea Beauty Collagen Retinol Serum

Čo to je: Balea Beauty Collagen pleťové sérum s retinolom podporuje produkciu kolagénu. Napína a definuje kontúry pleti. Sérum s 3-násobným retinolom podporí pleti vlastnú produkciu kolagénu a posilní štruktúru pokožky zvnútra. Hydratuje, zjemňuje a omladzuje vzhľad pleti a zanecháva zamatovo jemný pocit na pokožke.
Použitie: večer po čistení pred krémom
Koľko stojí: 5,15€/30ml
Textúra: jemne krémová
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: retinol, retinyl palmitát (derivát kys.retinovej, je najslabší z rodiny retinoidov), vitamín E (Tocopheryl Acetate, Tocopherol – antioxidant), glycerín (hydratácia, humektant), vitamín C (3-O-Ethyl Ascorbate – antioxidant, prejasňuje, je to derivát vitamínu C)

INCI: AquaGlycine Soja OilPropanediolPolyglyceryl-6 StearateGlycerinPrunus Amygdalus Dulcis OilPhenoxyethanolParfumSclerotium GumStearyl AlcoholRetinyl PalmitateHelianthus Annuus Seed Oil,Xanthan GumPolyglyceryl-6 BehenatePotassium Cetyl Phosphate,Arginine/​Lysine PolypeptideEthylhexylglycerinRetinolAcacia Seyal Gum ExtractCyclodextrinLecithinCitric Acid3-O-Ethyl Ascorbic AcidTocopheryl AcetateRosmarinus Officinalis Leaf Extract,TocopherolPotassium SorbateSorbic AcidBenzoic Acid,Dehydroacetic Acid

Čo si o ňom myslím ja: Sérum má veľmi surovú lekárenskú parfumáciu až som bola v tom, že je neparfumované. Myslím, že jeho vôňa nemusí každému sedieť. Textúra je na pleti však oveľa príjemnejšia než u jeho gélového kolegu spomínaného vyššie. Znovu, nepoznáme koncentráciu retinolu i keď tu sérum obohatili aj o derivát retinyl palmitát. Aj napriek tomu, že je sérum v tmavej fľaštičke, má nemožnú typickú baleácku pipetku a vďaka takémuto spôsobu naberania sa do produktu dostáva vzduch, čo môže urýchliť oxidačný proces aktívnych látok, ako je zrovna retinol. Ak chcete s retinolom začať, dobre, môžete skúsiť, ale určite by som sa od neho pohla neskôr pohla ďalej.
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: **

Balea Beauty Effect 5-Fach Hyaluron Serum

Čo to je: Balea Beauty Effect 5-druhové sérum s kyselinou hyalurónovou osviežuje pokožku okamžite už po prvej aplikácií a dodá jej hydratáciu. Ľahká textúra sa rýchlo vstrebáva a pri pravidelnom používaní zlepšuje pevnosť pokožky. Pleť získava hladší a jemnejší vzhľad. Kyselina hyalurónová obsiahnutá v zložení pomáha ako prirodzený hydratačný faktor, pokožku vyplní a dodá jej svieži vzhľad. 5 druhov kyseliny hyalurónovej vďaka rôznej molekulárnej hmotnosti tak môže pôsobiť v 5 rozličných vrstvách pokožky.
Použitie: ráno alebo večer po čistení pred krémom, aplikuje sa na navlhčenú pleť
Koľko stojí: 5,25€/30ml
Textúra: gél
Typ pleti: normálna, zmiešaná a možno mastná
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: áno
Čo (ne)obsahuje: kyselina hyalúronová (Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate – hydratácia, humektant) vitamín E (Tocopherol – antioxidant), glycerín (hydratácia, humektant)

INCI: AquaGlycerinPentylene GlycolAlcoholBetaineXylitylglucosideSodium HyaluronateHydrolyzed Sodium HyaluronatePisum Sativum ExtractAnhydroxylitolXylitolHeptanolPolyglyceryl-10 LaurateHeptyl GlucosideTocopherolXanthan GumCitric Acid,Sodium HydroxideSodium CitrateEthylhexylglycerinPhenoxyethanolBenzyl BenzoateBenzyl SalicylateBenzyl AlcoholParfum

Čo si o ňom myslím ja: Kyselina hyalúronová je veľmi známa ingrediencia, ktorú si každý spája s hydratráciou. Znie veľmi neškodne a človek by si myslel, že touto látkou sa nedá ublížiť. Nuž.. kyselina hyalúronová jej soli či deriváty sú dnes skoro v každom druhom produkte. A ak žijete na Slovensku, kde máme suché podnebie, môžete to veľmi ľahko s hyaluronkou prehnať a môže vám spôsobovať opak – pleť bude podráždená a vysušená. Toto sérum je z môjho pohľadu vhodné pre dehydrovaných, ktorí majú veľmi striedmu rutinu. Odporúčam ho aplikovať na navlhčenú pleť a čo najskôr aplikovať krém. Osobne ma sérum neoslovilo. Odkedy som skúšala napríklad kórejské Hada Labo či HA-Light od Geek&Gorgeous, takéto ťažšie hyaluronky nemusím. Vrství sa o niečo ťažšie, pri väčšom množstve žmolkuje. Je to ťažšie gelové sérum, ktoré by som za iných okolností odporúčala suchej pleti, no obsahuje vysušujúci typ alkoholu. Ďakujem, že som ho mohla otestovať, no poďme ďalej.
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: **

Balea Aqua Feuchtigkeits Serum

Čo to je: Hydratačné pleťové sérum Aqua značky Balea poskytujúce pleti intenzívnu hydratáciu s kyselinou hyalurónovou. Osviežujúce sérum dodá pleti dlhotrvajúcu hydratáciu, osvieži suchú, vyčerpanú pleť, zjemní vrásky a dodá jej pocit sviežosti a pevnosti. 
Použitie: ráno alebo večer po čistení pred krémom
Koľko stojí: 3,35€/30ml
Textúra: ľahké mliečko (lotion)
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: xylitol (Xylitylglucoside – udržiava vodu v pokožke, humektant, super pre suchú kožu), kyselina hyalúronová (Sodium Hyaluronate – hydratácia, humektant) vitamín E (Tocopherol, Tocopheryl Acetate – antioxidant), glycerín (hydratácia, humektant)

INCI: AquaGlycerinPentylene GlycolXylitylglucosidePanthenol ,Camellia Oleifera Seed OilSodium HyaluronateAnhydroxylitolXylitolSodium Dilauramidoglutamide LysineTocopheryl AcetateTocopherolAcacia Senegal GumSclerotium GumXanthan GumPantolactoneCitric AcidSodium HydroxideEthylhexylglycerinPhenoxyethanolParfum

Čo si o ňom myslím ja: Sérum obsahuje zaujímavú zložku Xylitylglucoside, známu pod obchodným menom ako Aquaxyl. Je prírodným derivátom z obilninových cukrov. V kozmetike zastáva dve kľúčové schopnosti – viaže a udržiava vodu v pokožke, podľa štúdii by mal byť účinný od 3%. Páči sa mi, že sa Balea hrá aj s inými tipmi hydratačných ingrediencí než iba klasická HA. Sérum je ľahké, má veľmi jemnú vôňu, keď to s množstvom preženiem, tak žmolkuje. Nie je zlé, no je to pre mňa asi taký priemerný produkt, ktorý v rutine nepotrebujem. Neoslovilo a nepodnietilo ma k ďalšej kúpe. Ale kvitujem pumpové dávkovanie 😀
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: ***

Balea Vital Intensiv Serum

Čo to je: Balea intenzívne pleťové sérum Vital poskytuje dokonalú starostlivosť pre zrelú pokožku. Viditeľne zlepšuje štruktúru pleti a pôsobí proti známkam starnutia. Pleťové sérum s argánovým olejom poskytuje pokožke intenzívnu hydratáciu a zabraňuje jej vysušovaniu. Obsiahnutý extrakt z planktónu okamžite vypína a rozjasňuje vašu pokožku.
Použitie: ráno alebo večer po čistení pred krémom  
Koľko stojí: 3,95€/30ml
Textúra: jemné mliečko (lotion)
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: vitamín E (Tocopheryl Acetate, Tocopherol – antioxidant), glycerín (hydratácia, humektant), pantenol (upokojuje, humektant), argánový olej (Argania Spinosa Kernel Oil – antioxidant, emolient)

INCI: AquaGlycerinDicaprylyl EtherEthylhexyl StearatePropylheptyl CaprylateButylene GlycolTocopheryl AcetatePanthenolArgania Spinosa Kernel OilPlankton ExtractMethylpropanediolAmmonium Acryloyldimethyltaurate/​VP CopolymerXanthan GumParfum, PhenoxyethanolCaprylyl GlycolGeraniolLinaloolCitronellol, LimoneneTocopherol

Čo si o ňom myslím ja: Toto sérum ma hneď po Balea Med Ultra Sensitive nadchlo najviac. Pumpové balenie je úplne perfektné, nechápem, prečo Balea radšej nebalí všetky séra takto. Je to komfortné a najmä produkt je takto najmenej vystavovaný vzduchu a teda oxiduje čo najpomalšie. Je pravda, že zložením toto sérum nie je ničím výnimočné a už vôbec na ňom nevidím nič, čo by malo byť špeciálne pre zrelú pleť. Avšak, obsahuje napríklad argánový olej, ktorý je výživný, hydratačný a je skvelým antioxidantom. Preto ak neradi používate samotné oleje, práve takto zakamuflovaný olej v mliečkovom sére by mohla byť dobrá voľba. A viete, čo sa mne na ňom páči najviac? Ja by som ho pokojne používala ako ľahký krém na leto pod SPF. Má v sebe humektantny a emolienty, je preto vhodné aplikovať ho na navlhčenú pleť. Nežmolkuje, nezaťažuje pleť, je to skrátka veľmi príjemný produkt, ktorý je z môjho pohľadu fajn ako doplnkový alebo ako spomínaný krém (najmä mastnej pleti by táto alternatíva používania mohla sedieť).
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: ****

Balea Vital+ Intensiv Serum

Čo to je: Balea Vital+ intenzívne pleťové sérum je určené špeciálne pre požiadavky veľmi zrelej pleti. Sérum pomáha uchovávať hydratáciu a optimalizuje štruktúru pokožky. Kombinácia účinných látok: vápnika, sójového oleja a kyseliny hyalurónovej prinavracia pokožke jemnosť, hebkosť a žiarivosť. Sójový olej je bohatý na Omega-3 a Omega-6 mastné kyseliny a pôsobí proti vysychaniu pokožky.
Použitie: ráno alebo večer po čistení pred krémom
Koľko stojí: 5,25€/30ml
Textúra: mliečko (lotion)
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: vitamín E (Tocopheryl Acetate – antioxidant), glycerín (hydratácia, humektant), pantenol (upokojuje, humektant), kyselina hyalúronová (Sodium Hyaluronate – hydratácia, humektant), biosacharid (Biosaccharide Gum-1 – hydratuje, skvelo sa dopĺňa s HA a zvyšuje jej účinok, opticky a povrchovo by mal vyhladzovať vrásky)

INCI: AquaDecyl OleateDicaprylyl CarbonateGlycine Soja OilGlycerinMethyl Glucose SesquistearateTocopheryl AcetatePanthenol,PhenoxyethanolXanthan GumCalcium PcaDimethiconeParfumEthylhexylglycerinPotassium SorbateSodium Hyaluronate, Biosaccharide Gum – 1PantolactoneCitric Acid

Čo si o ňom myslím ja: Sérum dávam mínus už len kvôli pipetke, ktorá ako inak nefunguje 100%. Má takú lekárenskú parfumáciu, čo nemusí každému sedieť (keby som nevidela parfum v zložení, myslela by som si, že je neparfumované). Sérum sa dobre používa, nežmolkuje, dobre sa vrství. No aksik ma vôbec neoslovilo.. zloženie opäť nie je ničím výnimočné, obsahuje aj kys.hyalúronovú a biosacharidovú gumu, čo sú hydratačné látky. Ak sa chcete zamerať na hydratáciu, môže byť fajn doplnkovým sérom (v tom prípade by som už asi nepoužívala iné sérum s HA). Mastná pleť ho môže používať v lete ako ľahký krém pod SPF.
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: **

Nedalo mi neporovnať tieto dve séra, ktoré sú z rovnakej rady Vital. Vidíme, že zloženie je veľmi odlišné. Vital+ môže byť zaujímavé obsahom HA, zatiaľ čo Vital ju neobsahuje. Vital má za mňa oveľa príjemnejšiu textúru a jemnejšiu parfumáciu než Vital+.

Balea Q10 Anti-Falten Serum

Čo to je: Balea sérum proti vráskam s obsahom Q10 a omega komplexom poskytuje intenzívnu starostlivosť o pokožku. Q10 účinne dodáva bunkám energiu a podporuje regeneráciu pokožky. Omega Komplex, bohatý na esenciálne mastné kyseliny, posilňuje a zvyšuje obranyschopnosť pokožky.
Použitie: ráno alebo večer po čistení pred krémom
Koľko stojí: 3,15€/30ml
Textúra: mliečko (lotion)
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: Q10 (Ubiquinone – antioxidant), vitamín C (Sodium Ascorbyl Phosphate – antioxidant, prejasňuje), kyselina hyalúronová (Sodium Hyaluronate – hydratácia, humektant) vitamín E (Tocopherol – antioxidant), glycerín (hydratácia, humektant), pantenol (upokojuje, humektant), svetlicový olej (Carthamus Tinctorius Seed Oil – antioxidant, emolient), glukonolaktón (Gluconolactone – exfoliant, hydratuje)

INCI: AquaGlycerinPhenoxyethyl CaprylateAmmonium Acryloyldimethyltaurate/​Vp CopolymerTocopheryl AcetatePanthenol,Carthamus Tinctorius Seed OilParfumGluconolactoneSodium Ascorbyl PhosphateUbiquinoneSodium HyaluronatePhenoxyethanolSodium Benzoate

Čo si o ňom myslím ja: Q10 je efektívny v koncentrácii 0.02–0.05%. Ak je použité množstvo nad 1%, zvykne produktu dodať výraznú žltú farbu, keďže prirodzená farba Ubiquinone je niečo medzi oranžovo-červenou. Toto sérum má žltkastú farbu. Q10 je skvelý antioxidant, ktorý by mal bojovať proti voľným radikálom. Jeho obrovskou nevýhodou však je, že s ním nevidíte žiadne účinky. Teda, videli by ste možno tak po 10-15 rokoch. Ale..vedeli by ste to porovnať ak by ste Q10 absolútne nepoužívali, že by bol stav vašej pokožky horší? To by ste museli aplikovať sérum po dobu 10 rokov iba na jednu časť tváre. To asi dobrovoľne nepodstúpi nikto, však? 🙂 Každopádne, sérum môže byť fajn doplnkom do rutiny, no rozhodne by som sa naň vzhľadom na nejaké spomalenie starnutia nespoliehala. Jeho parfumácia je jemná, pripomína mi nejaké telové mlieko. Nežmolkuje, dobre sa vrství. Mastná pleť ho pokojne môže v lete nahradiť krémom pod SPF.
Kúpila by som si ho znovu: možno
Moje hodnotenie: ****

Balea Vitamin C Face Serum

Čo to je: Sérum nabité vysokohodnotným vitamínom C chráni pokožku pred škodlivými vplyvmi životného prostredia, intenzívne ju hydratuje a zjemňuje. Hodnotné zloženie bojuje proti prejavom starnutia, pomáha tiež vyhladiť už existujúce jemné línie a drobné vrásky
Použitie: ráno alebo večer po čistení pred krémom
Koľko stojí: 5,25€/30ml
Textúra: ľahký krém
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: vitamín C (Tetrahexyldecyl Ascorbate, Ascorbyl Palmitate – antioxidant, prejasňuje), vitamín E (Tocopherol – antioxidant, dobre sa s vitamínom C dopĺňa), glycerín (hydratácia, humektant)

INCI: AquaDicaprylyl EtherPentylene GlycolPolyglyceryl-6 Stearate,GlycerinPrunus Armeniaca Kernel OilAscorbyl Tetraisopalmitate,PhenoxyethanolParfumSclerotium GumStearyl AlcoholAscorbyl PalmitateXanthan GumLimonenePolyglyceryl-6 Behenate,Potassium Cetyl Phosphate1,2-HexanediolCaprylyl GlycolMalpighia Glabra Fruit JuiceMaltodextrinSodium HydroxideLinaloolBenzyl SalicylateTocopherolGeraniolCitral

Čo si o ňom myslím ja: Toto sérum využíva dva deriváty vitamínu C: Tetrahexyldecyl Ascorbate (THD) a Ascorbyl Palmitate (AP). THD je veľmi stabilnou formou vitamínu C, ktorý je rozpustný v oleji. Z toho dôvodu by mal lepšie penetrovať do pokožky, kde sa konvertuje na kys.askorbovú. Ako antioxidant (prejasňuje pokožku) účinkuje v koncentráciach 0.1-2%, na hyperpigmentácie je potrebná koncentrácia od 5%. V jednej štúdii vykazoval dobré výsledky, no bol používaný v koncentrácii 7% priamo s kyselinou askorbovou 10%. AP má za sebou veľmi málo štúdii, ktoré by dokazovali účinky podobné čistej kyseliny askorbovej. V produktoch sa nachádza v koncentráciach 0.1–1%, kde jeho antioxidačné účinky skôr fungujú ako stabilizátor ostatných zložiek v produktu (podobne ako vitamín E). Výhodou je prítomnosť vitamínu E, ktorý sa s céčkom dobre dopĺňa.
Sérum má naozaj zlú pipetku, je veľmi obtiažne s ňou nabrať produkt a je jednoduchšie ho z fľašky rovno vylievať. Je pravda, že sa na pleti rýchlo vstrebáva, nežmolkuje. Keďže nepoznáme koncentrácie jednotlivých látok, sérum by som považovala za fajn antioxidant a na prejasnenie pleti najmä pre začiatočníkov. Ja som teda z neho nevidela žiadne výsledky. Ak chcete riešiť hyperpigmentácie či podporiť tvorbu kolagénu, išla by som do overenej kys.askorbovej alebo alfa arbutínu.
Kúpila by som si ho znovu: **
Moje hodnotenie: nie

Balea Vitamin C Concentrate

Čo to je: Kapsuly obsahujú kokteil vitamínu C a E a poskytujú hydratačný a antioxidačný účinok. Obsiahnutý Collageneer® navyše dokáže podporovať vlastnú tvorbu kolagénu v pokožke a zabezpečiť tak mladistvý vzhľad pleti.
Použitie: ráno alebo večer po čistení pred krémom  
Koľko stojí: 1,35€/7ks
Textúra: olej
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: vitamín C (Ascorbyl Tetraisopalmitate – antioxidant, prejasňuje), vitamín E (Tocopheryl Acetate, Tocopherol – antioxidant, dobre sa s vitamínom C dopĺňa), skvalán (hydratácia, emolient)

INCI: DimethiconePolysilicone-11TrisiloxaneHelianthus Annuus Seed OilTocopheryl AcetateTocopherolAscorbyl Tetraisopalmitate,SqualaneLupinus Albus Seed ExtractCitrus Aurantium Dulcis Oi, LimoneneParfumLinaloolGeraniolAlpha-Isomethyl Ionone, Citral

Čo si o ňom myslím ja: Ascorbyl Tetraisopalmitate je iný názov pre Tetrahexyldecyl Ascorbate. Kapsulky majú obrovskú výhodu v stabilizácii látok, pretože sa do produktu nedostáva vzduch, každý deň si otvoríte čerstvý koktejl ingrediencii. Textúra je vďaka obsahu slnečnicového oleja veľmi olejová. A to je u mňa kameň úrazu. Po otvorení kapsulky na mňa vybehol akýsi mastný prevoňaný koktejl, ktorý vôbec nemal v záujme sa do pokožky vstrebať. Žmolkovelo to a celková práca s týmito kapsulkami nebola pre mňa príjemná.
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: *

Keď si porovnáme zloženie kapsuliek a séra, zistíme, že z aktívnych látok majú spoločný vitamín E a využívajú aj rovnaký derivát vitamínu C (Tetrahexyldecyl Ascorbate). Nevieme však rozdiel v koncentráciach, no kapsulky by mali byť silnejšie – aj napriek tomu, že sa tu céčko nachádza na rovnakom mieste, jeho koncentrácie, ako aj látok pred ním, môžu byť odlišné. Rozdiel v textúre robí najmä to, že kapsulky využivajú skvalán (suchý olej, emolient), no sérum glycerín (humektant).

Balea Niacinamide Serum

Čo to je: Niacinamídové sérum s 10 % niacínamidu zjemňuje rozšírené póry, vyrovnáva nerovnosti, reguluje tvorbu kožného mazu a zároveň pomáha v boji proti vráskam. Pridané 1 % zinku zabraňuje nečistotám pleti, a preto je sérum vhodné najmä pre mastnú a zmiešanú pleť. Ďalšie aktívne látky ako panthenol, alantoín a Aloe vera podporujú regeneráciu pokožky, upokojujú začervenania pleti a dodávajú jej vlhkosť. 
Použitie: ráno alebo večer po čistení pred krémom  
Koľko stojí: 5,25€/30ml
Textúra: vodičková
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: niacinamid (hydratácia, reguluje tvorbu mazu, dobrý na hyperpigmentácie a vzhľad pórov), zinok (antibakteriálny), glycerín (hydratácia), kyselina hyalúronová (hydratácia), pantenol (upokojuje)

INCI: AquaNiacinamideGlycerinPentylene GlycolAloe Barbadensis Leaf JuiceZinc PcaPanthenolPhenoxyethanolCellulose Gum,AllantoinSodium BenzoateCitric AcidXanthan Gum,EthylhexylglycerinTrisodium Ethylenediamine DisuccinateSodium Hyaluronate

Čo si o ňom myslím ja: tu určite padne otázka za milión – aké je v porovnaní s The Ordaniry? Geek&gorgeous? Revolution skincare? Revox? No.. zložením sa nepodobá ani jednému. Okrem základnej kombinácie 10% niacinamid a 1% zinok obsahuje aj pekné hydratačné a upokojujúce látky, ktoré mnohé iné spomínané značky nemajú. Navyše toto sérum je veľmi ľahučké. Nežmolkuje, nelepí, rýchlo sa vstrebe – prirovnala by som ho textúrou ku Geek alebo Revolution. A viete čo? Ak by obsahovalo iba 5% niacinamidu, tak by to bolo úžasné sérum pre tie najväčšie citlivky! Netuším, prečo sa značky naháňajú za vyššími koncentráciami, keďže niacinamid je účinný už od 2% a najviac štúdii sa robilo na 5% koncentráciu, ktorá bohato stačí. Ak je na vás táto koncentrácia vysoká, používajte ho 3x do týždňa, prípadne ho zriedte so sérom s HA alebo krémom.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Balea Niacinamide AHA Peeling

Čo to je: Ľahký gélový peeling zjemňuje vzhľad pleti a zanecháva ju hladšiu a jemnejšiu. Podporuje obnovu buniek a postará sa o hladšiu pleť, odstraňuje prebytočné čiastočky kože a dodáva pleti novú silu. Rozjasní a zanechá pleť osvieženú a zjednotenú. 
Použitie: ráno alebo večer po čistení pred krémom (1-3x týždenne na 10min, potom zmyť)
Koľko stojí: 4,25€/30ml
Textúra: vodičková
Typ pleti: všetky (nie pre extrémne citlivú, atopickú pleť s rosaceou)
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: 5% niacinamid (hydratácia, reguluje tvorbu mazu, dobrý na hyperpigmentácie a vzhľad pórov), 3% kyselina glykolová (Glycolic acid – hyperpigmentácia, exfoliácia, hydratuje), 3% kyselina mandľová (Mandelic acid – antibakteriálna, je jemná, exfoliuje na povrchu pokožky), glycerín (hydratácia), kyselina hyalúronová (hydratácia), pantenol (upokojuje)

INCI: AquaNiacinamideGlycerinGlycolic AcidMandelic Acid,Pentylene GlycolAloe Barbadensis Leaf JuicePanthenolSclerotium GumAllantoinSodium HydroxideEthylhexylglycerinSodium BenzoateSodium HyaluronateTrisodium Ethylenediamine Disuccinate

Čo si o ňom myslím ja: počujte, tento produkt je prvý peeling s AHA kyselinami, ktorý ma neštípe!!! Zistila som, že skrátka asi netolerujem vyššie koncentrácie AHA kyselín ako je 8%. Tento peeling je výborný! Používam ho iba 1x do týždňa večer, keďže ostatné dni si dávam tretinoin či iné exfolianty vo forme tonerom. Myslím si, že toto mi bohato stačí. Zložením je inak veľmi podobné séru s niacinamidom, príde mi, akoby k nemu iba doplnili kyselinky.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.