Kórejská kozmetika Recenzie Starostlivosť o pleť

Moja nová obľúbená značka TIA’M z YESSTYLE

S čím ma teraz prekvapila kórejská kozmetika z Yesstyle? Ako influencer som sa u nich zapojila do testovačky značky TIA’M, čo je sesterská značka COSRX. To som ešte netušila, že ma zásobia tromi tonermi! 😀 Lebo veď jeden nikdy nestačí.. no dobre, z produktov som už predtým skúšala Vita B3 Source, na ktorý nájdete aj samostatnú recenziu na blogu a ktorý je výborný. Poďme sa ale pozrieť na ten zvyšok 🙂

Základné aktívne látky:

Glycerin je prírodnou hydratačnou látkou, ktorá sa nachádza aj v našej pokožke. Je veľmi častou látkou vyskytujúcou sa v kozmetických produktoch. Je lacný, no efektívny, v kozmetickom priemysle sa využíva vyše 50 rokov. Je účinný od 3%, no najlepšie účinky vykazuje v koncentrácii 20-40%.

Tocopheryl Acetate je ester vitamínu E. Je stabilnejší než klasický vitamín E, no ževraj sa horšie absorbuje do pokožky a vykazuje slabšie účinky. 

Sodium Hyaluronate je skoro to isté ako klasická kyselina hyalúronová (hyaluronic acid). Sodium hyaluronate je však stabilnejšia, ľahšie formulovateľná a je aj lacnejšia než klasická HA. V každom prípade sa jedná o skvelú látku, ktorá je schopná na seba viazať obrovské množstvo vody, čím podporuje hydratáciu.

Niacinamide pokožku prejasňuje, upokojuje, hydratuje, chráni pleť pred UV žiarením, zjednocuje jej tón, reguluje tvorbu mazu, hojí akné a jazvy s ním spojené. Ževraj zjemňuje vzhľad vrások, niektorí o ňom hovoria ako o anti-aging ingrediencii. Je účinný už koncentrácii 4-5%. 

Arbutín je prírodná zložka, ktorá podporuje depigmentáciu.

Allantoin upokojuje, zjemňuje a chráni pokožku. Urýchľuje hojenie rán.

Kyselina hyalurónová je látka nášmu telu vlastná. Viaže na seba vodu, čím dokaže hydratovať. Dostatok tejto látky v pokožke ju robí vypnutou, šťavnatou a zdravou.

Ascorbic Acid je čistá kyselina askorbová – vitamín C. Je skvelým antioxidantom, pomáha na hyperpigmentácie, zvyšuje účinok SPF, no je veľmi nestabilný. Účinkuje v koncentrácii od 5%.

TIA’M Vita Refre-C Toner

Čo to je: Netradičný toner, ktorý spája overené antioxidačné a prejasňujúce duo – vitamín C a E. C sa tu nachádza v prášku, ktorý sa aktivuje stlačením vrchnáčika, ktorý si následne vymeníte za pumpu.
Použitie: ráno a/alebo večer po čistení pred sérom (céčko odporúčam používať iba ráno)
Koľko stojí: 24€/100ml
Kúpite na: Yesstyle (2-5% zľava kód DREWSBEAUTY), Stylevana (10% zľava kód SHOPDREW)
Textúra: voda
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Vitamín C (Ascorbic Acid), Niacinamid, Vitamín E (Tocopheryl Acetate), Glycerín, Alantoín

INCI: Powder: Ascorbic Acid (Pure Vitamin C 1.29G)Toner: WaterButylene GlycolGlycerinNiacinamideTocopheryl AcetateAllantoinMethylpropanediolLaurylpyridinium Chloride,Polyglyceryl-10 OleateDisodium EDTASodium Citrate1,2-Hexanediol

Čo si o ňom myslím ja: Nenechajte sa odradiť, no céčkový toner je prvý a jediný v tejto recenzii, ktorý ma sklamal a už by som si ho znovu nekúpila. Prečo? Veľmi, ale veľmi ma irituje balenie vzhľadom na vodičkovú textúru tonera. Pumpové systémy sú jedny z mojich najobľúbenejších, avšak pri konzistencii ako voda mi toner vždy strieka aj mimo dlaň a je to celé akési nekomfortné. Zloženie má síce pekné, kvitujem aj obsah klasickej kyseliny askorbovej v práškovej forme, čo poskytuje jej maximálnu stabilitu, ale neviem. Či ma to dávkovanie odradilo na toľko, že ma už ani samotný obsah nenadchol? Netuším.. Určite to však bude zaujímavý produkt pre citlivú pleť, pretože som nemala pocit, že by nejako iritoval.
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: ***

TIA’M My Signature Vita B5 Toner

Čo to je: Hydratačný toner, ktorý obsahuje peptidy a betaín aby obnovil a posilnil kožnú bariéru.
Použitie: ráno a/alebo večer po čistení pred sérom 
Koľko stojí: 13€/180ml
Kúpite na: Yesstyle (2-5% zľava kód DREWSBEAUTY), Stylevana (10% zľava kód SHOPDREW)
Textúra: voda
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Glycerín, Kyselina hyalúronová, Pantenol, EGF (Sh-Oligopeptide-1), Peptidy (Palmitoyl Pentapeptide-4), Argireline (Acetyl Hexapeptide-8)

INCI: WaterButylene Glycol1,2-HexanediolPanthenolBetaine,Hydrolyzed CollagenGlycerineRh-Oligopeptide-1Palmitoyl Pentapeptide-4Acetyl Hexapeptide-8Sodium Hyaluronate,Saccharomyces/​Viscum Album Ferment ExtractSaccharomyces/​Imperata Cylindrica Root Ferment ExtractLactobacillus/​Soybean Ferment Extract,ChlorphenesinDisodium EDTACitric Acid

Čo si o ňom myslím ja: Toner obsahuje veľmi zaujímavú zložku Sh-Oligopeptide-1 – EGF (Epidermal Growth Factor). Táto ingrediencia je veľmi zaujímavá, jej objaviteľ dokonca získal nobelovu cenu, no nesie sa okolo nej mnoho kontroverzii. EGF má super schopnosti hojiť rany a obnovovať pokožku. V niekoľkých štúdiách vykazovala významné zjemnenie liniek, štruktúry pokožky a pórov. Veľkým otáznikom však je, či EGF dokáže vôbec dobre preniknúť do hlbších vrstiev pokožky vzhľadom na jej molekulárnu veľkosť. Druhý otáznik môže byť zarážajúci a síce to, že vedci sa zhodujú, že táto látka nemutuje zdravé bunky, no kopíruje tie, ktoré už v organizme existujú. To môže znamenať aj to, že ak máte rakovinové bunky, ťažké kožné choroby ako psoriáza a pod, EGF môže kopírovať aj tieto nezdravé bunky a množiť ich. Čoo..nie je veľmi želaný jav. Je teda na vašom zvážení, či považujete EGF za riziko alebo príležitosť. Toner je inak skvelý, ľahký, super hydratuje a ja som s ním veľmi spokojná.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

TIA’M Vita B3 Mist Toner

Čo to je: Hmla, ktorá je určená na prejasnenie a zjednotenie pleti. Obsahuje osvedčené duo kyseliny tranexámovej a niacinamidu pre prejasnenú pokožku.
Použitie: ráno a/alebo večer po čistení pred sérom 
Koľko stojí: 15€/200ml
Kúpite na: Yesstyle (2-5% zľava kód DREWSBEAUTY), Stylevana (10% zľava kód SHOPDREW)
Textúra: voda
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Niacinamid, Vitamín C (Ethyl Ascorbic Acid – EAC, derivát céčka), Glycerín, Pantenol, Kyselina tranexámová (hyperpigmentácie, prejasňuje), Vinič hroznorodý (Vitis Vinifera Grape Fruit Extract)

INCI: Purified WaterNiacinamide1,2-HexanediolButylene Glycol, PropanediolVitis Vinifera (Grape) Fruit ExtractTranexamic Acid, Ethyl Ascorbyl EtherPanthenolGlycerinBeta-Glucan

Čo si o ňom myslím ja: Kyselina tranexámová je syntetická aminokyselina derivovaná z aminokyseliny lyzínu. Rozjasňuje a zlepšuje nerovnomerný tón pleti, vhodný pre pleť bojujúcu s melazmou a je skvelá na hyperpigmentácie. V kombinácii s niacinamidom, céčkom je to skvelý mix na prejasnenie pokožky a zjemnenie fľakov či škvŕn. Avšak..nie som si istá, či v tomto prípade nebude lepšie si aplikovať túto hmlu cez ruky alebo tampón. Nastriekaním na pleť nemáte zaručenú rovnomernú aplikáciu a ak s ním chcete cieliť na hyperpigmentácie, nemusí to stačiť. Akékoľvek vodičky a tonery v sprejovej forme sú proste pre mňa. Ja ich využívam na vlhčenie pleti pred aplikovaním sér a krémov. Mám rada, ak majú nejaké pekné aktívne látky, čiže za mňa je toto pekný a praktický produkt 🙂
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

TIA’M Vita B3 Source

Čo to je: sérum s niacinamídom 10% a arbutínom 2% zosvetľuje pigmentové škvrny, minimalizuje viditeľnosť pórov, vyhladzuje jemné vrásky, zlepšuje textúru pleti, reguluje tvorbu kožného mazu, zjednocuje farbu pleti.
Ako sa používa: ráno alebo večer, po čistení, toneri a ešte pred krémom. Výrobca odporúča použiť 2-3 kvapky na celú pleť. Po vstrebaní, môžete pre zvýšenie účinku naniesť trochu zo séra na postihnuté miesta.
Koľko stojí: 16€/40ml
Kúpite na: Yesstyle (2-5% zľava kód DREWSBEAUTY), Stylevana (10% zľava kód SHOPDREW)
Textúra: ľahký gél
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: 10% Niacinamid, 2% Arbutin, Kyselinu hyalúronová, Alantoin, Koreň zo sladkého drievka (Dipotassium Glycyrrhizate).

INCI: WaterNiacinamide(Vitamin B3; 10%)Butylene GlycolArbutin (2%)AllantoinDipotassium GlycyrrhizateLindera Erythrocarpa ExtractCornus Officinalis Fruit ExtractGeranium Thunbergii ExtractHydroxyethylcelluloseSodium HyaluronateMethylpropanediolLaurylpyridinium ChlorideChlorphenesin1,2-Hexanediol

Čo si o ňom myslím ja: Sérum je v porovnaní s niacinamidom od The Ordinary ľahšie, menej lepivé a lepšie vstrebateľné. Stále platí, že menej je viac. Ak ho nanesiete príliš veľa, budete mať problém s lepkavosťou a dlhým časom vstrebávania. Vzhľadom na to, že v mojej rannej rutine už je céčkové sérum s niacinamidom, používam ho večer, asi 2x do týždňa (mám veľa sér a nie je v mojich silách všetko používať každý deň). Nemá žiaden zápach. Sérum by som odporúčala pre tých, čo sa chcú zamerať najmä na zosvetlenie škvŕn. Zároveň ak chcete mať na ráno jedno dobré sérum a nepoužívate nejaké céčko zvlášť (tu jeho úlohu zohráva arbutín).
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

TIA’M Ac Fighting Oil – Free Aqua Cream

Čo to je: Ľahký gelový krém bez oleja reguluje mazotvorbu, no zároveň pokožke poskytuje dostatočnú hydratáciu. Chladí a upokojuje citlivú pleť. Je nekomedogénny.
Použitie: ráno a/alebo večer po toneri či sérach (večer ako posledný krok, ráno pred SPF)
Koľko stojí: 20€/80ml
Kúpite na: Yesstyle (2-5% zľava kód DREWSBEAUTY), Stylevana (10% zľava kód SHOPDREW)
Textúra: gél
Typ pleti: normálna až mastná vrátane citlivej (vzhľadom na textúru si myslím, že suchej bude málo)
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Niacinamid, Glukonolaktón, Glycerín, Arginín, Pantenol, Betaine Salicylate (podobný kyseline salicylovej, je jemnejší, zjemňuje a hydratuje)

INCI: WaterGlycerinButylene Glycol1,2 – HexanediolNiacinamide,Dimethicone/​Vinyl Dimethicone CrosspolymerBetaineHydroxyethyl Acrylate/​Sodium Acryloyldimethyl Taurate CopolymerMaltodextrin,ArginineCarbomerPanthenolRibes Nigrum (Black Currant) Fruit ExtractYeast ExtractLactobacillus FermentPolyglyceryl – 10 MyristateXanthan GumGlyceryl Acrylate/​Acrylic Acid Copolymer,Sodium CitrateCitric AcidEthylhexylglycerinBetaine Salicylate,GluconolactoneCyanocobalamin

Čo si o ňom myslím ja: M-I-L-U-J-EM tieto gelové kórejské krémy! Tomuto dávam obrovské plus za to, že napriek ľahkej gelovej textúre hydratuje, pleť nesťahuje a neobsahuje alkohol ani parfum! Totiž nájsť ľahký krém bez parfumácie a alkoholu, ktorý môže používať mastná citlivá pleť, je akoby ste na zemi hľadali mimozemšťanov. Za mňa je to krásny štart do tohto roku a už teraz si myslím, že sa ocitne v mojom top výbere krémov na konci roka 🙂
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

TIA’M My Signature Vita Red Sunscreen SPF50+ PA+++

Čo to je: Vďaka obsahu aloe vera by mal upokojovať podráždenú pleť. Obsah vitamínu C prejasní a zjednotí pleť.
Koľko stojí: 18€/50ml
Kúpite na: Yesstyle (2-5% zľava kód DREWSBEAUTY), Stylevana (10% zľava kód SHOPDREW)
Textúra: krém
Typ pleti: normálna až mastná
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: áno
Aktívne látky: minerálny ochranný faktor (titanium dioxide), chemický ochranný faktor (Ethylhexyl Methoxycinnamate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Isoamyl p-Methoxycinnamate), vitamín E (tocopheryl acetate), vitamín C (ascorbyl glucoside, ascorbic acid), Aloe vera, glycerín

INCI: Purified WaterEthylhexyl MethoxycinnamateGlycerinPropylene GlycolCyclopentasiloxaneBis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl TriazinePhenylbenzimidazole Sulfonic AcidDicaprylyl Carbonate,Isoamyl p-MethoxycinnamateEthanolPotassium Cetyl Phosphate,DimethiconeGlyceryl StearateButylene GlycolTitanium Dioxide,C14-22 ​AlcoholsPolymethyl MethacrylateCetearyl Alcohol,PEG-100 StearateSilicaSodium HydroxideTromethamine,Dimethicone/​Vinyl Dimethicone CrosspolymerC12-20 Alkyl Glucoside, Aluminum HydroxideStearic AcidCaprylyl GlycolAcrylate/​C10- 30 Alkyl Acrylate CrosspolymerFragrancePhenoxyethanolAloe Leaf ExtractDipotassium GlycyrrhizateCarbomerXanthan Gum,Tocopheryl AcetateDisodium EDTAAscorbyl GlucosideAscorbic Acid

Čo si o ňom myslím ja: keby ste mi to dali na ruku, myslím si, že sa jedná o obyčajný krém. Je totiž nemastný, nie je ťažký, rýchlo sa vstrebe, nesťahuje pleť, nežmolkuje. Dobré si rozumie s makeupom. Je skrátka úplne super! Má takú klasickejšiu krémovú textúru, myslím, že napríklad pre mastnú pleť je to super na zimu. Na zimu môžu byť totiž úplne fluidné a ľahké SPFká príliš slabé a môžu aj mastnú pleť sťahovať. Kvôli obsahu vysušujúceho alkoholu by som ho neodporúčala suchej a citlivej pleti. Parfumáciu nemá nijako špecifickú a vonia ako krém.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.