Beauty Recenzie

Kórejská kozmetika Temperance

Vedeli ste o tom, že na Slovensku máme kozmetické salóny, ktoré pracujú s kórejskou kozmetikou? Nie je ich však veľa, čo by podľa môjho názoru mali salóny napraviť 🙂 Ak nemáte žiaden z partnerských salónov po ruke, produkty si môžete objednať na stránke Temperance.sk. Výhodou je aj možnosť objednania vzoriek, na ktorých si vyskúšate či vám produkt sedí. V spolupráci s Temperance som dostala množstvo kórejskej kozmetiky, ktorú by som vám rada predstavila 🙂

SENITE Soobun Cell – hydratácia a prejasnenie

Táto rada je zameraná na hydratáciu, prvotné vrásky a prejasnenie pleti. Obsahuje zafírovú vodu z 50% (zvyšných 50% tvorí obyčajná voda), čo produkty povyšuje na niečo výnimočné. Zafírová voda má rozjasňujúce účinky a poskytuje hydratáciu. Tú v produktoch nájdete aj v podobe kyseliny hyalurónovej, ktorá by tu mala byť obsiahnutá v dvoch molekulách. Vysokomolekulárna HA prechádza cez vrchnú vrstvu pokožky, kde ju dokonalo hydratuje. Mikromolekulárna HA sa vstrebáva do najspodnejšej vrstvy pokožky, kde sa efekt hydratácie ešte zosilňuje. Tento efekt podporuje tvorbu kolagénu a elastínu. Zaujímavá je aj morská kmeňová bunka, ktorá sa nachádza vo Francúzsku. Jedná sa o slanú morskú riasu, ktorá je schopná odolávať silnému vetru, horúcemu počasiu a škodlivým UV lúčom. Preto je považovaná za prevratnú v boji proti vráskam ako dokonalý antioxidant.

Toner by ste mali použiť bezprostredne po vyčistení pleti, pretože jej upraví narušené pH. Dočistí nečistoty a navyše vďaka zafírovej vode pleť rozjasní a zhydratuje. Senite Soobun Cell Brightening toner je jemne gelovej textúry, dobre sa vstrebe a odporúčam ho aplikovať na navlhčenú pleť. O toneroch som písala samostatný článok na čo sú a kedy sa používajú.

Ďalšie produkty sú setom, ktorý obsahuje krém a sérum. Sérum je produktom, ktorý by som určite do starostlivosti o pleť zaradila, pretože jeho látky prenikajú do hlbších vrstiev pokožky a to chceme 🙂 Látky tak pleť oveľa lepšie dokážu hydratovať. Má krémovo-gélovú štruktúru na báze zafírovej vody. Perfektne sa vstrebáva, čiže ideálny produkt aj pre mastnú pleť. Rozjasňujúci krém je záverečnou v starostlivosti o pleť. Hydratuje vrchnú vrstvu kože a obsahuje zaujímavé látky ako fermentovanú fazuľu, kamilkový extrakt či centelu ázijskú. Tie pokožku upokojujú, hoja drobné ranky a jemne chladia. Krém je ľahšej konzistencie, no keďže ten z Ottie mi teraz v lete sedí viac, Senite krém používam na noc.

korejska prirodna kozmetika kosmetika hydratacia kyselina hyalurónová mastna zmiešaná citlivá normálna suchá pleť recenze recenzia senite soobun cell

Ottie Pitree – hydratácia a proti zápalom

Rada Pitree má protizápalové účinky a tak je vhodná na liečenie problematickej pleti. Zároveň však pleť hydratuje a nevysúša ju, čím je táto rada vhodná pre akýkoľvek typ pleti. Musím to potvrdiť a všetky produkty z tejto rady mi sedeli, nevysušovali a pekne sa vstrebávali do pleti. Keďže som z tejto rady dostala všetky produkty, napíšem vám, kedy ktorý použiť 🙂 (nadpisy sú klikateľné)

1. Čistenie: Protizápalová čistiaca pena (Mild foaming wash)

Pleť je potrebné vždy vyčistiť od nečistôt a nánosov. Keďže táto čistiaca pena čistí do hĺbky, je dobré ju počas čistenia na pleti masírovať, tak uvoľníte nečistoty lepšie. Pena priaznivo pôsobí na upchaté póry. má protizápalové účinky a reguluje mazotok. Obsahuje napríklad kyselinu salicylovú či extrakt z borovice.

2. Tonizácia: Protizápalová čistiaca a tonizačná voda (Mild toner)

Vodou ste na pleti narušili ph, ktoré treba pokožke prinavrátiť a preto je potrebné siahnuť po tonizačnej vode. Táto je zložená bez farbív, parabénov či chemických vôní. Obsahuje tiež extrakt z borovice a upokojuje zápalové procesy.

3. Sérum: Protizápalové pleťové sérum (Mild serum)

Sérum nasleduje ako produkt, ktorý sa dostáva do hlbších vrstiev pokožky, kde najlepšie účinkuje. Je ľahučkej, tekutej textúry vďaka čomu sa veľmi dobre vstrebáva. Sérum do pleti skôr vtláčajte ako nanášajte. Obsahuje extrakt zo schisandry a kyselinu salycilovú. Počkajte aspoň 2 minúty, aby sa produkt dobre vsiakol než budete aplikovať ďalšiu vrstvu.

4. Emulzia: Protizápalová emulzia (Mild emulsion)

Emulzia je produkt, ktorý sa v západnej kozmetike vyskytuje málo. V kórejskej však tvorí základ rovnako ako čistič či toner. A aká je jej úloha? Emulzia je doplňujúca hydratačná zložka, ktorá je hustejšej konzistencie a preto sa aplikuje pred krémom. Táto od Pitree má zá úlohu zápaly utišiť a hojiť.

5. Krém: Protizápalový gelový krém (Mild cream)

Záverečným krokom v starostlivosti o pleť je aplikácia krému. Krém pokožku chráni pred vysušením a vonkajšími vplyvmi. Preto pôsobí najmä na povrchu a ak používate len čistenie a krém, veľa hydratácie vaša pleť nedostane 🙂 Pitree krém je ľahkej gelovej konzistencie, čo je mimoriadne vhodné pre zmiešanú a mastnú pleť a ostatné plete takúto textúru ocenia najmä v letných horúčavách. Vôbec na pokožke nestojí, ale krásne sa rýchlo vpije. Ja si dávam naň ešte ľahký krém s SPF faktorom, takže mi gélová konzistencia veľmi vyhovuje. Pre mňa je to jeden z najlepších krémov, aké som za posledné obdobie vyskúšala.

korejska prirodna kozmetika kosmetika akne zapaly uhry vyrazky mastna zmiešaná citlivá normálna suchá pleť recenze recenzia pitree ottie korejska prirodna kozmetika kosmetika akne zapaly uhry vyrazky mastna zmiešaná citlivá normálna suchá pleť recenze recenzia pitree ottie korejska prirodna kozmetika kosmetika akne zapaly uhry vyrazky mastna zmiešaná citlivá normálna suchá pleť recenze recenzia pitree ottie

 

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.