Beauty Recenzie SPF Starostlivosť o pleť

SPF suchá pleť

Krémy s ochranným faktorom by ste mali nosiť celoročne. Áno, aj v zime, aj keď prší, či sneží alebo je zatiahnuté. Poďme si vysvetliť prečo.

Slnečné žiarenie sa skladá z

  • UVA (Aging – starnutie)
    – spôsobuje starnutie kože, preniká cez mraky, smog, sklo, okná, odráža sa od snehu či piesku a prechádza do hlbších vrstiev pokožky
  • UVB (Burning – pálenie)
    – spôsobuje opálenie, spálenie kože, začervenanie, neustále vystavovanie sa tomuto silnému žiareniu má za dôsledok rakovinu kože

Ak si chcete zanechať zdravie pokožky, najmenej čo pre ňu môžete urobiť, je aplikovať si ochranný faktor každý deň. Aj keď nevytiahnete päty z domu. SPF v make-upe vám žiaľ stačiť nebude – aby ste naniesli na tvár potrebné množstvo faktoru, museli by ste si ho naniesť asi za čajovú lyžičku.. eeeh a s takou vrstvou make-upu chodí asi málokto, však? Takže v zime pokojne voľte faktor 15-25, počas slnečných dní od 30 vyššie a dbajte na to, aby ochranný krém blokoval UVA aj UVB žiarenie.

Suchá pleť by si mala v SPF produktoch dať pozor na parfumáciu (Fragrance, Parfum, Citral, Linalool, Geraniol, Benzyl Salicylate..) a denaturovaný typ alkoholu (Isopropyl alcohol, alcohol denat, benzyl alcohol, ethanol..). Tento si nezamieňajte s tučnými typmi alkoholu (fatty alcohols), ktoré sa v kozmetike tiež využívajú, no naopak tieto sú pre pokožku prospešné, pretože v nej zadržiavajú vodu (cetyl alcohol, stearyl alcohol..) Pri SPF by ste si mali vyberať také krémy, ktoré obsahujú aj iné aktívne látky navyše (peptidy, antioxidanty..) – väčšinou zabezpečia lepšiu hydratáciu, upokoja a prejasnia pleť. Napríklad tieto ingrediencie pleť upokojujú a hydratujú: ovos, ceramidy, med, urea, CICA (centella asiatica), pantenol.

Moja pleť je zmiešaná, prihliadajte na tento fakt pri čítaní recenzie na konkrétne krémy 🙂 (aka čo produktu vyčítam a nesadlo mi, môže naopak vyhovovať vám ak máte iný typ pleti). Je tu mix SPF čisto minerálnych ale aj chemických, ktoré napríklad neobsahujú parfumáciu, čiže by mohli sadnúť aj citlivej pleti. Tieto sú často tekuté fluidy, ktorú budú vyhovvať najmä zmiešanej či mastnej citlivej pleti. Minerálne SPF sú práveže mastnejšie a tak sadnú skôr suchej pleti.

DERMOKOZMETIKA

BEAUTÉ PACIFIQUE Stay Beautiful SPF 30

Čo to je: Stay Beautiful opaľovací protivráskový krém na tvár s SPF 30 je kombinácia piatich UV filtrov, ktorá účinne ochráni pred UVA a UVB žiarením. 
Textúra: krém
Typ pleti: citlivá suchá až zmiešaná
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 37€/50ml
Čo (ne)obsahuje: Vitis Vinifera (olej z jadierok čilského hrozna – antioxidant), vitamín E (antioxidant), glycerín (hydratácia). Bez alkoholu.
Typ SPF: chemické a minerálne

  • Homosalate – chemické SPF, blokuje UVB, používa sa ako doplnkové, nie je fotostabilné
  • Octocrylene – chemické SPF, blokuje UVB žiarenie a čiastočne UVA, používa sa ako doplnkové
  • Butyl Methoxydibenzoylmethane – tzv.Avobenzone, chemické SPF, výborný UVA blokátor, nie je fotostabilný
  • Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid – chemické SPF, výborne blokuje UVB, je fotostabilné
  • Titanium Dioxide – fyzické SPF, blokuje UVA a UVB, je stabilné

INCI: Aqua (Water)OctocryleneHomosalateButyl MethoxydibenzoylmethaneC12-15 Alkyl BenzoateGlycerinTitanium Dioxide (Nano)Butylene Glycol Dicaprylate/​DicapratePotassium Cetyl PhosphateTriethanolamineCetearyl AlcoholCetyl AlcoholCetyl EstersPhenylbenzimidazole Sulfonic AcidVitis Vinifera (Grape) Seed OilDistarch PhosphateSilicaTocopheryl AcetateCaprylyl Glycol, Xanthan GumDimethiconeVp/​Eicosene CopolymerGlyceryl CaprylateDipropylene GlycolTetrasodium Iminodisuccinate

Čo si o ňom myslím ja: Krém je mastnejší, pod make-upom nevadí, no treba dlhšie počkať, než sa riadne vstrebe. Najbližšie mi pripomína SPFko od Sóleo Organics (nižšie). Kvôli mastnejšej textúre som ho rada nosila v zime a nepoužívala som pod neho iný krém.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: ***

DERMALOGICA Invisible Physical Defense SPF 30

Čo to je: Neviditeľná širokospektrálna ochrana pred slnkom v podobe krému s minerálnym faktorom, ktorý ľahko splynie s pleťou.
Textúra: krém
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Koľko stojí: 55€/50ml
Čo (ne)obsahuje: argánový olej (Argania Spinosa Kernel Oil – antioxidant), zelený čaj (Camellia Sinensis Leaf Extract – antioxiant), vitamín E (antioxidant), glycerín (hydratácia), kyselina hyalúronová (hydratácia).
Typ SPF: minerálne

  • Zinc Oxide (22,3 %) – minerálne SPF, blokuje UVA a UVB, chráni pokožku, neirituje, je stabilné

INCI: Water/​Aqua/​EauZinc OxideCaprylic/​Capric TriglycerideC12-15 Alkyl BenzoateDimethiconeButyloctyl SalicylateButylene Glycol,GlycerinSilicaPolyhydroxystearic AcidPEG-10 Dimethicone, Argania Spinosa Kernel OilCordyceps Sinensis ExtractTrametes Versicolor ExtractSodium HyaluronateCamellia Sinensis Leaf Extract, Eucalyptus Globulus Leaf OilLavandula Spica (Lavender) Flower Oil,Tocopheryl AcetateSodium ChlorideStearalkonium Hectorite,Pentylene GlycolLauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, PropanediolDimethicone CrosspolymerSodium CitratePropylene CarbonateXanthan GumCaprylyl GlycolBisabololLavandula Hybrida OilEthylhexylglycerinSodium HydroxidePotassium SorbateSodium BenzoateLinaloolLimonene

Čo si o ňom myslím ja: Krém je o niečo ťažší ako Dermalogica Prisma protect, no ľahší ako napríklad ten od Beauté Pacifique. Rada som ho nosila v zime a nepoužívala som pod neho iný krém. Myslím, že takto by sedel aj mastnej pleti.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: ****

DERMALOGICA Prisma Protect SPF 30

Čo to je: Hydratačný krém, ktorý odráža 85% častíc znečistenia.
Textúra: krém
Typ pleti: všetky (okrem citlivej kvôli parfumácii)
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Koľko stojí: 72€/50ml
Čo (ne)obsahuje: zelený čaj (Camellia Sinensis Leaf Extract – antioxiant), vitamín E (Tocopherol, Tocopheryl Acetate – antioxidant), glycerín (hydratácia), peptid (Palmitoyl Hexapeptide-12 – amino kyselina, vypína pokožku, prejasňuje)
Typ SPF: chemické

  • Homosalate – chemické SPF, blokuje UVB, používa sa ako doplnkové, nie je fotostabilné
  • Octocrylene – chemické SPF, blokuje UVB žiarenie a čiastočne UVA, používa sa ako doplnkové
  • Butyl Methoxydibenzoylmethane – tzv.Avobenzone, chemické SPF, výborný UVA blokátor, nie je fotostabilný
  • Ethylhexyl Salicylate – blokuje UVB, používa sa ako doplnkové

INCI: Water/​Aqua/​EauHomosalateOctocryleneSilicaButylene GlycolEthylhexyl SalicylateButyl MethoxydibenzoylmethaneCoconut AlkanesDimethiconeGlycerinDimethyl CapramidePolyglyceryl-2 StearateVp/​Eicosene CopolymerChlorella Vulgaris ExtractPalmitoyl OligopeptideSaccharide IsomerateZingiber Officinale (Ginger) Root OilSclareolideTocopherolCamellia Sinensis Leaf ExtractTocopheryl AcetateCoco-Caprylate/​CaprateGlyceryl Stearate SEPEG-100 StearatePotassium Cetyl PhosphateArachidyl AlcoholDimethicone CrosspolymerBehenyl AlcoholBenzyl AlcoholCaprylic/​Capric TriglycerideXanthan GumAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerArachidyl GlucosideEthylhexylglycerinMethicone,Sodium HydroxideTrisodium Ethylenediamine DisuccinateCitric AcidSodium CitrateCaprylyl GlycolPropanediolGeraniolLimoneneCitralPolyvinyl AlcoholSodium BenzoatePotassium Sorbate1,2-HexanediolPhenoxyethanol

Čo si o ňom myslím ja: Od Dermalogicy mám veľmi rada tento krém aj bez faktoru, no počas zimných mesiacov sa oba skvelo dopĺňajú a vrstvia sa bez pocitu zaťaženia pokožky. Krém má nevýraznú parfumáciu a textúra je štandardný dobrý krém. Nemastný, príjemný, rýchlo sa vstrebe a myslím, že každý typ pleti by ho zniesol. Vnímam ho ako taký klasický krém, ktorý skrátka funguje.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: ****

LEKÁREŇ

APIVITA Bee Sun Safe Hydra Fresh Face Gel-Cream SPF 50

o to je: Ľahký gélový krém poskytuje vysokú ochranu SPF50 v širokom spektre UVA, UVB.
Textúra: gel krém
Typ pleti: všetky
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: ?
Parfumácia: áno
Koľko stojí: 20€/50ml
Čo (ne)obsahuje: Aloe vera, vitamín E (antioxidant), kyselina hyalúronová (hydratácia), glycerín (hydratácia). Bez alkoholu.
Typ SPF: chemické
Obsiahnuté UV filtre: Viac


INCI: Viac

Čo si o ňom myslím ja: Príjemné gel krémové SPF, nie je mastné, ale trvá trochu dlhšie než sa kompletne vstrebe. Neirituje v očiach. Mastnej pleti by možno viac sedel v zimnom období. Povedala by som, že je také priemerné, určite som už mala lepšie, no aj horšie 🙂
Kúpila by som si ho znovu: možno
Moje hodnotenie: ****

BIODERMA Cicabio Cream Spf50+

BIODERMA Cicabio Cream Spf50+ recenzia recenze spf ochranny faktor

Čo to je: Reparačný krém s vysokou ochranou pred slnečným žiarením chráni pred vznikom jaziev. 
Textúra: ľahší krém
Typ pleti: citlivá suchá až zmiešaná
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 10,99€/30ml
Čo (ne)obsahuje: Centella Asiatica (Asiaticoside, Asiatic Acid, Madecassic Acid), vitamín E (antioxidant), kyselina hyalúronová (hydratácia), glycerín (hydratácia). Bez alkoholu.
Typ SPF: chemické

  • Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate – nová generácia chemického SPF, blokuje UVA, je veľmi fotostabilné
  • Homosalate – chemické SPF, blokuje UVB, používa sa ako doplnkové, nie je fotostabilné
  • Ethylhexyl Methoxycinnamate – stará forma SPF, chráni iba pred UVB a nie je fotostabilnou zložkou
  • Ethylhexyl Salicylate – blokuje UVB, používa sa ako doplnkové
  • Ethylhexyl Triazone – nová generácia chemického SPF, blokuje UVB, je veľmi fotostabilné
  • Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine – nová a doposiaľ najlepšia forma blokátoru UVA a UVB, je fotostabilný, chemické SPF

INCI: Aqua/​Water/​EauC12-15 Alkyl BenzoateDiethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl BenzoateHomosalateEthylhexyl MethoxycinnamateEthylhexyl SalicylateEthylhexyl TriazoneGlycerinBis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl TriazineButylene GlycolNylon 6/​12CyclopentasiloxaneCaprylyl MethiconeSilicaSodium CitrateMannitolXylitol,RhamnoseCopper SulfateZinc SulfateSodium HyaluronateVitis Vinifera (Grape) Vine ExtractAsiaticosideAsiatic AcidMadecassic AcidEctoinPolyacrylate Crosspolymer-6Hydroxyethyl Acrylate/​Sodium Acryloyldimethyl Taurate CopolymerDicaprylyl Carbonate1,2-HexanediolCaprylyl GlycolDimethicone/​Vinyl Dimethicone CrosspolymerCyclomethiconeStearalkonium HectoriteLaureth-3,Polysorbate 60Sorbitan IsostearateHydroxyethylcellulosePropylene CarbonateAcetyl Dipeptide-1 Cetyl EsterBHTPotassium Sorbate, TocopherolCitric Acid

Čo si o ňom myslím ja: Textúra je jemne krémová, nie je mastná, no nie som si istá, či by sedela mastnej pleti. Pod make-upom mi SPFko nevadilo, celkom dobre sa aj vstrebalo. Klasický Cicabio krém bez faktoru mi vôbec textúrou nesedel a bála som sa, že toto bude rovnaké. Z môjho pohľadu je to priemerné SPF, myslím, že najviac sadne citlivej suchej pleti.
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: ***

LA ROCHE-POSAY Anthelios Shaka Fluid SPF 50+

Čo to je: Prípravok ochrany pred slnkom na tvár pre citlivú pleť a pleť so slnečnou alergiou.
Textúra: fluid
Typ pleti: všetky
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 17€/50ml
Čo (ne)obsahuje: vitamín E (Tocopherol), glycerín (hydratácia). Obsahuje alkohol.
Typ SPF: chemické

  • Ethylhexyl Salicylate – blokuje UVB, používa sa ako doplnkové
  • Ethylhexyl Triazone – nová generácia chemického SPF, blokuje UVB, je veľmi fotostabilné
  • Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine – nová a doposiaľ najlepšia forma blokátoru UVA a UVB, je fotostabilný, chemické SPF
  • Butyl Methoxydibenzoylmethane – tzv.Avobenzone, chemické SPF, výborný UVA blokátor, nie je fotostabilný
  • Drometrizole Trisiloxane – tzv.Mexoryl XL, chemické fotostabilné SPF na báze oleja, blokuje UVA a UVB, je exkluzívne používané značkami L’Oreál group
  • Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid – tzv. Mexoryl SX, je na báze vody, blokuje iba UVA a je exkluzívne používané značkami L’Oreál group

INCI: Aqua/​WaterAlcohol DenatDiisopropyl SebacateSilicaIsopropyl MyristateEthylhexyl SalicylateEthylhexyl TriazoneBis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, ButylmethoxydibenzoylmethaneGlycerinC12-22 Alkyl Acrylate/​Hydroxyethylacrylate CopolymerPropanediolDrometrizole TrisiloxanePerliteTocopherolCaprylic/​Capric TriglycerideAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerCaprylyl GlycolHydroxyethylcellulose, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic AcidTriethanolamineTrisodium Ethylenediamine Disuccinate

Čo si o ňom myslím ja: Už totálne rozumiem, prečo toto SPFko vidím na každej tretej fotke na Instagrame. Je úžasné! Seriózne. Ak nemáte radi mastné SPFká, chcete niečo, čo je ľahké, nie je to cítiť, nelepí, nežmolkuje, je dobré pod make-up a rýchlo sa vstrebáva, máte moju odpoveď 🙂
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Lirene Protection Emulsion Facial With Aloe SPF 50

Čo to je: Ochranná emulzia na tvár s aloe vera SPF 50 Lirene SUN obsahuje systém fotostabilných filtrov, ktoré chránia pred škodlivým žiarením – UVA, UVB a HEV a eliminujú účinky infračerveného IR žiarenia. 
Textúra: krém
Typ pleti: suchá
Vhodné pod make-up: čiastočne
Vodoodolný: áno
Parfumácia: áno
Koľko stojí: 6€/40ml
Čo (ne)obsahuje: aloe vera, glycerín (hydratácia), extrakt kôry smrekovca (Galactoarabinan), arginín (hydratácia). Nebsahuje alkohol.
Typ SPF: chemické
Obsiahnuté UV filtre: Viac


INCI: Viac

Čo si o ňom myslím ja: Označila by som ho za klasické mastnejšie SPF, ktoré mi ako zmiešanej pleti vôbec nesadlo. Žmolkovelo, dlho sa vstrebávalo a nenosilo sa mi elegantne. Predpokladám, že by mohlo sadnúť skôr suchej pleti. A keď nie, tak vám nebude ľúto ho za tú cenu spotrebovať napríklad na dekolt, či ruky 🙂
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: ***

VICHY Capital Soleil UV-Age SPF50+

Čo to je: Denný krém proti fotostarnutiu SPF50+ s termálnou vodou vulkanického pôvodu, probiotickými frakciami, peptidmi a niacínamidom. 
Pomáha predchádzať vráskam, tmavým škvrnám a pôsobeniu oxidačného stresu v dôsledku UV žiarenia a znečistenia.
Textúra: fluid
Typ pleti: všetky (okrem citlivej)
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: áno
Koľko stojí: 22€/40ml
Čo (ne)obsahuje: vitamín E (Tocopherol), glycerín (hydratácia), 2% niacinamid (prejasňuje, posilňuje). Obsahuje alkohol.
Typ SPF: chemické

  • Ethylhexyl Salicylate – blokuje UVB, používa sa ako doplnkové
  • Ethylhexyl Triazone – nová generácia chemického SPF, blokuje UVB, je veľmi fotostabilné
  • Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine – nová a doposiaľ najlepšia forma blokátoru UVA a UVB, je fotostabilný, chemické SPF
  • Butyl Methoxydibenzoylmethane – tzv.Avobenzone, chemické SPF, výborný UVA blokátor, nie je fotostabilný
  • Drometrizole Trisiloxane – tzv.Mexoryl XL, chemické fotostabilné SPF na báze oleja, blokuje UVA a UVB, je exkluzívne používané značkami L’Oreál group
  • Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid – tzv. Mexoryl SX, je na báze vody, blokuje iba UVA a je exkluzívne používané značkami L’Oreál group

INCI: Aqua/​WaterAlcohol DenatDiisopropyl SebacateSilicaIsopropyl MyristateEthylhexyl SalicylateEthylhexyl TriazoneBis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl TriazineButyl MethoxydibenzoylmethaneGlycerinC12-22 Alkyl Acrylate/​Hydroxyethylacrylate CopolymerPropanediolNiacinamide, Drometrizole TrisiloxanePerliteTocopherolCaprylic/​Capric TriglycerideAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerCaprylyl GlycolHydrolyzed Rice ProteinHydroxyethylcellulosePentylene GlycolTerephthalylidene Dicamphor Sulfonic AcidTriethanolamine, Trisodium Ethylenediamine DisuccinateVitreoscilla FermentParfum/​Fragrance

Čo si o ňom myslím ja: Je zaujímavé, že obsahuje úplne rovnaké UV filtre, ako LRP Shaka fluid. Považujem to za dobrú infomáciu, pretože si môžete vybrať tú istú ochranu, ale od značky, ktorá je vám dostupnejšia, sympatickejšia a viac vám vyhovuje (Shaka fluid je bez parfumácie, tak možno sa rozhodnúť na základe toho). Rovnako ako Shaka fluid mi toto SPFko prišlo dokonalé. Veľmi elegantná ľahká textúra, ktorá na pleti nevadí, nie je cítiť, rýchlo sa vstrebáva, nežmolkuje, nie je mastné, nositeľné pod make-up.. mám pokračovať? 😀
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

DROGÉRIA

SUNDANCE Anti-Age Sonnenfluid OF 50

Čo to je: SUNDANCE sérum Anti Age OF 50 poskytuje veľmi vysokú ochranu pred spálením a je vhodné ako podkladová báza pod make-up.
Textúra: ľahké mliečko
Typ pleti: všetky (tak uvádza značka, no vzhľadom na vyskytujúci sa parfum, citlivej neodporúčam)
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: ?
Parfumácia: áno
Koľko stojí: 4,55€/50ml
Čo (ne)obsahuje: vitamín E (Tocopherol, Tocopheryl Acetate), kyselina hyalúronová (hydratácia), glycerín (hydratácia), Q10 (Ubiquinone/antioxidant). Bez konzervantov, bez parabénov, bez parafínov/minerálnych olejov, vegan.
Typ SPF: chemické a minerálne

  • Octocrylene – chemické SPF, blokuje UVB žiarenie a čiastočne UVA, používa sa ako doplnkové
  • Butyl Methoxydibenzoylmethane – tzv.Avobenzone, chemické SPF, výborný UVA blokátor, nie je fotostabilný
  • Ethylhexyl Salicylate – blokuje UVB, používa sa ako doplnkové
  • Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine – nová a doposiaľ najlepšia forma blokátoru UVA a UVB, je fotostabilný, chemické SPF
  • Titanium Dioxide – fyzické SPF, blokuje UVA a UVB, je stabilné

INCI: AquaOctocryleneGlycerinAlcohol DenatButyl MethoxydibenzoylmethaneEthylhexyl SalicylateC12-15 Alkyl BenzoateTitanium Dioxide (Nano)Tapioca StarchDicaprylyl Ether,Triacontanyl PvpTocopheryl AcetateCoco-CaprylateSilicaParfumVP/​Hexadecene CopolymerMicrocrystalline CelluloseCaprylyl GlycolBis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl TriazineAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerCarnosineUbiquinoneDimethicone,Disodium EDTACellulose GumXanthan GumSodium Hydroxide,Caprylhydroxamic AcidSodium HyaluronateCitric AcidOlea Europaea Fruit OilTocopherolHelianthus Annuus Seed OilCi 75130

Čo si o ňom myslím ja: textúra nie je mastná, nežmolkuje a rozumie si s make-upom, čo je rozhodne plus. Napriek tomu tá konzistencia nie je až tak elegantná, ako som zvyknutá u ázijských či francúzskych SPFiek. V okolí očí ma dokonca štípe (možno kvôli prítomnosti Octocrylene). V zložení mi príde zbytočné farbivo, i keď asi chceli krém trochu zafarbiť, aby ste po natretí nesplývali s bielou stenou. Ostatné zaujímavé ingrediencie sú na chvoste zloženia, môj predpoklad je, že ich koncentrácia je slabá. Chápem však, že pre niekoho je vzhľadom na cenu a možnosť kúpy v drogérke, atraktívny.
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: ***

SUNDANCE Fluid na opaľovanie Sensitiv OF 50

Čo to je: SUNDANCE pre citlivú a neopálenú pokožku, vhodný ako podklad pod make-up.
Textúra: ľahký krém
Typ pleti: všetky typy
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 4,95€/50ml
Čo (ne)obsahuje: vitamín E (Tocopheryl Acetate, Tocopherol), glycerín (hydratácia). Bez alkoholu, farbív, hliníkových solí, konzervantov, parabénov, parafínov/minerálnych olejov a parfumu.
Typ SPF: chemické a minerálne

  • Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate – nová generácia chemického SPF, blokuje UVA, je veľmi fotostabilné
  • Ethylhexyl Salicylate – blokuje UVB, používa sa ako doplnkové
  • Titanium Dioxide – fyzické SPF, blokuje UVA a UVB, je stabilné
  • Diethylhexyl Butamido Triazone – chemické SPF, ktorého stačí malá koncentrácia na to, aby bolo účinné, je fotostabilné a vodoodolné, blokuje UVA aj UVB
  • Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid – chemické SPF, výborne blokuje UVB, je fotostabilné

INCI: AquaGlycerinEthylhexyl SalicylateC12-15 Alkyl Benzoate,Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl BenzoateTitanium Dioxide (Nano),Dibutyl AdipateCoco-CaprylateTapioca StarchDiethylhexyl Butamido TriazonePhenylbenzimidazole Sulfonic AcidTocopheryl AcetateTriacontanyl PvpCaprylyl GlycolSilicaVP/​Hexadecene CopolymerAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerSodium HydroxideCarnosineDecylene GlycolXanthan GumDimethicone,Caprylhydroxamic AcidDisodium EDTACitric AcidTocopherol,Helianthus Annuus Seed Oil

Čo si o ňom myslím ja: ÁNO!! Toto je najlepší SPF krém z edície Sundance. Príjemný, nedráždivý, nemastný, dobrý pod make-up a hlavne – NEŠTÍPE V OČIACH!! Ibaže tá konzistencia je stále podľa môjho merítka skôr krém než fluid, ale dobre. Ak ste ako ja, že ste z dmkáckych SPFiek skúšali toho veľa a máte pocit, že vám nič nesadlo, myslím, že práve tento krémik by mohol byť fajn. Jasné, stále nemá na eleganciu francúzskych či kórejských, no v pomere cena/výkon ho hodnotím veľmi dobre 🙂
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: ****

KÓREJSKÉ A JAPONSKÉ

NEOGEN Day-Light Protection Sun Screen Spf 50 Pa+++

Čo to je: Ľahký a výživný krém, ktorý sa rýchlo vstrebáva a chráni pokožku pred slnečným žiarením.
Textúra: ľahký krém
Typ pleti: všetky (tak uvádza značka, no vzhľadom na vyskytujúci sa parfum, citlivej neodporúčam)
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný:
Parfumácia: áno
Koľko stojí: €/30ml
Čo (ne)obsahuje: extrakt z malín (Rubus Idaeus Fruit Extract), extrakt z portulaka veľkokvetá (Portulaca Oleracea extract), vitamín E (Tocopheryl Acetate), kyselina hyalúronová (hydratácia), glycerín (hydratácia). Bez alkoholu a silikónov.
Typ SPF: chemické a minerálne

  • Titanium Dioxide (0.90%) – fyzické SPF, blokuje UVA a UVB, je stabilné
  • Ethylhexyl Methoxycinnamate (7.50%) – stará forma SPF, chráni iba pred UVB a nie je fotostabilnou zložkou
  • Zinc Oxide (2.80%) – fyzické SPF, blokuje UVA a UVB, chráni pokožku, neirituje, je stabilné
  • Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine – nová a doposiaľ najlepšia forma blokátoru UVA a UVB, je fotostabilný, chemické SPF
  • Isoamyl p-Methoxycinnamate – nová formá chemického SPF na báze oleja, blokuje najmä UVB a čiastočne UVA žiarenie, v USA zatiaľ nie je povolené (staré regulácie)

INCI: Active IngredientsTitanium Dioxide (0.90%)Ethylhexyl Methoxycinnamate (7.50%)Zinc Oxide (2.80%) Inactive Ingredients: WaterGlycerinButylene GlycolBis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl TriazineC12-15 Alkyl Benzoate,HexanediolIsoamyl P-MethoxycinnamateDicaprylyl Carbonate,Cetearyl AlcoholXanthan GumPolysorbate 20Sodium HyaluronateGlyceryl StearatePeg-100 StearateAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerPortulaca Oleracea ExtractLavandula Angustifolia (Lavender) OilPhyllanthus Emblica Fruit ExtractRubus Idaeus (Raspberry) Fruit ExtractVaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit ExtractEuterpe Oleracea Fruit ExtractAmmonium Acryloyldimethyltaurate/​Vp CopolymerCarbomerLippia Citriodora Leaf ExtractRosa Damascena Flower ExtractTocopheryl AcetateAngelica Archangelica Root ExtractBeta-GlucanHibiscus Sabdariffa Flower ExtractArtemisia Absinthium ExtractArnica Montana Flower Extract,Polyhydroxystearic AcidAluminaGentiana Lutea Root ExtractAchillea Millefolium ExtractLitsea Cubeba Fruit OilCitrus Limon (Lemon) Fruit OilEucalyptus Globulus Leaf OilCedrus Atlantica Wood OilDisodium EdtaPotassium HydroxideCitrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Aluminum Stearate

Čo si o ňom myslím ja: ľahký, no zároveň hydratuje a vyživuje. Pre suchú či normálnu pleť bude lepší s obyčajným krémom pod ním, zmiešanej či mastnej pleti môže stačiť aj samostatne. Výborne sa nosí pod make-up a zanecháva na pokožke nulový biely odtieň alebo mastný pocit. Vonia ako citrusový marcipán, je to jemná nevtieravá vôňa, i keď osobne si na pafumáciach v pleťovej kozmetike nezakladám. Za mňa je to ďalší skvelý a príjemný objav z radov SPF kórejských značiek.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF 50 PA ++++

Čo to je: Ľahké hydratačné SPF, ktoré obsahuje výťažky z Centella Asiatica na upokojenie podráždenej pleti a jej regeneráciu. 8 druhov kyseliny hyalúronovej na intenzívnu hydratáciu pleti. 
Textúra: gél krém
Typ pleti: všetky
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 19€/50ml
Aktívne látky: niacinamide (prejasňuje), Centella Asiatica (protizápalová), ceramidy (hydratácia), kyselina hyalúronová (hydratácia), vitamín E (Tocopheryl Acetate), glycerín (hydratácia), extrakt z portulaka veľkokvetá (Portulaca Oleracea extract) a veľa iných extraktov. 
Typ SPF: chemické

  • Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine – nová a doposiaľ najlepšia forma blokátoru UVA a UVB, je fotostabilný, chemické SPF
  • Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate – nová generácia chemického SPF, blokuje UVA, je veľmi fotostabilné
  • Ethylhexyl Salicylate – blokuje UVB, používa sa ako doplnkové
  • Homosalate – chemické SPF, blokuje UVB, používa sa ako doplnkové, nie je fotostabilné
  • Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol – hybridné SPF, ktoré spája vlastnosti chemického aj minerálneho, nová generácia UV filtrov, fotostabilné
  • Polysilicone-15 – chemické SPF na silikónovej báze, blokuje UVB, stabilizuje UVA

INCI: WaterButylene GlycolEthylhexyl SalicylateHomosalateDibutyl AdipateNiacinamideBis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl TriazineCyclopentasiloxaneMethylene Bis-Benzotriazolyl TetramethylbutylphenolPolysilicone-15Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl BenzoatePinus Pinaster Bark ExtractCeramide NPCentella Asiatica ExtractGlycerinPortulaca Oleracea ExtractHouttuynia Cordata ExtractOlea Europaea (Olive) Fruit OilFicus Carica (Fig) Fruit ExtractSodium HyaluronateCeteth-10Hydrogenated Lecithin,Decyl GlucosidePropanediolTocopherolAstaxanthinHyaluronic AcidSodium Hyaluronate CrosspolymerAscorbyl Propyl Hyaluronate,Hydrolyzed Hyaluronic AcidHydroxypropyltrimonium HyaluronateC10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerSodium Acetylated HyaluronateHydrolyzed Sodium HyaluronateAdenosineDimethiconeTromethamine,CarbomerPropylene GlycolEthylhexylglycerin

Čo si o ňom myslím ja: s Instree mám celkom vtipnú príhodu. Používala som ho asi do polky balenia a brala ho ako taký priemerný produkt. Proste fajn. SPF. Funguje. A? No potom som nad ním premýšľala, prečo ho tak všetci milujú? A došlo mi to. Práve pre to, že je tak nenápadné! Funguje. Kedykoľvek, s čím koľvek, ani o ňom neviete. Textúra gel krém je nemastná, ľahká, rýchlo sa vstrebe. Neštípe v očiach. Je podľa mňa vhodné na celoročné používanie, tlieskam absencii alkoholu a parfumácie (vďaka čomu je vhodné aj pre zmiešanú/mastnú a zároveň citlivú pleť). 
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

PRÍRODNÉ

SÓLEO ORGANICS All Natural OF 30+

Čo to je: Opaľovací krém SPF30 na prírodnej báze pre všetky typy pokožky, vhodný na telo a tvár.
Textúra: hutná
Typ pleti: všetky
Vhodné pod make-up: áno (pre mastnú pleť asi iba na samostatné nosenie)
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Alkohol: nie
Koľko stojí: 24,95€/30ml
Aktívne zložky:  vitamín E (Tocopheryl Acetate), slnečnicový olej, hroznovým olej, extrakt zo zeleného čaju, extrakt z uhorky.
Typ SPF: minerálne

  • Zinc Oxide (22,3 %) – minerálne SPF, blokuje UVA a UVB, chráni pokožku, neirituje, je stabilné

INCI: Vitis Vinifera Seed OilZinc OxideHelianthus Annus Seed OilCapric/​Caprylic TriglycerideVegetable OilCandelilla CeraCera Alba, Macadamia Ternifolia Seed OilTheobroma Grandiflorum Seed Butter, Camellia Sinensis Leaf ExtractAnthemis Nobilis Flower ExtractLecithinCarthamus Tinctorius Seed OilCucumis Sativus Fruit Extract, Tocopheryl Acetate

Čo si o ňom myslím ja: krém je mastnejší, čo nie každému bude vyhovovať. Na moje prekvapenie je to jeden z mála SPF krémov, ktoré mi s takouto textúrou nevadia. Dokonca je nositeľný aj pod make-up, no samozrejme treba počkať, než sa riadne vstrebe. Je výborný k vode a na šport. pretože v očiach vôbec neirituje.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: ****

DULCIA Ochranný krém SPF

Čo to je: Opaľovací krém SPF 6, 15 alebo 30 na prírodnej báze pre všetky typy pokožky, vhodný na telo a tvár.
Textúra: hutná
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Vhodné pod make-up: áno (pre mastnú pleť asi iba na samostatné nosenie)
Vodoodolný: ?
Parfumácia: nie
Alkohol: nie
Koľko stojí: 21,90€/50ml
Aktívne zložky:  glycerín, aloe vera, matcha, vitamín E, extrakt z mrkvy
Typ SPF: minerálne

Titanium Dioxide – fyzické SPF, blokuje UVA a UVB, je stabilné
Zinc Oxide – minerálne SPF, blokuje UVA a UVB, chráni pokožku, neirituje, je stabilné

INCI: Aloe Barbadensis Leaf JuiceIsoamyl LaurateIsoamyl CocoateZinc OxideTitanium DioxideSilicaSimmondsia Chinensis Seed Oil,TrioleinPolyglyceryl-6 PolyhydroxystearatePolyglyceryl-6 PolyricinoleateNiacinCopernicia Cerifera (Carnauba) WaxOryza Sativa (Rice) Bran WaxGlycine Soja (Soybean) OilDaucus Carota Sativa (Carrot) Root ExtractBeta-CaroteneTocopherolCetearyl OlivateSorbitan OlivateEthyl OlivateOlea Europaea (Olive) Leaf Extract,Biosaccharide Gum-1GlycerinSea WaterPhormidium Persicinum ExtractCelluloseMagnesium SulfateCamellia Sinensis Leaf Powder,TocopherolDehydroacetic AcidBenzoic AcidSorbic AcidBenzyl Alcohol

Čo si o ňom myslím ja: krém je mastnejší, čo mi ako zmiešanej pleti nevyhovovalo. Zelený pigment je kvôli obsahu matcha prirodzený, hneď po rozotretí je na tvári vidieť, ale keď sa krém dobre vmasíruje do pokožky, tak sa stratí. Vďaka tomu však nezanecháva biely povlak. Myslím, že toto SPF je naozaj vhodné iba pre suchú pleť. Čo mi tiež vadí je, že ho robia v nízkych faktoroch. 6 je z môjho pohľadu úplne zbytočné a 30 je dobrá, keď je pod mrakom. Viem však, že Dulcia pracuje na 50, dúfam, že sa pred letom dočkáme 🙂
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: **

OSTATNÉ

EVY Daily Defense Face Mousse Spf 50

Čo to je: Zachováva hydratáciu pokožky a zároveň pomáha udržiavať jej prirodzenú ochrannú bariéru.
Textúra: pena
Typ pleti: všetky
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: áno
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 32€/75ml
Čo (ne)obsahuje: vitamín C, glycerín, vitamín E
Typ SPF: chemické

  • Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine – nová a doposiaľ najlepšia forma blokátoru UVA a UVB, je fotostabilný
  • Ethylhexyl Triazone – nová generácia chemického SPF, blokuje UVB, je veľmi fotostabilné
  • Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate – nová generácia chemického SPF, blokuje UVA, je veľmi fotostabilné
  • Octocrylene – chemické SPF, blokuje UVB žiarenie a čiastočne UVA, používa sa ako doplnkový 
  • Butyl Methoxydibenzoylmethane – tzv.Avobenzone, chemické SPF, výborný UVA blokátor, nie je fotostabilný

INCI: AquaOctocryleneButaneButyl Methoxydibenzoylmethane,Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl BenzoatePropylene Glycol,Ethylhexyl IsononanoateStearic AcidPalmitic AcidVP/​Hexadecene CopolymerIsobutaneBis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl TriazineDipropylene GlycolPVPEthylhexyl TriazonePropane,Polysorbate 20TriethanolamineBis(Cyano Butylacetate) AnthracenediylideneSodium Palmitoyl ProlineButylene Glycol Dicaprylate/​DicaprateSilicaNymphaea Alba Flower ExtractSodium Ascorbyl PhosphateC12-15 Alkyl BenzoateTocopheryl AcetateGlycerin,Butylene GlycolDimethiconeTetrasodium Glutamate Diacetate

Čo si o ňom myslím ja: SPF za ktoré sa naozaj oplatí nechať toľko peňazí! Majú za sebou totiž skvelé výskumy a technológiu, ktorá umožňuje tomuto SPF chrániť pokožku až 6 hodín (bežné SPF 2 hodiny). Je úžasné pod make-up, nemastné, ľahké, perfektne sa s ním pracuje, za mňa je to jedno z najlepších SPFiek na trhu 🙂 
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Olival Krém na tvár SPF 50 Professional

Čo to je: Krém so vzdušnou, penovou textúrou s SPF 50 poskytuje vysokú ochranu proti širokému spektru UVA a UVB žiarenia.
Textúra: našľahaný krém
Typ pleti: suchá, normálna, zmiešaná
Vhodné pod make-up: áno
Vodoodolný: ?
Parfumácia: nie
Koľko stojí: 4,55€/50ml
Čo (ne)obsahuje: niacinamid (reguluje mazotvorbu), glycerín (hydratácia), Q10 (Ubiquinone/antioxidant).
Typ SPF: chemické

  • Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine – nová a doposiaľ najlepšia forma blokátoru UVA a UVB, je fotostabilný, chemické SPF
  • Ethylhexyl Methoxycinnamate – stará forma SPF, chráni iba pred UVB a nie je fotostabilnou zložkou
  • Ethylhexyl Triazone – nová generácia chemického SPF, blokuje UVB, je veľmi fotostabilné
  • Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate – nová generácia chemického SPF, blokuje UVA, je veľmi fotostabilné

INCI: AquaCyclopentasiloxaneEthylhexyl Methoxycinnamate,Dimethicone/​Vinyl Dimethicone CrosspolymerDiethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl BenzoatePotassium Cetyl PhosphateEthylhexyl TriazoneBis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl TriazinePropylene GlycolGlycerinAcrylates/​C12-22 Alkyl Methacrylate Copolymer,NiacinamideUbiquinoneGlyceryl StearateSodium Polyacrylate StarchSilicaButylene GlycolCaprylyl GlycolMethylpropanediol,Didecyldimonium ChloridePolyquaternium-80

Čo si o ňom myslím ja: SPFko má veľmi príjemnú textúru, no napriek tomu je ťažšie a pre mňa ako zmiešanú pleť vhodné skôr na zimu. Inak sa nosilo super, nezanecháva biely dojazd na tvári, funguje s makeupom, nežmolkovelo a pekne sa rozotieralo.
Kúpila by som si ho znovu: áno, iba na zimu
Moje hodnotenie: ****

Skintegra Sun Shield Satin Fluid Spf 30

Čo to je: Solar I je hydratačná emulzia navrhnutá ako širokospektrálny opaľovací krém (ochrana pred UVA + UVB lúčmi), ktorá chráni pokožku pred starnutím. Má vysoký ochranný faktor (SPF 30) a je určená pre všetky typy pokožky vrátane citlivej a reaktívnej pokožky.
Koľko stojí: 29€/50ml
Textúra: ľahký fluid
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Panthenol, Glycerin, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Ectoin
Typ SPF: chemické

  • Tinosorb S – UVA a UVB filter, mimoriadne účinný aj v nízkych koncentráciách, ktorý umožňuje vynikajúcu dermatologickú znášanlivosť produktu
  • Tinosorb M – UVA a UVB filter s vynikajúcou fotostabilitou, ktorý zároveň funguje ako fyzický filter alebo mikropigment (odráža a rozptyľuje) a absorbuje ultrafialové lúče; chráni tiež v spektre žiarenia viditeľného svetla
  • Uvinul A Plus granulárny – jediný fotostabilný organický UVA-I filter, ktorý pokrýva segment dlhovlnného žiarenia a súčasne zabraňuje tvorbe voľných radikálov, ktoré vedú k predčasnému starnutiu pokožky
  • Uvinul T150 – UVB filter s najvyššou mierou absorpcie ultrafialových lúčov spomedzi dostupných UVB filtrov, vynikajúca priľnavosť ku keratínu v koži, vďaka ktorému je vodeodolný
  • Eusolex OS – funguje ako doplnkový filter UVB, stabilizuje emulzie a má antibakteriálny účinok

INCI: AquaDibutyl AdipateEthylhexyl SalicylateDiethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl BenzoateGlycerinMethylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol [Nano]Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl TriazineEthylhexyl TriazoneEctoinBetaineOryza Sativa Starch,DimethiconeUndecanePotassium Cetyl PhosphatePanthenol,Camellia Sinensis Leaf ExtractTocopherolTocopheryl Acetate,TridecaneGlyceryl Stearate CitrateSodium Acrylate/​Sodium Acryloyldimethyl Taurate CopolymerPolysorbate 80Arachidyl AlcoholDecyl GlucosideBehenyl AlcoholIsohexadecaneArachidyl GlucosideCaprylyl GlycolSodium BenzoateLactic AcidPotassium SorbateXanthan GumSodium HydroxidePropylene GlycolPhenoxyethanol

Čo si o ňom myslím ja: vďaka jeho textúre je to skvelé metské SPF aka vhodné pod make-up! Keďže na slnečné dni odporúčam skôr SPF 50, ja som ho používala v zamračené dni a najmä v zime. Má pekné zloženie, bez parfumácie, ideálne aj pre citlivú pleť, za mňa rozhodne palec hore!
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.