Recenzie

RECENZIA: Bielenie zubov s Rapid White

Po takmer roku po poslednom bielení s prúžkami od Crest, som sa rozhodla vyskúšať systém na bielenie zubov Rapid White. Hľadala som účinné „bieliče“ medzi neperoxidovými produktami. Rozhodla som sa teda vyskúšať britskú značku Rapid White ako dvojtýždňovú kúru (mala som dve balenia). Kúpila som na eBay za cca 12Eur za jednu sadu.

rapid white bielenie zubov recenzia

Pred použitím prvého kroku je potrebné nastaviť si priehľadné násadky na zuby. Pracuje sa s nimi tak, že sa ponoria do horúcej vody, kde zmäknú, následne sa priložia na zuby kde ich vyformujete pritláčaním a jemným zakusnutím. Pri ponore môže nastať problém, že sa strany násadky dotknú, zlepia sa k sebe a i keď píšu, že po ďalšom ponorení do horúcej vody by sa mali steny vrátiť do pôvodného stavu, nie je tomu tak. Stalo sa mi to pri druhej sade a manuálne som sa snažila rozlepiť prilepenú hranu násadky o spodok, čo sa mi samozrejme nepodarilo. Takže to treba urobiť rýchlo a zbytočne ich vo vode nemáčať. Keď sú tieto „protézy“ vyformované, odstrihne sa odstávajúca časť, za ktorú sa držali pri ponáraní. Dáva to, čo píšem, vôbec zmysel? 😀
bielenie zubov test skúsenosti rapid white

V sade nájdete okrem násadky a obalu hlavné 3 kroky:
– tzv. accelerator (zrýchľovač)
– bieliaci gél
– zubnú pastu

Bielene sa začína očistenými zubami, na ktoré sa nanesie, ja to nazvem, že sérum, čiže krok 1. Je to nejaká vodička, ktorá má hubkový aplikátor, ktorým sa poťupká každý zub. Následne sa na zuby môže dať forma, ktorá by už teraz mala kopírovať tvar vášho chrupu a do ktorej ste predtým dali krok 2 – bieliaci gél. Násadky majú byť v ústach 5-10 minút. Zuby treba potom prepláchnuť a prípadne vyčistiť zubnou pastou ak ste to neurobili už pred bielením. Proces sa má opakovať každé ráno a večer.

bielenie zubov recenzia test skúsenosť

Mne tieto dve balenia vydržali približne 18 dní, s gélom som to nepreháňala, lebo inak vytekal z násadky. Klasicky, fotky sa porovnávajú ťažšie vzhľadom na odlišné svetelné podmienky v dni fotenia. Na prvej fotke s priloženými odtieňmi zubov som to prehnala a neviem prečo som si papierik držala pri tých najtmavších sfarbeniach zubov 😀 Povedala by som, že Rapid White akoby odstránil zažltnutý povlak, i keď neviem, či sa to dá takto povedať vzhľadom na to, že ja mám prirodzene žlté zuby (keď idem na zubnú hygeniu mám ich ešte žltšie ako bežne). Avšak bielenie nevydržalo extra dlho, skončila som s ním krátko pred vianocami a mám pocit, že už teraz sú moje zuby tam, kde boli.

CELKOVÉ HODNOTENIE: 2/5

PLUSY:
– cena
– bez peroxidu
– príjemná chuť, nie je to nič nepríjemné na používanie
– jemné vybielenie
– krátka doba procesu bielenia (5-10 minút v ústach)

MÍNUSY:
– krátkodobý účinok bielenia
– zdĺhavejšia príprava na bielenie
– formovanie násadiek
– dostupnosť
– vzhľadom na to, že sa výrobok nepredáva u nás, absencia českého či slovenského manuálu

Keď si to porovnám s Crest, je tam obrovský rozdiel v dobe používania a trvácnosti účinku. Pásiky od Crest boli šikovné na použitie, vadila mi však pachuť produktu a aplikácia po dobu pol hodiny. Avšak po dvojtýždňovej kúre mi zuby ostali vybielené približne rok. Ďalšou nevýhodou je vysoký obsah peroxidu, ktorý je však asi jediný kaliber, ktorý dostatočne vybieli môj „porcelán“. Plánujem dať ešte šancu bieliacemu systému pomocu modrého svetla.

***

Tento článok nie je sponzorovaný a všetky produkty som si kúpila sama.

Podobné články

5 komentárov

  1. No ja tam nejakú zmenu vidím, ale keď hovoríš, že to nevydržalo 🙁 Určite ti odporúčam vyskúšať Bielu Perlu. Ta je mojím top produktom na bielenie. Dá sa kúpiť v lekárni. Ja ju použijem tak raz za rok a výsledok trvá naozaj dlho-predlho 🙂

    1. Drew hovorí:

      nie je agresívna? Počula som,že krásne vybieli ale že sú po nej zuby fakt citlivé

  2. Určité vybělení je na první pohled znát. Já zkoušela bělení s White Pearl, ale také to moc dlouho nevydrželo 🙁 nejhorší bylo to opravdu vydržet a ani jednou nevynechat.

  3. Zuzana hovorí:

    Problem s kratkodobostou bielenia moze byt aj v tom, ze sada neobsahuje „zacelovac“. Pri bieleni u zubara sa po celom procese nasadi na 5 minut na zuby taka dlaha s nejakym kremom, ktory uzavrie tu sklovinu (alebo pory, ktore v nej su, ci co to je). Potom sa v nich tak neusadzaju pigmenty.

    1. Drew hovorí:

      hmm no môže byť. Oni majú ešte nejaké sady s tým svetlom, to ma zaujalo ešte a bola by som ochotná to vyskúšať 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.