Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

Česká kozmetická bomba IUVENIO

Názov značky vychádza z latinského iuvenilis = mladý. To podporuje cieľ značky – vizuálne ubrať pleti na vráskach. Zakladateľka lekárka Helena Hlaváčková produkty vyvíjala v Česku posledných 6 rokov a dnes tvrdí, že sa značka vyrovná svetovej špičke. IUVENIO je startup, nestojí za nimi žiaden investor a všetko robia na vlastné náklady. Aby kozmetika bola v prijateľnej cene, rozhodli sa ušetriť na jednoduchosti obalov a absencii senzorických zážitkov v podobe parfumácii či farbív.

Značka využíva nanotechnológiu, ktorá by mala zabezpečovať hlbší prienik do pokožky a vo výsledku zjemniť napríklad vrásky okolo očí. Modifikovaná kyselina hyalúronová aktívne látky doslova obalí, čím vzniknú polymérne micely – útvary, ktoré obsahujú aktívnu látku. Tie prenikajú priamo ku kožným bunkám, kde tieto micely aktívnu látku uvoľnia. Tento proces maximalizuje účinnosť produktov, čo však umožňuje používanie nižších koncentrácii, čo zabezpečí účinok no nie iritáciu. Účinnosť produktov s polymérnymi micelmi z modifikovanej kyseliny hyalúronovej boli potvrdené v klinickej štúdii.

Mňa však veľmi zaujala nová ingrediencia, ktorú značka využíva a síce HyRetin (Sodium Retinoyl Hyaluronate). Je spojením esteru kyseliny hyalúronovej a retinolu. Účinkuje už od 0.01%. V in vitro testoch zistili, že zvyšuje produkciu kolagénu a má protizápalové účinky a upokojujúce účinky na pokožku poškodenú UV žiarením. Klinické in vivo štúdie potvrdili anti-age účinky a celkové zlepšenie problematickej pokožky. Iuvenio ho považuje za účinnejší, bezpečnejší a stabilnejší ako ostané bežné retinoidy na trhu.

Čo majú všetky produkty spoločné: sú bez parfumácie, alkoholu, sú super hydratačné, no nemastné.

URBAN CLEANSER

Čo to je: Jemný čistiaci gél, ktorý nedráždi pleť.
Použitie: ráno ako prvý krok, večer po odličovači
Koľko stojí: 17€/250ml
Textúra: riedka s jemne olejovým pocitom
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Aloe vera (upokojuje, hydratuje), zosieťovaná kyselina hyalúronová, pantenol (upokojuje, hydratuje), vitamín E (Tocopheryl Acetate)

INCI: AquaButylene GlycolPolysorbate 20Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sodium HyaluronatePanthenolTocopheryl AcetatePolysorbate 60, CarbomerTetrasodium EDTASodium HydroxideBenzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid

Čo si o ňom myslím ja: Tento produkt je akoby 3v1: odličuje, čistí a tonizuje pleť, pretože po čistení ho netreba z tváre zmývať. Ja ho však používam ako klasické čistenie, mne to tak vyhovuje. Je aj tak na pleti veľmi jemný, má na dotyk jemne olejovú textúru, no na pleti absolútne nie je olejom cítiť. Hydratuje, nevysušuje, nedráždi, nezbavuje pokožku jej prirodzeného mazu, je to skrátka veľmi príjemný a šetrný čistič.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

FRESH ESSENCE

Čo to je: Essence dopomáha k lepšej penetrácii ďalších produktov. Pleť zjemňuje a osviežuje.
Použitie: ráno a/alebo večer po čistení pred sérom 
Koľko stojí: 18€/250ml
Textúra: voda
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: pantenol, zosieťovaná kyselina hyalúronová

INCI: AquaPanthenolSodium Oleoyl HyaluronateSodium Hyaluronate, Sodium HydroxideBenzyl AlcoholDehydroacetic Acid


Čo si o ňom myslím ja: Toto je výborný produkt! Vodička, ktorá však dokonalo hydratuje a dá sa s ňou robiť aj 7 skin method! Ja ju mám ešte so starým uzáverom, nový pôsobí ešte šikovnejšie (je to taký ten stláčací vrchnáčik).
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

CROSSLINKED FACE AND EYES

Čo to je: Sérum, ktoré rieši prejavy starnutia pleti. Získalo cenu Objav roku v kategórii Najlepšia starostlivosť o očné okolie v súťaži Harper’s Bazaar Antiaging Beauty Awards 2020.
Použitie: ráno a/alebo večer po čistení pred krémom 
Koľko stojí: 27.60€/30ml
Textúra: riedka, jemne olejová
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Niacinamid (hydratuje, prejasňuje), zosieťovaná kyselina hyalúronová, peptidy (Clodessine, Recelline), vitamín C (Sodium Ascorbyl Phosphate – derivát)

INCI: AquaNiacinamidePhosphate Buffered SalineSodium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer-3Sodium Ascorbyl Phosphate, Sodium HyaluronateSH-Nonapeptide-4Pentapeptide-60 S-Methanocaldococcus Jannaschii Heptapeptide-1PhenoxyethanolCitric Acid

Čo si o ňom myslím ja: Sérum je vhodné na aplikáciu na celú tvár ako aj do oblasti očí, no môžete ho využívať aj iba ako očné sérum. Má veľmi ľahkú jemne olejčekovú textúru, no po vmasírovaní produktu do pleti, vôbec pokožka nie mastná, naopak sa veľmi rýchlo vstrebe. Milujem ho! Jedno z najlepších sér, aké som kedy mala. Je to taký ten skrytý zázrak, že ani neviete, že si niečo na pleť dávate, no svoju robotu robí krásne. A ja už teraz viem, že ho budem mať v decembri zaradené v top sérach za rok 2022 🙂
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

NANO FACE AND EYES

Čo to je: Unikátne sérum, ktoré rieši známky starnutia pokožky. Dodáva sa v podobe suchých nanovlákien, ktoré je nutné aktivovať pridaním vody. Sérum NANO sa umiestnilo na 3.mieste v kategórii luxusných sér v súťaži Cosmopolitan Beauty Awards 2021.
Použitie: ráno a/alebo večer po čistení pred krémom 
Koľko stojí: 19.60€/7ks
Textúra: v závislosti od množstva vody je buď úplne riedke alebo jemne gélové
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Niacinamid (hydratuje, prejasňuje), zosieťovaná kyselina hyalúronová, peptidy (Clodessine, Recelline), vitamín C (Sodium Ascorbyl Phosphate – derivát), vitamín E (Tocopheryl Acetate)

INCI: Sodium HyaluronatePEG-9MNiacinamidePanthenolSodium Ascorbyl PhosphateTocopheryl AcetateSH-Nonapeptide-4, Pentapeptide-60 S-Methanocaldococcus Jannaschii Heptapeptide-1

Čo si o ňom myslím ja: Základ séra tvorí koncentrovaná biologicky aktívna nízkomolekulárna kyselina hyalúronová, ktorá zlepšuje absorpciu aktívnych látok do pleti. Sérum jej obsahuje až 25x viac, ako býva bežne v iných produktoch. Výhodou takto baleného produktu je jeho stabilita. Pridaním vody si vlastne naformulujete čerstvé sérum. Na aktiváciu séra môžete pre zvýšenie účinku použiť vyššie spomínanú esenciu. Osobne ma takéto čarovanie v kúpeľni až tak veľmi nebaví a nikdy ma podobné produkty neoslovili. Je to však fajn pri cestovaní, keďže takto balené sérum je oveľa skladnejšie a máte istotu, že sa vám nikde nerozleje alebo nerozbije. Zložením je veľmi podobné Crosslinked, ktorému osobne dávam prednosť.
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: ***

CALM SOOTHING ANTI-AGE CREAM

Čo to je: Krém, ktorý posilňuje obranyschopnosť pleti. Obsahuje betaglukán z kvasiniek a húb, ktoré podporujú imunitný systém pokožky, majú protizápalové účinky a zvyšujú hydratáciu. Krém taktiež podporuje tvorbu vlastného kolagénu v pleti, redukuje vrásky a zlepšuje textúru pokožky. Je odporúčaný aj pre veľmi podráždenú pokožku či rosaceu.
Použitie: ráno a/alebo večer po sére 
Koľko stojí: 26.80€/50ml
Textúra: zamatový výživný, no nemastný krém
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Mandľový olej (Prunus Amygdalus Dulcis Oil, hydratuje), Bambucké maslo (Butyrospermum Parkii Butter, upokojuje, hydratácia), Urea (NMF, hydratuje), Pantenol, zosieťovaná nízko a vysokomolekulárna kyselina hyalúronová

INCI: AquaPrunus Amygdalus Dulcis OilButyrospermum Parkii Butter,Glyceryl Stearate CitrateUreaPanthenolGlyceryl Stearate SE,Phosphate Buffered SalineAcetyl S-Cow Pentapeptide-1 SpSodium Carboxymethyl Beta-GlucanSchizophyllanSodium Hyaluronate,Benzyl AlcoholDehydroacetic Acid

Čo si o ňom myslím ja: Aj keď je uvedený ako denný krém, neobsahuje SPF a teda ak vám vyhovuje, môžete ho používať aj večer. Calm využíva 2 formy HA – nízkomolekulárnu, ktorá preniká až do dermis, kde stimuluje kožné bunky a vysokomolekulárnu, chráni a hydratuje pokožku na jej povrchu. Textúrou je o niečo menej ťažší ako Vital.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

VITAL MOISTURISER + COLLAGEN BOOSTER

Čo to je: Krém na vrásky, ktorý obsahuje a-ketoglutarát, látku, ktorá stimuluje produkciu vlastného kolagénu v pleti. Pokožka je hydratovaná, vyživená a upokojená.
Použitie: ráno a/alebo večer po sére
Koľko stojí: 16.40€/50ml
Textúra: zamatový výživný, no nemastný krém
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: glycerín, vitamín E (Tocopheryl Acetate), Glutaprol (Hexyl Ketoglutarate Esters, Hexyl Alcohol – podpora tvorby vlastného kolagénu)

INCI: AquaCaprylic/​Capric TriglycerideCetyl AlcoholButyrospermum Parkii ButterGlycerinGlyceryl StearatePEG-100 StearateStearic AcidTocopheryl AcetateHexyl Ketoglutarate EstersHexyl Alcohol, Sodium HydroxideBenzyl AlcoholDehydroacetic Acid

Čo si o ňom myslím ja: Aj keď je uvedený ako denný krém, neobsahuje SPF a teda ak vám vyhovuje, môžete ho používať aj večer. Najprv som si myslela, že ho nebudem mať rada, textúra je trochu ťažšia v porovnaní s krémami, ktoré mi na denné používanie vyhovujú. Avšak..Iuvenio vie produkty formulovať tak, že absolútne nie sú mastné a ťažké. Krém sa veľmi rýchlo vstrebe a udržiava pokožku hydratovanú.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

RETOUCH NIGHT ANTI-AGE CREAM

Čo to je: Nočný krém na vrásky a nedokonalosti pleti. Obsahuje HyRetin a peptidy. Získal 1.miesto v kategórii Nočný krém v Bazaar Beauty Awards 2021.
Použitie: večer po sére 
Koľko stojí: 23.60€/30ml
Textúra: zamatový gél krém
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: zosieťovaná kyselina hyalúronová, peptidy (Recelline), vitamín C (Sodium Ascorbyl Phosphate – derivát), vitamín E (Tocopheryl Acetate), glycerín, HyRetin

INCI: AquaCaprylic/​Capric TriglycerideSodium Ascorbyl Phosphate, GlycerinPanthenolCetyl AlcoholGlyceryl StearatePEG-100 StearatePhenoxyethanolCarbomerStearic AcidPhosphate Buffered SalineSodium Retinoyl HyaluronatePentapeptide-60 S-Methanocaldococcus Jannaschii Heptapeptide-1Sodium Hyaluronate, GlucomannanAloe Barbadensis Leaf JuiceSodium HydroxideCitric Acid

Čo si o ňom myslím ja: Retouch má veľmi príjemnú textúru, je to akoby zamatový našľahaný gél krém. Veľmi mi sedí, milujem ho a kedykoľvek by som si ho objednala znovu. Peptid Recelline testovali in-vivo na 61 respondentoch po dobu 6 týždňov s výsledkami: 19% pružnejšia pokožka, 11% zjemnenie vrások, 10% rozjasnenie pokožky.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

MOON NIGHT ANTI-AGE CREAM

Čo to je: Rieši prejavy starnutia, obsahuje HyRetin a peptidy. Moon je výživný krém, ktorý sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva mastný film.
Použitie: večer po sére
Koľko stojí: 23.60€/30ml
Textúra: zamatový ťažší nemastný krém
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Niacinamid (hydratuje, prejasňuje), zosieťovaná kyselina hyalúronová, peptidy (Clodessine), vitamín C (Sodium Ascorbyl Phosphate – derivát), vitamín E (Tocopheryl Acetate), glycerín, HyRetin

INCI: AquaCaprylic/​Capric TriglycerideCetyl AlcoholNiacinamide, Sodium Ascorbyl PhosphateButyrospermum Parkii ButterGlycerin,Glyceryl StearatePEG-100 StearateStearic AcidPhenoxyethanol,Tocopheryl AcetatePhosphate Buffered SalineSodium Retinoyl HyaluronateSH-Nonapeptide-4Sodium HyaluronateSodium Hyaluronate Crosspolymer-3Citric Acid

Čo si o ňom myslím ja: Peptid Clodessine testovali in-vivo na 30 respondentoch po dobu 6 týždňov s veľmi priaznivými výsledkami: 57% zjemnenie vrások, 104% vypnutie pokožky a 11% zmenšenie pórov. Aj napriek tomu, že nie je mastný, textúrou mi viac sedí Retouch a ak by som si mala znovu kúpiť niektorý z týchto krémov s HyRetin, dám prednosť Retouch.
Kúpila by som si ho znovu: nie (iba kvôli textúre)
Moje hodnotenie: ****

Príklad rutiny pre zmiešanú/mastnú pleť:

1. Urban cleanser ráno/večer
2. Essence ráno/večer
3. Crosslinked face and eyes ráno/večer
4. Vital cream ráno (+ SPF)
4. Retouch večer

Príklad rutiny pre suchú pleť:

1. Urban cleanser ráno/večer
2. Essence ráno/večer
3. Crosslinked face and eyes ráno/večer
4. Nano face and eyes ráno/večer
5. Calm cream ráno (+ SPF)
5. Moon večer

 

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.