Beauty Kórejská kozmetika Recenzie Starostlivosť o pleť

Haruharu Wonder recenzia kórejskej značky

Haruharu po kórejsky znamená KAŽDODENNÝ. Mladá kórejská značka vstúpila na kozmetický trh v roku 2018, ponúka poctivé a spoľahlivé riešenia starostlivosti o pleť pri každodenných problémoch. Vychádzajú z tradičných prírodných zložiek, ktoré spájajú s vedou a štúdiami v laboratóriu Ok Bio Lab, kde sú ich produkty vyvíjané. Toto laboratórium sa špecializuje na fermentované zložky.

Majú patentovanú technológiu Ultra Deep Technology, ktorá by mala pomôcť prejsť zložkám ešte hlbšie do pokožky. To v konečnom dôsledku pomôže k lepšej hydratácii, elasticite a zmierneniu vrások.

Znčka taktiež vyhrala Allure Korea’s Best of Beauty Award 2019 a cenu Iron A‘ Design Award za ich dizajn obalov.

Haruharu Wonder kúpite napríklad na Yesstyle či dalora.sk kde mám zľavové kódy, ak by ste ich chceli použiť:

Základné aktívne látky:

Čierna ryža (Oryza Sativa (Rice) Extract) je bohatá na polyfenoly a flavonoidy, ktoré chránia pokožku pred voľnými radikálmi vrátane znečistenia životného prostredia a ultrafialového žiarenia. Podporujú regeneráciu kožných buniek. Výťažky z ryže sú tiež protizápalové a pomáhajú znižovať hyperpigmentáciu, čo umožňuje rovnomerný a jasnejší tón pleti. Čierna ryža má 30x viac antioxidantov ako biela. Fermentovaný výťažok z čiernej ryže zvlhčuje a poskytuje pleti ochranné antioxidanty.

Fermentované bambusové výhonky (Phyllostachys Pubescens) v kozmetike využíva veľmi málo znáčiek a najviac práve HaruHaru. Bambus obsahuje viac ako 70% oxidu kremičitého, čo je zásadná položka, pokiaľ ide o spojivové tkanivo pokožky – kolagén. Stimuláciou určitých buniek oxid kremičitý pomáha posilňovať kolagén a elastín, čo spevňuje a tonizuje pokožku. Bambus je tiež skvelý antioxidant a je vhodný aj pre citlivú pokožku.

Extrakt z červeného ženšenu (Panax Ginseng Root Extract) je bohatý na saponín, prírodnú látku, ktorá podporuje hydratáciu. Je účinný pri liečbe skorých príznakov starnutia pokožky spôsobených poškodením slnkom.

Extrakt zo šišiaku bajkalského (Scutellaria Baicalensis Root Extract) je mujltifunkčná tradičná čínska ingrediencia. Má protizápalové a antibakteriálne účinky.

Beta-glukán je prírodný polysacharid, ktorý sa nachádza v hubách. Aktívne zvyšuje ochranné funkcie pokožky, vyživuje ju a dodáva jej hydratáciu.

Kyselina hyalurónová je látka nášmu telu vlastná. Viaže na seba vodu, čím dokáže hydratovať. Dostatok tejto látky v pokožke ju robí vypnutou, šťavnatou a zdravou.

Black Rice Moisture 5.5 Soft Cleansing Gel

Čo to je: používa bezmydlové povrchovo aktívne látky odvodené z kokosu na odstránenie nečistôt a oleja z povrchu pokožky.
Použitie: prvý krok ráno a večer po odlíčení
Koľko stojí: 20€/100ml
Link: Yesstyle | dalora | Stylevana
Textúra: gél
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Čierna ryža, glycerín (hydratácia), beta-glukán, extrakt z červeného ženšenu, extrak zo šišiaku bajkalského

INCI: WaterGlycerinCoco-BetainePropanediolPentylene Glycol,Sodium Chloride1,2-HexanediolXanthan GumHydroxyethylcellulosePotassium Cocoyl GlycinatePotassium CocoateOryza Sativa (Rice) ExtractPhyllostachys Pubescens Shoot Bark ExtractPanax Ginseng Root ExtractAspergillus Ferment Extract FiltrateBeta-GlucanButylene GlycolTrehaloseCitric AcidCyclodextrinZanthoxylum Piperitum Fruit ExtractPulsatilla Koreana ExtractUsnea Barbata (Lichen) ExtractEthylhexylglycerinLinalool*

Čo si o ňom myslím ja: Gél jemne čistí pokožku pomocou kokosových tenzidov bez obsahu mydla. Táto ľahká textúra bez zápachu sa ľahko zmení z koncentrovaného gélu na hustú, mäkkú penu s vodou. Osobne mi až tak nevyhovuje jeho textúra, inak je zložením super. Ak máte radi gelové čističe, berte 🙂
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: **

Wonder Black Rice Hyaluronic Toner

Čo to je: Čistá zmes prírodne fermentovanej čiernej ryže a extraktov z bambusových výhonkov obsiahnutá v toneri dodáva pokožke výživu bohatú na antioxidanty a zvyšuje jej ochranu. 
Použitie: ako druhý krok po čistení ráno aj večer
Koľko stojí: 22€/150ml
Link: Yesstyle | dalora | Stylevana
Textúra: vodička
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: áno
Aktívne látky: Čierna ryža, Fermentované bambusové výhonky, kyselina hyalúronová, beta-glukán, extrakt z červeného ženšenu, extrak zo šišiaku bajkalského

INCI: WaterBetaineGlycerinPropanediolOryza Sativa (Rice) Extract (2,000Ppm)Phyllostachys Pubescens Shoot Bark Extract (2,000Ppm),Aspergillus Ferment Extract FiltratePanax Ginseng Root Extract,CyclodextrinScutellaria Baicalensis Root ExtractHyaluronic Acid(600Ppm)Beta-GlucanCellulose GumXanthan GumButylene GlycolUsnea Barbata (Lichen) ExtractZanthoxylum Piperitum Fruit ExtractPulsatilla Koreana ExtractSodium PhytateTamarindus Indica Seed GumPolyglyceryl-10 LauratePolyglyceryl-10 MyristateGlucose,1,2-HexanediolEthanolLavandula Angustifolia (Lavender) Oil*,Linalool*

Čo si o ňom myslím ja: geniálny toner!!! Veľmi príjemný, má jemnú levanduľovú vôňu a skvelo hydratuje! Myslím si, že skvelo dopĺňa celý rad produktov. Ľúbim ho a odporúčam 🙂
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Black Rice Hyaluronic Botanical 2GF Wonderful Ampoule

Čo to je: Ampula, ktorá regeneruje, posilňuje a omladzuje pokožku. Okrem čierne ryže obsahuje EGF a FGF.
Použitie: ako tretí krok po čistení, toneri ráno aj večer
Koľko stojí: 54€/30ml
Link: Yesstyle | Stylevana
Textúra: ľahký gél
Typ pleti: všetky (výrobca odporúča špeciálne pre veľmi suchú pokožku)
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Čierna ryža, kyselina hyalúronová, beta-glukán, extrakt z červeného ženšenu, extrak zo šišiaku bajkalského, CICA (Madecassoside – upokojuje, hyperpigmentácie, antioxidant), proteín (SH-Polypeptide-1 – EGF)

INCI: WaterPentylene GlycolPropanediolGlycerinOryza Sativa (Rice) ExtractButylene GlycolAmmonium Acryloyldimethyltaurate/​VP Copolymer1,2-HexanediolZanthoxylum Piperitum Fruit Extract,Pulsatilla Koreana ExtractUsnea Barbata (Lichen) ExtractAspergillus FermentCyclodextrinPanax Ginseng Root ExtractPhyllostachys Pubescens Shoot Bark ExtractSodium HyaluronateXanthan Gum,Dipotassium GlycyrrhizateAdenosineDisodium EDTAMannitol,Sodium ChlorideRice SH-Oligopeptide-1Chlorella Vulgaris Extract,MadecassosideDisodium PhosphateRice SH-Polypeptide-1,Cynanchum Atratum ExtractSodium PhosphatePotassium Phosphate,Potassium Chloride

Čo si o ňom myslím ja: EGF rastlinného pôvodu – peptid zložený z 53 aminokyselín, ktorý môže vizuálne zlepšiť príznaky starnutia pokožky. Je podobná štruktúre našej vlastnej pokožky. FGF rastlinného pôvodu – zložka vyrobená zo 155 aminokyselín, ktorá pomáha zvyšovať hustotu a pružnosť pokožky. Ampula je dokonalá. Áno viem, cena je tiež pekná, ale ak je táto značka vo vašom rozpočte, chcete veľmi dobrý hydratačný produkt s okamžitým výsledkom napnutej pleti, páči sa. Naozaj, po veľmi dlhej dobe som natrafila na niečo, po čom vidím výsledky hneď po použití a moja pleť túto ampulu miluje.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Black Rice Bakuchiol Eye Cream

Čo to je: Jemný očný krém, ktorý zvyšuje elasticitu pokožky, zjemňuje vrásky a linky. Rozjasňuje a mal by zmierniť vzhľad tmavých kruhov pod očami.
Použitie: ako štvrtý krok po sérach (ampuli) ešte pred krémom ráno aj večer
Koľko stojí: 17€/20ml
Link: Yesstyle | Stylevana
Textúra: ľahký krém
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Slnečnicový olej (emolient, posilňuje kožnú bariéru), čierna ryža (0,2%), kyselina hyalúronová, extrakt z červeného ženšenu, CICA (Madecassoside – upokojuje, hyperpigmentácie, antioxidant), Niacinamid (prejasňuje, upokojuje, hydratuje), bakuchiol (0,5% protizápalový, antibakteriálny, antioxidant)

INCI: WaterGlycerinHelianthus Annuus (Sunflower) Seed OilCaprylic/​Capric TriglycerideNiacinamide1,2-HexanediolCetyl Alcohol,Cetearyl AlcoholC14-22 AlcoholsBakuchiolStearyl Alcohol,CarbomerCetearyl GlucosideTromethamineButylene Glycol, Oryza Sativa (Rice) ExtractCetyl PalmitateC12-20 Alkyl Glucoside,Sodium Acrylate/​Sodium Acryloyldimethyl Taurate CopolymerSorbitan PalmitateSorbitan OlivatePolyisobuteneMyristyl Alcohol,Phyllostachys Pubescens Shoot Bark ExtractZanthoxylum Piperitum Fruit ExtractUsnea Barbata (Lichen) ExtractPulsatilla Koreana Extract,Aspergillus FermentEthylhexylglycerinPanax Ginseng Root Extract,CyclodextrinAdenosineLauryl AlcoholSodium Hyaluronate,Disodium EDTACaprylyl/​Capryl GlucosideSorbitan OleateGlucoseWheat Amino AcidsNatto GumPentylene GlycolMadecassoside

Čo si o ňom myslím ja: Osobne nemám rada marketing typu „bakuchiol je prírodný retinol,“ lebo to celkom nie je pravda. Štúdie, ktoré skúmali účinky bakuchiolu, majú v porovnaní s retinolom medzery. Bakuchiol je skvelá ingrediencia, no určite by som ho neporovnávala s retinoidmi. Ja taktiež na očné krémy až tak neverím, vo svojej rutine ich nepotrebujem. Myslím, že očák potrebuje ten, kto je citlivý na jeho bežné séra a krémy v oblasti očí a ten, kto má veľmi striedmu rutinu a chce konkrétny produkt na očné okolie. Osobne som s ním nezaznamenala ani nejaké účinky na kruhy pod očami. Ale ak sa vám zloženie pozdáva a máte radi očné krémy, môžete vyskúšať 🙂
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: **

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.