Beauty Recenzie

Testovala som 4 samoopaľovacie krémy

Asi dva mesiace dozadu som začala aktívne testovať samoopaľovacie krémy. Nie že by sa mi nepáčilo, že som biela, ale na leto som chcela trošku stmaviť farbu vlasov a pri fotení plaviek trošku opálené nohy vyzerajú lepšie 🙂 Ak ste videli predošlé články s plavkami, možno si vravíte, že kde mám to samoopálenie? Je pravda, že pri mori som samoopaľováky nepoužívala, pretože pri neustálom namáčaní, by to nemalo zmysel. A slnku sa zo zdravotného hľadiska vystavujem čo najmenej. Preto mi samoopaľováky prišli ako ideálne riešenie mať trošku snedšiu pokožku bez rizika pigmentových škvŕn a starnutia kože.

Je zaujímavé, že zo 4 produktov, dva zafarbia pokožku veľmi jemne a dva výrazne.Všetky krémy som natierala rukami, pretože som nikde v kamenných obchodoch nezohnala tú špeciálnu rukavicu.

samoopaľovacie krémy telo recenzia recenze test fungujú alverde yves rocher mary kay sun care

SLABÁ PIGMENTÁCIA – MIERNE OPÁLENIE

Tieto jemne tónovacie krémy sú určite ideálne pre bledulky, na ktorých by tmavší samoopaľovák mohol vyzerať neprirodzene. Z tejto dvojice ma viac uchvátil Yves Rocher. Pekne hydratuje a pokožku stmavší o približne 1-2 tóny. Čo nie je extrémne, ale vaše biele nohy dobre pocítia aj takúto zmenu. Čo je výhodou, že vôbec nefľakatí. Samoopaľovák od Alverde je podľa mňa ešte slabší. Natierala som sa ním týždeň a jediná zmena, ktorú som badala, boli zafarbené články medzi prstami. Tie mi zafarbil iba Alverde, ostatné samoopaľováky v tomto obstáli dobre. Ruky som si umývala vždy po natrení krému. Alverde samoopaľovák skôr využívam na udržanie farby tmavšieho samoopaľováku.

VÝRAZNÉ OPÁLENIE

Do druhej dvojice by som zaradila Mary Kay Sun care a Yves Rocher Solaire. Oba pokožku zafarbia výrazne do hneda, no táto farba má oranžový podtón. Myslím, že nie je jednoduché nájsť samoopaľovák, ktorý by zafarbil do neutrálnej či studenej hnedej. Osobne mi to nevadí, pretože krémy používam len na nohy. Moje biele nohy plné modrín, jaziev, metličkových žiliek, strii a celulitídy vyzerajú lepšie, ak majú trošku farby. Úprimne by som si netrúfla natierať sa týmito samoopaľovákmi celá, bála by som sa fľakov. Mary Kay na nohách nefľakatil vôbec, Yves Rocher viac, na ten som musela dávať viac pozor pri rozotieraní. Yves Rocher sa dokonca po pár dňoch zhlukuje a pôsobí to akoby som sa šúpala. To. mi z tejto štvorice robil ako jediný. Vždy použijem jeden z nich 2 dni po sebe a potom udržujem farbu jedným z vyššie uvedených slabších krémov. Takto mi opálenie vydrží približne 7 dní s tým, že posledné dni je už slabšie. V tomto vidím jedinú nevýhodu, očakávala som, že samoopaľovacie krémy majú dlhšiu trvácnosť.

HODNOTENIE

Ak by som si mala vybrať a kúpiť budúci rok nejaký samoopaľovák, bol by to Mary Kay v kombinácii so slabšou verziou Yves Rocher. S akými značkami máte dobré skúsenosti vy?

samoopaľovacie krémy telo recenzia recenze test fungujú alverde yves rocher mary kay sun care samoopaľovacie krémy telo recenzia recenze test fungujú alverde yves rocher mary kay sun care samoopaľovacie krémy telo recenzia recenze test fungujú alverde yves rocher mary kay sun care

Podobné články

1 komentár

  1. Eva hovorí:

    AHoj Drews 🙂 ja s tvojim článkom úplne súhlasím a možno by som ešte babám ak chcú prirodzene pôsobiace pre mňa také zdravé medium opálenie poradila INVISIBLE TAN z popupstore – nezamýšľala si sa aj nad ním ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.