Beauty Recenzie

Vitamíny pre pleť

Je síce fajn, že starnutiu sa snažíme predísť topicky formou krémov a sér, no predísť vráskam a oddialiť starnutie je potrebné na všetkých frontoch. Koža je najväčší orgán a z veľkej časti potrebuje vitamíny zvnútra. Dnes mám pre vás tip na 2 výživové doplnky od spoločnosti Nutrigen Laboratories. Táto americká spoločnosť kombinuje prírodné látky v kombinácii s modernými technológiami, aby ich produkty dosiahli najlepšiu kvalitu.

HyaluroniQ

O kyseline hyaluronovej iste nepočujete prvý krát. Táto telu vlastná látka má za úlohu udržať vodu v organizme, pretože vypĺňa medzibunkové medzery zadržiavaním vody, čím bunky ochraňuje. Vekom, no aj vplyvom prostredia (UV žiarenie, smog, fajčenie..) množstvo tejto látky v tele ubúda. Unavenej pleti dožadujúcej hydratáciu teda veľmi pomôže, ak jej HA dodáte aj formou výživy a nielen vo forme sér či krémov. Zopár štúdii dokonca ukazuje pozitívne výsledky v znížení refluxu pri pravidelnom užívaní doplnkov s kyselinou hyaluronovou.

Jedna kapsulka HyaluroniQ obsahuje 50mg kyseliny hyaluronovej, v balení sa ich nachádza 60.

Osobne je to moja prvá skúsenosť s užívaním kyseliny hyaluronovej v tabletách. Nuž a musím uznať, že som videla zlepšenie v hydratácii pleti asi po prvom týždni, čo som naozaj nečakala! Raz týždenne používam tretinoín a vždy som po ňom dosť vysušená. Teraz sa však žiadne suchoty nedejú a sama cítim, že pleť mám oveľa lepšie hydratovanú pričom som nič vo svojej kozmetickej či stravovacej rutine nemenila. Niekde som čítala, že HA by sa malo užívať v koncentrácii aspoň 120mg, no mne očividne sedí aj menšie množstvo.

CollageniQ

V ľudskom tele je známych 28 tipov kolagénu pričom sa každý z nich nachádza v iných bunkách, v iných orgánoch a pre normálne fungovanie organizmu potrebujeme všetkých 28. Vekom tvorba kolagénu klesá. Najčastejšie sa kolagén užíva v súvislosti s kĺbmi, pokožkou, nechtami či vlasmi. Kolagén je veľká bielkovina, ktorá je špecifická pre každého tvora. To znamená, že náš kolagén je úplne odlišný od rybacieho, kravského či prasacieho. Po skonzumovaní kolagénu náš tráviaci systém túto látku rozloží na menšie aminokyseliny a peptidy, ktoré môžu byť ďalej vstrebávané do krvi. Viditeľné výsledky neočakávajte okamžite, pretože kolagén má trojmesačný výmenný cyklus a je potrebné ho užívať pravidelne dlhšiu dobu.

Kolagén na pleť CollageniQ sa odporúča dávkovať raz denne, 2 kapsulky na prázdny žalúdok. Jedna takáto dávka obsahuje: 800mg kolagénu z rýb, 160mg vitamín C a 32mg vitamínu B3. V balení je 60 kapsuliek.

K výsledkom užívania kolagénu sa vyjadrovať veľmi nechcem. Osobne som totiž nikdy necítila potrebu kolagén užívať a ak som si aj nejakú kolagénovú kúru dala, výsledky boli minimálne. Páči sa mi, že obsahuje vitamín C, keďže každý stupeň tvorby kolagénu potrebuje vitamín C, bez tohto vitamínu naše telo nedokáže kolagén syntetizovať. Tabletky sa prehĺtajú bez problémov a forma kapsuliek bude sedieť tým, komu nechutia práškové kolagény rozpustné vo vode. Musíte teda sami zvážiť, či túto látku potrebujete podporiť aj formou doplnkov alebo nie.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.