Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

Revox – jednozložková kozmetika z Bulharska

Revox je bulharská rodinná firma s dlhoročnou tradíciou v kozmetickom priemysle. Ich víziou bolo vytvoriť značku, ktorá poskytuje kvalitné ingrediencie na domácu spotrebu za priateľné ceny. Výroba je iba v EÚ, značka tak automaticky netestuje na zvieratách.

Je vám jasné, že táto starostlivosť je veľmi silno inšpirovaná The Ordinary, ktorí udali trend v „jednozložkovej“ kozmetike. Čo je však zaujímavé, Revox má aj svoje kópie Olaplex či Bi-Oil. Hmm..

Z toho, čo som testovala ja, by so väčšinu produktov na citlivú pleť neodporúčala, keďže mnohé obsahujú parfumáciu a niektoré dokonca rozmarínový olej, čo je známy iritant. Ak vám parfumácia nevadí, čítajte ďalej 🙂

Čo sa mi tiež nepáči je RETINOL marketing. Kedy toto konečne regulácie zakážu? Dávať na etikety lákadlá v podobe super aktívnej ingrediencie, keď v zložení nakoniec nájdete len estery? Och..

No dobre, emócie bokom, poďme na recenziu 🙂

Revox Buzz Face Cleansing Gel

Čo to je: Jemný čistič, ktorý nevysušuje a nesťahuje pleť. Obsahuje hydratačné a rozjasňujúce zložky ako med, pantenol a glukonolaktón.
Použitie: prvý krok ráno a večer po odlíčení
Koľko stojí: 6€/180ml
Textúra: gél
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: glukonolaktón (Gluconolactone – exfoliant, hydratuje), glycerín (hydratácia, humektant), pantenol (upokojuje, humektant), medový extrakt (Mel Extract – má podobné účinky ako originál med, upokojuje, hydratuje)

INCI: Water/​AquaSodium Laureth SulfateCoco – GlucosideLauroyl Methyl GlucamideCocamide DEAPolyquaternium-7GlycerinCitrus Limon Peel ExtractPropylene GlycolMel ExtractPanthenol, Polyquaternium-10Sodium ChloridePhenoxyethanolFragrance/​ParfumGluconolactoneCitric AcidSodium BenzoatePotassium SorbateCalcium GluconateHexyl Cinnamal

Čo si o ňom myslím ja: Gél sa po styku s vodou zmení na jemnú penu. Je pravda, že pokožku nesťahuje, no mňa trochu irituje v očiach. Ja mám všeobecne zaujatosť voči gelovým čističom, nie sú mi až tak príjemné, ako iné textúry. Rozhodne sú čističe, ktoré sú z môjho pohľadu príjemnejšie a dala by som im pred týmto prednosť. Ale kvitujem pumpový dávkovač :))
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: ***

Revox Just Retinol Rejuvenating Toner

Čo to je: Reguluje mazotvorbu, zanecháva pokožku sviežu a stonizovanú.  
Použitie: výrobca odporúča aj ráno
Koľko stojí: 6,50€/300ml
Textúra: voda
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: glycerín (hydratácia, humektant), pantenol (upokojuje, humektant), retinyl palmitát (derivát kys.retinovej, je najslabší z rodiny retinoidov), kyselina hyalúronová (Sodium Hyaluronate – hydratácia, humektant), rozmarínový olej (Rosmarinus Officinalis Leaf Oil , má príjemnú vôňu, antibakteriálne účinky, no je to známy iritant)

INCI: AquaPropylene GlycolPEG-40 Hydrogenated Castor OilPolysorbate 20Jasminum Officinale Flower ExtractGlycerinSodium HyaluronatePanthenolPPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol EtherPhenoxyethanol, Retinyl PalmitateDisodium EDTARosmarinus Officinalis Leaf Oil,Citric AcidSodium BenzoatePotassium Sorbate

Čo si o ňom myslím ja: V názve je trochu zavádzajúci názov, keďže v zložení sa z rodiny retinoidov nachádza iba ester retinyl palmitát. Deriváty retinoidov sú asi najširšie používané, keďže sú lacné a neiritujúce. Ich účinok závisí od celkového zloženia produktu a z esterov vykazuje zatiaľ najlepšie účinky retinyl propionate, ktorý je schopný zjemňovať vrásky a pigmentácie. Druhý je retinyl palmitate, ktorý je dobrý na spevnenie pokožky a obnovuje slnkom poškodenú pleť. Toner ma síce neirituje, no príde mi taký..neurazí nenadchne. A keďže mám radšej tonery v spreji a myslím, že sú na trhu lepšie, neprimel ma k ďalšej kúpe.
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: **

Revox Just SALICYLIC ACID 2%

Čo to je: Tento produkt je zameraný na nerovnomernú a/alebo pokožku náchylnú k poškodeniu. 
Použitie: večer po čistení/tonizovaní, môže sa používať celoplošne alebo lokálne
Koľko stojí: 7€/30ml
Textúra: ľahký gél
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: kyselina salicylová (Salicylic acid – exfoliant, upokojuje)

INCI: Water/​AquaPropylene GlycolSalicylic AcidXanthan GumPPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol EtherPhenoxyethanolPotassium Hydroxide,Disodium EDTA

Čo si o ňom myslím ja: Kyselina salicylová je veľmi účinná na hĺbkové čistenie pórov, pretože je rozpustná v tukoch. Ma upokojujúce účinky, na rozdiel od AHA kyselín nespôsobuje fotosenzitivitu a dokáže odstraňovať uhry, upchaté póry, podkožné vyrážky a akné rôzneho typu. Páči sa mi naozaj jednoduché zloženie, sérum bude super pre všetkých, ktorých trápia póry či vyrážky, no zároveň chcú jednoduchú rutinu. Sérum je prijemné, ľahkej gelovej textúry, páči sa mi a kľudne by som si ho kúpila znovu. Ak si dobre pamätám, tá od The Ordinary je trochu lepivejšia a menej elegantne naformulovaná.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Revox Just VITAMIN C 20% Serum

Čo to je:  je antioxidačné sérum na tvár a krk. Obsahuje 20% kyselinu askorbovú, extrakt z aloe vera a zelenú čaju, ktoré majú upokojujúce účinky, no zároveň podporujú antioxidačný efekt.
Použitie: ráno po čistení a toneri na suchú pleť
Koľko stojí: 7€/30ml
Textúra: riedka
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: vitamín C (Ascorbic Acid – antioxidant, hyperpigmentácie), aloe vera (Aloe Barbadensis Leaf Juice – antibakteriálny, humektant), extrakt zo zeleného čaju (Camellia Sinensis Leaf Extract)

INCI: AquaAscorbic AcidPotassium HydroxidePropylene GlycolAloe Barbadensis Leaf ExtractCamellia Sinensis Leaf ExtractPhenoxyethanolPPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol EtherXanthan GumDisodium EDTA

Čo si o ňom myslím ja: Vitamín C je silná zložka proti starnutiu, ktorá poskytuje pokožke antioxidačnú ochranu pred voľnými radikálmi a vonkajšími faktormi prostredia. Voľné radikály môžu štiepiť kolagén v pokožke a spôsobiť jej ochabnutie a tvorbu vrások. Vitamín C pomáha znižovať výskyt vrások a tmavých škvŕn, prejasňuje a zosvetľuje pokožku. Ascorbic Acid je čistá kyselina askorbová. Je skvelým antioxidantom, pomáha na hyperpigmentácie, zvyšuje účinok SPF, no je veľmi nestabilná. Účinkuje v koncentrácii už od 5%. Toto sérum je obohatené o extrakt z aloe vera a extrakt zo zeleného čaju, aby sa zlepšili jeho antioxidačné vlastnosti. Oba extrakty majú upokojujúce a vyživujúce účinky. Produkt sa zameriava na pigmentáciu, nerovnomerný tón pleti a príznaky starnutia. Sérum absolútne neirituje, čo je pri tak vysokej koncentrácii obdivuhodné. Mnohí ľudia majú najlepšie skúsenosti s céčkom o sile 15%. Čo je trochu škoda, že Revox neuvádza jeho pH a že nie naformulované spolu s vitamínom E a kys.ferulovou. To sú antioxidanty, ktoré pomáhajú stabilizovať vitamín C a zvyšujú jeho antioxidačnú silu. 
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: ****

Serum Unifying Regenerator

Čo to je: Sérum vhodné na prejasnenie pleti, zjemnenie a zlepšenie poškodenej pleti od slnka.
Použitie: iba večer na suchú pleť po čistení a toneri ešte pred krémom
Koľko stojí: 7€/30ml
Textúra: ľahko olejová
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: retinyl palmitát (spevnenie pokožky, obnovuje slnkom poškodenú ple), skvalán (hydratácia, emolient), vitamín E (Tocopheryl Acetate – antioxidant), avokádový olej (Persea Gratissima Oil – vyživuje), rozmarínový olej (Rosmarinus Officinalis Leaf Oil , má príjemnú vôňu, antibakteriálne účinky, no je to známy iritant)

Čo si o ňom myslím ja: Retinoid je jediná látka, ktorá naozaj môže niesť názov anti-age, pretože je DOKÁZANÉ, že skutočne funguje na bunkovej úrovni. Tretinoín bol objavený v roku 1960 ako liečivo na akné. Pri jeho testoch však ľudia vykazovali hladšiu pokožku s jemnejšími vráskami, čo vzbudilo medzi vedcami obrovský záujem. Látka sa preto študovala a testovala ďalej, až ju americká organizácia FDA, ktorá povoľuje predaj potravín, liekov a kozmetiky v USA, označila za anti-age látku. Do dnešného dňa je tretinoín jedinou anti-age látkou, ktorú FDA eviduje. Približne po 25tom roku života nám klesá produkcia kolagénu. Vitamín A po aplikácii na kožu povzbudzuje bunky k tomu, aby sa rýchlejšie obnovovali, čím stimuluje tvorbu kolagénu. Pri pravidelnom používaní zlepšuje štruktúru a vzhľad pokožky. Štvrtý, ktorý je slabší (čo neznamená, že neúčinný), vhodný pre začiatočníkov, pre citlivú pleť alebo na každodenné používanie, sú ESTERY RETINOLOV (retinyl palmitate, retinyl propionate, retinyl acetate a retinyl linoleate). Tieto sú asi najširšie používané, keďže sú lacné a neiritujúce. Ich účinok závisí od celkového zloženia produktu a z esterov vykazuje zatiaľ najlepšie účinky retinyl propionate, ktorý je schopný zjemňovať vrásky a pigmentácie. Druhý je retinyl palmitate, ktorý je dobrý na spevnenie pokožky a obnovuje slnkom poškodenú pleť. Hnevá ma, že Revox všetky produkty marketuje s obsahom RETINOLU a pritom má iba estery. Produkty sú fajn pre začiatočníkov, pre citlivú pleť kvôli obsahu rozmarínu ani veľmi nie. Kúpila by som si ho znovu? Nie. Sú lepšie a silnejšie séra na trhu za podobné ceny.
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: **

Revox Just Azelaic Acid 10% Brightening Solution

Čo to je: Rozjasňujúci gél, ktorý eliminuje baktérie spôsobujúce akné v póroch pokožky. Produkt sa zameriava na matnú pokožku, nerovnomerný tón pleti, hrčky a pigmentové škvrny.
Použitie: večer na suchú pleť po čistení, toneri. Mastná pleť ho môže mať ako posledný krok, ale kľudne naň aplikujte ešte krém, ak vám hydratácia s ním nebude stačiť.
Koľko stojí: 6€/30ml
Textúra: gélový krém
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: kyselina azealová

Čo si o ňom myslím ja: Kyselina azealová je must have pre všetkých s rosaceou. Je tiež skvelá na akné. Pomáha zlepšovať tón pokožky, je antibakteriálna, protizápalová, je vhodná na melasmu, prejasňuje a zlepšuje celkový stav kože. Má tak trochu vlastnosti BHA a AHA kyselín. Okrem toho, že si vie poradiť s podráždenou citlivou pleťou, pomáha regulovať tvorbu kožných buniek, tie sa potom na seba tak nevrstvia a neupchávajú póry. Pomáha zmierňovať hyperpigmentácie, reguluje tvorbu mazu a dokonca sa zistili aj pozitívne výsledky pred starnutím kože. Niektorí dermatológovia tvrdia, že kyselina azelaová je účinnejšia než retinoidy. TOTO JE NAJLEPŠÍ PRODUKT OD REVOXU A NAJLEPŠIA KYS.AZEALOVÁ, AKÚ SOM KEDY SKÚSILA! JOJ! Veľmi sa teším, že som našla ďalší tip top produkt! Tá textúra je geniálna, ľahká, rýchlo sa vstrebe, nežmolkuje. Ja naň ešte musím dať krém, lebo samé o sebe mi to nestačí, ale to mi vôbec nevadí 🙂 Kys.azealová od The Ordinary sa mi veľmi nepáčila, ten krém sa ťažšie kombinoval do rutiny, mal tendenciu žmolkovieť a nebol veľmi elegantný. Sérum aPAD od Geek & Gorgeous je síce skvelé, no používajú iba derivát, na ktorý nie je toľko štúdii ako na čistú kys.azealovú.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Revox JUST Daily Sun Shield SPF 50

Čo to je: Tento ľahký denný krém chráni pokožku pred lúčmi UVA spôsobujúcimi starnutie a lúčmi UVB spôsobujúcimi spálenie, pričom ju v rovnakom čase zvlhčuje a zmäkčuje. Vďaka svojej delikátnej textúre sa rýchlo vstrebáva do pokožky a vytvára nemastnú, zamatovo jemnú povrchovú úpravu, a tým tvorí dokonalý základ pre mejkap. 
Použitie: posledný krok ráno
Koľko stojí: 7€/30ml
Textúra: gél krém
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: SPF (Octocrylene, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Salicylate, Ethylhexyl Triazone, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate), glyecrín, alantoín (upokojuje, zjemňuje a chráni pokožku, urýchľuje hojenie rán)

INCI: Water/​AquaOctocryleneEthylhexyl MethoxycinnamateEthylhexyl SalicylateEthylhexyl TriazoneDiethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl BenzoateDi-C12-13 Alkyl MalateDiisopropyl AdipateMineral Oil/​Paraffinum LiquidumGlycerinCetearyl AlcoholGlycol Cetearate,Glyceryl StearateCeteareth-20Ceteareth-12Cetyl Palmitate,Sodium HyaluronatePhenoxyethanolAllantoinAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerTriethanolamineFragrance/​Parfum,Hexyl CinnamalBenzyl SalicylateLimoneneAnise Alcohol

Čo si o ňom myslím ja: Je to ľahký gél krém, textúra, ktorú pri SPF veľmi preferujem. Tieto mi totiž nikdy nežmolkujú, nie sú mastné, dobre sa rozotierajú a rýchlo vstrebú. Sadne podľa mňa všetkým typom pleti, mastná v pohode aj bez krému pod ním. Štípe však v očiach, takže okoliu očí sa odporúčam vyvarovať. Super sedí s makeupom, absolútne nezanecháva biely dojazd.. je skrátka super a prijala by som väčšie balenie 🙂
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: *****

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.