Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

Mixa Hyalurogel pleťové sérum na citlivú pleť RECENZIA

Mixa prichádza s hyalurónovým sérom na citlivú pleť Hyalurogel. Pomáha upokojiť pleť už od 1. použitia, poskytuje jej dlhodobú, 24-hodinovú hydratáciu a zároveň znižuje pocity pnutia. Už za krátky čas by mala pleť pôsobiť zdravo rozžiarene a osviežene. A navyše, je to jedno z mála sér, ktoré pracuje s nižšou koncentráciou niacinamidu, než sme zvyknutí od iných značiek 🙂

AKTÍVNE LÁTKY

Kyselina hyalurónová je látka nášmu telu vlastná. Viaže na seba vodu, čím dokáže hydratovať. Dostatok tejto látky v pokožke ju robí vypnutou, šťavnatou a zdravou. Keďže s vekom postupne ubúda, pokožke sa dodáva zvonka vo forme kozmetických krémov alebo sér. V zložení nájdeme Sodium Hyaluronate, čo je soľ kyseliny hyalurónovej a vo svojej podstate je táto ingrediencia viac-menej rovnaká ako klasická kyselina hyalúronová. Oproti nej je však o niečo stabilnejšia, ľahšie formulovateľná a lacnejšia. Jej molekulárna veľkosť by mala byť vysoká, čo znamená, že na pokožke vytvára ochrannú bariéru (v kozmetike sa zvykne klasická HA a SH používať o veľkosti 1.5-1.8 million Da).

Niacinamid (B3) je vo svojej podstate superstar ingredienciou. Pokožku totiž prejasňuje, upokojuje, hydratuje, chráni pleť pred UV žiarením, podporuje ochrannú kožnú bariéru, zjednocuje jej tón, reguluje tvorbu mazu, má protizápalové účinky a hojí jazvy po akné. Ževraj zjemňuje vzhľad vrások, niektorí o ňom hovoria ako o anti-aging ingrediencii. Je účinný už v koncentrácii 4-5%, no zo štúdii sa ukázalo, že už 2% majú výrazný vplyv na hydratáciu pokožky a posilnenie kožnej bariéry.

Pantenol (B5) je humektant, čo znamená, že pokožke umožňuje udržať v sebe vodu, čo zabezpečuje lepšiu hydratáciu. Vyznačuje sa svojimi hydratačnými, regeneračnými a upokojujúcimi účinkami. Je významnou zložkou prípravkov určených na dennú starostlivosť o pleť a prípravkov na jej ošetrenie, napríklad po opaľovaní. Pozitívne ovplyvňuje ochrannú funkciu pokožky a chráni ju pred poškodením. Zo štúdii sa ukázalo, že dokáže zmieriť iritáciu z ingrediencii v produkte (ako napr.parfumácia, rôzne konzervanty atď.).

Použitie: ráno a/alebo večer po čistení, prípadne ako tretí krok po toneri, ešte pred krémom. Môže sa používať každý deň.
Koľko stojí: 8€/30ml
Kúpite na: Notino.sk Elnino.sk Pilulka.sk drMax.sk
Textúra: ľahký gél
Typ pleti: všetky (citlivej môže vadiť parfumácia)
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: 5% niacinamid, pantenol, glycerín, kyselina hyalúronová

Čo si o ňom myslím ja: Svieža textúra séra sa nelepí a ľahko vstrebáva. Má veľmi jemnú parfumáciu, skvelo sa používa v rannej či večernej rutine. Toto sérum budete ľúbiť, ak vám nevyhovujú vyššie koncentrácie niacinamidu, cielite na hydratáciu a prejasnenie. Ak by bolo neparfumované, určite by som mu dala 5 hviezdičiek 🙂 Z môjho pohľadu veľmi príjemný počin z drogérie za dobrú cenu.
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: ****

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.