Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

Geek & Gorgeous a krémy, na ktoré sme čakali

Geek & Gorgeous je mojou srdcovou značkou a ak niekomu sadla tak dobre, ako mne, každý z nás s radosťou očakáva ďalší a ďalší produkt, aby sme si čoskoro mohli s Geek vystavať celkovú rutinu. No a Geek nedávno prišiel s ponukou 2 krémov – oba hydratačné, ale tak aby si každý typ pleti našiel svojho favorita.

Aktívne látky:

Glycerín – Ide o najčastejšie používanú zložku v priemysle starostlivosti o pleť. Nájdeme ho takmer vo všetkých hydratačných prípravkoch na vodnej báze. Napriek svojej jednoduchosti je výnimočne hydratačnou ingredienciou. Jeho molekulová hmotnosť je nízka, čo mu umožňuje preniknúť hlboko do pokožky a tak zlepšiť úroveň jej vlhkosti v hlbších úrovniach. Udržuje kožné lipidy medzi našimi kožnými bunkami v zdravom stave, chráni pred podráždením a pomáha obnoviť bariéru. 5% glycerínu sa považuje za ideálnu koncentráciu pre zmiešanú mastnú pleť.

Ektoín – jedná sa o dobre preskúmanú kozmetickú ingredienciu, ktorej hlavnou úlohou je ochrana pokožky. Zastáva tiež antioxidačné, hydratačné či protizápalové účinky. Ektoín je veľmi zaujímavá multifunkčná látka, ktorá sa celkom podceňovaná.

Isosorbid Dicaprylát – funguje obzvlášť dobre s glycerínom, hydratuje a chráni kožnú bariéru.

Xylitylglukozid + anhydroxylit + xylitol – Zvlhčovacie trio na báze cukru, ktoré funguje v synergii s glycerínom na zvýšenie schopnosti pokožky viazať vodu a posilnenie kožnej bariéry.

Skvalán – Nachádza sa v niektorých druhoch rýb, stromov (olivovník) a v kožnom maze ľudskej pokožky. Je kompatibilný so všetkými typmi a stavmi pleti, vrátane pleti so sklonom k akné. Je to výborný zvlhčovač zanecháva pokožku hodvábne hladkú bez pocitu zaťaženia alebo mastnoty.

Lipidy (Jojobový olej/estery makadamového oleja, Fytosteryl Makadamiát, Fytosteroly, Skvalén) – Patentovaná zmes lipidov získaná z jojoby, makadamie a olivového oleja, ktorá napodobňuje zloženie povrchových lipidov zdravej pokožky mladých dospelých. Je klinicky dokázané, že pri použití v koncentrácii 3% pomáha pri reparácii kožnej bariéry a hydratácii pokožky. Funguje v synergii s Ceramidom 2.

Ceramid 2 – Tiež známy ako Ceramide NG, je jeden z 9 typov ceramidov, ktoré sa prirodzene nachádzajú v hornej vrstve pokožky. Ceramidy sú mimoriadne dôležité molekuly pri udržiavaní zdravej bariéry a hydratovanej pokožky.

Extrakt z listov Camellia Sinensis (štandardizované na 90 % polyfenolov) – Polyfenoly zeleného čaju sú jedna z najviac preskúmaných prírodných zložiek, u ktorej sa preukázalo, že má silné antioxidačné, UV ochranné a upokojujúce vlastnosti.

Bisabolol + Alantoín – Dve klasické zložky starostlivosti o pleť známe svojimi upokojujúcimi schopnosťami.

Hydration Station

Čo to je: Ľahký a osviežujúci gélový krém s hydratačným zlatým štandardom v podobe glycerínu a superhviezdou ektoínom na ochranu pokožky pre šťavnatú, kyprú a zdravú pokožku.
Použitie: ráno po čistení, toneri, sérach ešte pred SPF a večer ako posledný krok rutiny
Koľko stojí: 8,80€/50ml
Kúpite na: geekandgorgeous.sk
Textúra: ľahký krém
Typ pleti: normálna, zmiešaná, mastná
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: glycerín, ektoín, Isosorbid Dicaprylát, Xylitylglukozid + anhydroxylit + xylitol

Môj názor: tento krém.. je bomba! Textúra je ľahučká, ako obláčik a pritom skvelo hydratuje! Používam ho ráno, lebo sa rýchlo vstrebe bez žiadneho mastného pocitu a tak si skvelo rozumie aj s SPF. Je pre hocikoho, kto hľadá ľahký, upokojujúci gelový krém a najmä vtedy, ak sa po klasických hydratačných krémoch zvyknete vyhádzať.

Receptúru Hydration Station robí jedinečnou aj to, čo neobsahuje. Vyhýba sa trom super bežným skupinám zložiek, ktoré sa nachádzajú takmer vo všetkých hydratačných prípravkoch: mastné alkoholy, mastné kyseliny a silikóny. Aj keď na týchto zložkách nie je absolútne nič zlé (a niektoré z nich používame aj v našom ďalšom hydratačnom prípravku, Happier Barrier), vieme, že existuje niekoľko typov pleti, ktoré ich neznášajú práve najlepšie, a vieme, aké ťažké je nájsť dobrý produkt bez nich. Ak zistíte, že väčšina „normálnych“ hydratačných prípravkov vás znervózňuje, alebo máte kožný problém súvisiaci s plesňami Malassezia (malassezia folikulitída, alias plesňové akné alebo seboroická dermatitída), Hydration Station by mohla byť vaša receptúra.

1% Ektoín v zložení hydratuje a upokojuje pokožku a zároveň chráni pred všetkými druhmi environmentálneho stresu, ako je znečistenie, oxidačný stres, modré a viditeľné svetlo. Poriadna dávka dvoch klasických upokojujúcich zložiek, Alantoínu a Bisabololu, ešte viac zvyšuje upokojujúcu schopnosť Hydration Station.

Happier Barrier

Čo to je: Výživný, ale ľahký hydratačný krém so skvalánom, lipidmi identickými s pokožkou + polyfenolmi zo zeleného čaju pre zdravú kožnú bariéru a super jemnú pokožku.
Použitie: ráno po čistení, toneri, sérach ešte pred SPF a večer ako posledný krok rutiny
Koľko stojí: 10,80€/50ml
Kúpite na: geekandgorgeous.sk
Textúra: krém
Typ pleti: suchá, normálna, zmiešaná
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: skvalán, glycerín, ceramidy, vitamín E, jojobový olej

Výživný a intenzívne hydratačný, no zároveň ľahký krém, ktorý sa zameriava na udržanie šťastnej a zdravej kožnej bariéry. Jeho zloženie obsahuje 7 % Skvalánu, ktorý uzamyká vlhkosť a robí pokožku jemnou a hladkou, plus 3 % lipidovej zmesi identickej s pokožkou, ktorá funguje v synergii s 0,1 % čistým Ceramidom 2 pre silnú a zdravú kožnú bariéru.

Happier Barrier tiež obsahuje vysoko kvalitný, štandardizovaný extrakt zo zeleného čaju bohatý na polyfenoly, ktorý dodáva receptúre jeho svetlo broskyňovú farbu a pridané antioxidačné a pokožku upokojujúce vlastnosti. To všetko je ešte umocnené poriadnou dávkou dvoch klasických upokojujúcich zložiek, Alantoínu a Bisabololu.

Takmer pre každého, kto hľadá výživné, no zároveň ľahké zloženie pre suchú, normálnu alebo zmiešanú pleť. Odporúčame najmä vtedy, ak sa zameriavate na zdravú kožnú bariéru.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.