Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

Vyber si svoje Hada Labo lotion

Hada Labo je japonská značka, ktorá vznikla v roku 2004 pod firmou Rohto Pharmaceutical. U nás sa môžete skôr stretnúť s divíziou Hada Labo Tokyo, ktorá bola vytvorená pre západný a americký trh pod výrobcom Rohto Mentholatum. Tieto majú iné obaly, iné produkty aj iné formulácie, ako výrobky na japonskom trhu.

Hada Labo je veľmi známa svojimi hydratačnými produktami a vo svojich produktoch dlhodobo nevyužíva známe iritanty ako parfumáciu, denaturovaný alkohol, farbivá a minerálny olej. U zákazníkov je aj obľúbená možnosť kupovania náplní vo väčších baleniach, ktoré sa dajú preliať do už zakúpeného produktu (alebo akejkoľvek inej nádoby).

Japonský výraz lotion môže v tomto prípade byť trochu zavádzajúci, keďže západné či kórejské značky lotion nazývajú ľahký krém. V Japonsku však znamená niečo ako zvlhčovač pleti pred sérom a krémom. Preto tieto produkty môžete používať ako toner, esenciu alebo sérum.

Hada Labo tvoria 3 línie:

  • Gokujyun (極潤), ktorý je zameraný na hydratáciu
  • Shirojyun (白潤), okrem hydratácie poskytuje prejasňujúce účinky
  • Gokujyun Alpha (極潤α), okrem hydratácie obsahuje anti-aging ingrediencie

Mnohé z nich prešli v roku 2020 reformuláciou a novým dizajnom, ktorý je jednoduchší.

V týchto toneroch sa stretneme s obsahom týchto typov kyselín hyalúronových:

  • Kyselina hyalurónová
  • Kyselina nano-hyalurónová – dodáva pokožke jemnosť a hydratáciu
  • Kyselina super-hyalurónová – má až dvojnásobnú schopnosť zadržiavať vlhkosť ako bežná kyselina hyalurónová
  • Fermentovaná kyselina hyalurónová
  • Acetylovaná kyselina hyalurónová – preniká do hlbších vrstiev pokožky a zvnútra ju hydratuje
  • 3D kyselina hyalurónová – 3D sieťovaná štruktúra obopína ovál tváre a zadržiava vlhkosť.
  • Adhezívna kyselina hyalurónová – zadržiava vlhkosť v pokožke.

AK BY STE CHCELI PRI NÁKUPE UŠETRIŤ, MOJE ZĽAVOVÉ KÓDY NA KÓREJSKÚ KOZMETIKU:

  • yesstyle 2-5% zľava kód DREWSBEAUTY
  • stylevana 10% zľava kód SHOPDREW
  • dalora 5% zľava kód DREWSBEAUTY

Hada Labo Gokujyun Hyaluronic Acid Lotion (Moist)

Čo to je: hydratačná esencia na tvár je formulovaná so štyrmi druhmi kyseliny hyalurónovej na podporu hydratácie, revitalizácie pleti.
Koľko stojí: 15€/170ml
Kúpite na: stylevana, yesstyle, dalora.sk
Textúra: ľahučký gél (niečo ako ľahké sérum)
Typ pleti: všetky, najmä suchá a dehydrovaná
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Glycerín, Kyselina hyalúronová, Kyselina nano-hyalurónová, Kyselina super-hyalurónová, Fermentovaná kyselina hyalurónová

INCI: WaterButylene GlycolGlycerinPPG-10 Methyl Glucose Ether, MethylparabenDisodium SuccinateSodium HyaluronateMethyl HydroxyethylcelluloseSuccinic AcidHydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Acetylated Hyaluronate

Môj názor: bola asi 7 rokov najlepším tonerom v Japonsku. Jedná sa o základný najznámejší toner od Hada Labo. V zložení nájdeme 4 druhy kyseliny hyalúronovej o rôznej molekulárnej veľkosti. Zaujímavou novinkou je fermentovaná kyselina hyalúronová. Je síce ďalšou hydratačnou zložkou, no okrem toho má posilňovať kožnú bariéru. Dá sa použiť aj produkt na 7 skin metódu poprípade dostatočne essenciou navlhčiť tenký odlíčovací tampón a takto si spraviť vlastnú masku na pleť. V ponuke sú 2 verzie – táto klasická a ľahká. Z môjho pohľadu skvelá osvedčená klasika na doplnenie hydratácie. Ak neviete, čo z týchto lotions skúsiť, týmto určite nič nepokazíte 🙂

Hada Labo Gokujyun Hyaluronic Acid Lotion (Light)

Čo to je: hydratačná esencia na tvár je formulovaná so štyrmi druhmi kyseliny hyalurónovej na podporu hydratácie, revitalizácie pleti.
Koľko stojí: 15€/170ml
Kúpite na: stylevana, yesstyle
Textúra: voda
Typ pleti: všetky, najmä suchá a dehydrovaná
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Glycerín, Kyselina hyalúronová, Kyselina nano-hyalurónová, Kyselina super-hyalurónová, Fermentovaná kyselina hyalurónová

INCI: Aqua (Water)Dipropylene GlycolGlycerineDisodium Succinate, MethylparabenSodium HyaluronateSuccinic AcidPPG-20 Methyl Glucose EtherHydrolyzed Hyaluronic AcidSodium Acetylated Hyaluronate

Môj názor: Je v podstate zložením rovnaká ako klasický toner. Rozdiel je v textúre. Zatiaľ čo klasická verzia by sa dala označiť za ľahké sérum, Light lotion je ako vodička. Predpokladám, že ju budú preferovať najmä mastnokožci a fanúšikovia všetkého ľahkého. Ak si neviete rady pri výbere – light je tá fľaštička, čo má na sebe nápis vyznačený modrým 🙂

Hada Labo Gokujyun Premium Lotion 2020 Edition

Čo to je: Hĺbkovo hydratačná esencia na báze 7 druhov kyseliny hyalúronovej. Okamžite sa vstrebáva, zmierňuje šupinky, začervenanie a podráždenie. Pokožka sa stáva hodvábnou, hladkou, naplnená vitalitou a energiou. 
Koľko stojí: 15€/170ml
Kúpite na: stylevana, yesstyle, dalora.sk
Textúra: gelová
Typ pleti: primárne dehydrovaná, normálna a suchá
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky:  glycerín, Kyseliná hyalúronová, Kyselina nano-hyalurónová, Kyselina super-hyalurónová, Fermentovaná kyselina hyalurónová, Acetylovaná kyselina hyalurónová, 3D kyselina hyalurónová, Adhezívna kyselina hyalurónová
Môj názor: Textúrou je najhutnejšia zo všetkých tonerov Hada Labo. Ponáša sa skôr na sérum, než na toner. Je skvelá na navlhčenú pleť a ak si po čistení dáte len túto emulziu a rovno krém, vaša pleť bude krásne zhydratovaná bez potreby použitia ďalšieho séra. Z môjho pohľadu skvelá hydratačná emulzia, ktorou môžete nahradiť používanie hydratačného séra.

Hada Labo Shirojyun Premium Whitening Lotion (Light)

Čo to je: Rozjasňujúci toner vyrovnáva tón pleti, rozjasňuje pigmentáciu spôsobenú ultrafialovým žiarením a upokojuje podráždenú pokožku. 
Koľko stojí: 15€/170ml
Kúpite na: stylevana, yesstyle
Textúra: voda
Typ pleti: všetky s cieľom na hyperpigmentácie
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Kyselina hyalúronová, Vitamín C (3-O-Ethyl Ascorbic Acid), Niacinamid, Alfa arbutín, resveratrol
Môj názor: Je dostupný v dvoch verziách rich a light, z čoho je logicky rich hutnejšia a light je vodičková. Existuje dokonca aj original verzia, nie premium, ktorá je v bledomodrej fľaške. Tá je cielená skôr na prejasnenie a nerovnomerný tón pokožky, zatiaľ čo Premium cieli konkrétne na hyperpigmentácie. Aby ste sa nezľakli slova whitening – bieliaci – v japonsku sa takto označuje kozmetika s účinkami prejasnenia. Nenachádza sa v nej nič, čo by bolo schopné pokožku nejakým spôsobom bieliť 🙂
Obsahuje trojitý mix ingrediencii, ktoré majú prejasňujúce a depigmentačné účinky: vitamín C, niacinamid a alfa arbutín. Etylovaná kyselina askorbová (3-O-Ethyl Ascorbic Acid – EAC) je jedným z najstabilnejších derivátov vitamínu C. Výhodou tohto derivátu je to, že je schopný prenikať do pokožky a konvertovať sa na kyselinu askorbovú. Zabraňuje syntéze melanínu v koži, čo zabraňuje tvorbe a viditeľnosti škvŕn. Zo zopár výskumov mimo výrobcu a dodávateľa tohto derivátu, ktoré sa robili in-vivo (na ľuďoch), bolo zistené, že už 2% EAC sú schopné prejasňovať pokožku. Niacinamide pokožku prejasňuje, upokojuje, hydratuje, chráni pleť pred UV žiarením, zjednocuje jej tón, reguluje tvorbu mazu, hojí akné a jazvy s ním spojené. Arbutín je prírodná zložka, ktorá podporuje depigmentáciu. Resveratrol je antioxidant pochádzajúci z hrozna, ktorý chráni pleť pred vonkajšími vplyvmi.
Príde mi fajn ako doplnkový k rutine, kde sa chcete zameriavať na hyperpigmentácie. Nespoliehala by som sa však naň ako na jediný produkt v rutine s týmto cieľom.

Hada Labo Gokujyun Alpha Lotion 

Čo to je: Vysoko koncentrovaný toner proti starnutiu pokožky, zabezpečí okrem lepšieho vstrebávania iných produktov dokonalú hydratáciu nakoľko obsahuje rôzne druhy kyseliny hyalurónovej, ktoré poskytujú spevňujúce účinky.
Koľko stojí: 11€/170ml
Kúpite na: stylevana, yesstyle, dalora
Textúra: vodičkové mliečko
Typ pleti: suchá
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Niacinamid, Kyselina Hyalúronová, Korkovník amurský (Phellodendron Amurense Bark Extract), N-acetyl-glukózamín (Acetyl Glucosamine)
Môj názor: Korkovník amurský má antibakteriálne, protizápalové a antioxidačné účinky. N-acetyl-glukózamín je prekurzorom biosyntézy kyseliny hyalúronovej a zo štúdii vychádza, že už 2% koncentrácia cieli na vrásky. Je teda skvelou hydratačnou ingredienciou a tiež skvelo účinkuje na hyperpigmentácie. Výborne sa dopĺňa s niacinamidom a toto kombo ešte umocňuje depigmentačný efekt.
Príde mi, že bude asi viac fungovať na pigmentácie a je týmto dosť podobný Shirojyun Premium Whitening Lotion. Ak vás niektorý zaujal vzhľadom na riešenie pigmentácii, vybrala by som si ten, ktorý je na danom eshope lacnejší či dostupný. Mať v rutine obidva mi príde zbytočné.

Hada Labo Koi-Gokujyun Trouble care Lotion

Čo to je: Lotion obsahuje rastlinné zložky s hydratačnými a protizápalovými vlastnosťami, ktoré upokojujú pokožku, dopĺňajú vlhkosť v drsnej pokožke a zabraňujú tvorbe akné.
Koľko stojí: 12€/170ml
Kúpite na: stylevana, yesstyle, dalora
Textúra: voda
Typ pleti: problematická
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: áno
Aktívne látky:  Skvalán, Kyselina hyalúronová, Houttuynia srdcovitá (Houttuynia Cordata Extract), Rumanček kamilkový (Chamomilla Recutita Flower extract), Sladké drievko (Dipotassium Glycyrrhizate)
Môj názor: Je zameraný na podporu zdravej kondície pokožky, než na boj s existujúcim akné, ako to býva pri značkách západnej kozmetiky. To má svoje plusy a mínusy. Na niekoho takto koncipovaný produkt môže byť prislabý, na druhej strane ho môže používať takmer každý, pretože neobsahuje vysoké koncentrácie silných aktívnych látok. Podľa mňa bude skvelým doplnkom do rutiny problematickej pleti, ktorá už používa silnejšie aktívne látky.
Obsahuje mentol, čo dodáva osviežujúci pocit a preto ho rada používam ráno. Mentol má antibakteriálne, protiplesňové účinky, avšak je aj známy iritant. Houttuynia srdcovitá poskytuje antioxidačné, protizápalové a antibakteriálne účinky. Inak sa v tradičnej čínskej medicíne využívajú jej listy na konzumáciu a bol aj testovaný na účinky proti SARS, kde sa však preukázala ako neúčinná. Rumanček kamilkový je široko využívaná rastlina, v kozmetike má najmä protizápalové účinky. Extrakt zo sladkého drievka upokojuje a reguluje tvorbu mazu.

Tipy na záver:

  • vyberajte si podľa toho, čo vás na vašej pokožke trápi – pigmentácie, akné, dehydratácia.. následne si vyberte textúru podľa typu vašej pleti
  • aplikujte ich rukami, nie tampónmi
  • aplikujte ich na navlhčenú pleť, aby ste podporili udržanie vlhkosti v pokožke
  • pokojte ich používajte aj na telo 🙂

Podobné články

1 komentár

  1. Monika hovorí:

    Diky za LUXUSNE podrobny prehled! Vse krasne vysvetleno a popsano, jako vzdy ;⁠) Uz mam vybranych par favoritu 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.