Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

BasicLab Skin Structure Regenerating Serum

V jednom PR balíčku z HEBE sa mi do rúk dostalo sérum BasicLab Skin Structure Regenerating Serum pre mňa doposiaľ neznámej značky – BasicLab. Jedného dňa som ho otvorila, začala používať a z nadšenia som sa rozhodla venovať mu samostatnú recenziu 🙂

BasicLab je poľská značka dermokozmetiky, vytvorená ženami. Spája skúsenosti vo farmaceutickom priemysle s vedeckými poznatkami. Na výrobu využívajú moderné technológie a kozmetiku tesujú v každej fáze – v laboratóriu, v nezávislých výskumných zariadeniach ako aj na vlastnej koži. Kozmetické receptúry boli vytvorené tak, aby minimalizovali riziko alergických reakcií a prispôsobili sa rôznym potrebám aj tej najnáročnejšej pleti.

BasicLab stavia na 5 pilieroch: reštart (čistenie), antioxidanty, rovnováha (vyvážená hydrolipidová bariéra), prevencia (SPF), stimulácia (retinoidy a kyseliny). BasicLab zahŕňa aj transparentnosť a zodpovednosť voči spotrebiteľom a prostredie, v ktorom pôsobí – ako jedna z prvých značiek v Poľsku zaviedla recyklované obaly a neustále hľadá riešenia, ktoré znížia uhlíkovú stopu.

Čo to je: Sérum podporuje obnovu buniek, vyživuje a spevňuje pleť.
Použitie: ráno a/alebo večer na čistú pleť po toneri ešte pred krémom.
Koľko stojí: 36€/30ml
Kúpite na: hebe.sk, cosibella.sk
Textúra: mliečna emulzia
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: 3% vitamín E, 2% inulín, 1% ceramidy (NP, AP), skvalán, glycerín, borákový olej (Borago Officinalis Seed Oil), šípkový olej (Rosehip oil)

Vitamín E účinný antioxidant spomaľuje proces starnutia a má schopnosť redukovať poškodenie štruktúry pokožky.

Inulín prebiotikum, ktoré posilňuje prirodzenú bakteriálnu flóru pokožky.

Ceramidy prirodzene prítomné v stratum corneum, sa často označujú ako medzibunkový cement. Sú to potrebné aktívne zložky v každodennej starostlivosti o všetky typy pleti, zvlášť odporúčané pre tie, ktoré sú suché, zrelé alebo náchylné na podráždenie. Obnovujú lipidovú bariéru, hydratujú, regenerujú a chránia epidermis pred stratou vody. Vytvárajú ochrannú bariéru pokožky, vďaka ktorej je účinnejšie chránená pred škodlivými účinkami vonkajších faktorov. Okrem toho upokojujú podráždenia a spomaľujú prejavy prvých príznakov starnutia pokožky. Prispievajú k udržaniu mladistvej pružnosti pokožky a jej zdravého vzhľadu. Použitie ceramidov nie je vekovo obmedzené, sú vhodné aj ľuďom s rosaceou, ekzémom, pri akné, psoriáze, seboroickej dermatitíde a iných kožných ochoreniach ako doplnková liečba. Sérum obsahuje ceramidy 3 (NP) a 6-II (AP).

Ceramide 3 (NP) je jedným z najrozšírenejších typov ceramidov, ktorý sa prirodzene vyskytuje v horných vrstvách kože. Môže byť vytvorený synteticky alebo prirodzene získaný z rastlín. Pomáha zlepšiť vzhľad a pocit suchej alebo dehydrovanej pokožky, lebo dokáže zadržiavať vodu. Posilňuje ochrannú bariéru pokožky, ktorá vďaka tomu lepšie odoláva vonkajším faktorom. Celkovo prispieva k pružnej, odolnej a hydratovanej pokožke, takže je výbornou prevenciou proti starnutiu pleti. Najlepšie funguje v synergii s Ceramidom 1.

Ceramide 6-II (AP) sú prirodzene sa vyskytujúce dlhé reťazce lipidov (tukov), ktoré sú prirodzenou súčasťou kože. Je známe, že zlepšuje obrannú funkciu kožnej bariéry, hydratáciu a pružnosť. Optimálne výsledky dosiahnete, ak je v kombinácii s inými ceramidmi, mastnými kyselinami a cholesterolom.

Šípkový olej regeneruje, má antioxidačné a protizápalové vlastnosti, čím chráni pleť pre oxidačným stresom.

Borákový olej je bohatý na Omega 6 kyseliny, zlepšuje úroveň hydratácie pokožky, vyživuje, zlepšuje elasticitu pleti.

INCI: AquaRosa Canina Fruit OilSqualaneTocopherolGlycerin,Polyglyceryl-6 StearateInulinBorago Officinalis Seed OilCeramide NPCeramide APAlpha-Glucan OligosaccharidePolyglyceryl-6 BehenateXanthan GumCitric AcidSodium LevulinateLevulinic AcidSodium BenzoatePotassium Sorbate

Môj názor:

M-I-L-U-J-E-M toto sérum a ašpiruje byť v mojom top liste sér na konci roka 2024. Je ľahké, upokojujúce, s krásnymi ingredienciami, v balení s pumpičkou. Mňam! Vhodné pre všetkých, špeciálne pre suché plete, ja (zmiešaná pleť) som ho používala v zime a neskutočne dobre mi zapadlo do rutiny. S daným zložení by malo sedieť aj atopikom, či ľuďom s podráždenou pokožkou po silných ošetrujúcich látkach ako tretinoin, chemický peeling.

Jediné, čo môže ostatných odradiť, je surová parfumácia. Osobne som rezistentná voči takýmto pachom a neparfumovaná kozmetika mi absolútne nevadí.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.