Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

L’Oréal Paris Revitalift Filler 

Dnes by som sa chcela pozrieť na 2 veľmi známe a obľúbené produkty L’Oréal Paris Revitalift Filler určené na hydratáciu. Ako obstoja na mojej zmiešanej pleti? 🙂

Kyselina hyalúronová

Je humektant (zvlhčovadlo), čo znamená, že priťahuje vlhkosť z prostredia a uzamyká ju v pokožke. To je užitočné z niekoľkých dôvodov: po prvé, naše prirodzené zásoby kyseliny hyalurónovej majú tendenciu časom klesať, môžeme ich čiastočne doplniť správnou starostlivosťou o pleť. Po druhé, viac vlhkosti dodáva pleti plnší vzhľad, minimalizuje vzhľad jemných vrások a dodáva pleti príťažlivý lesk.

V sére či kréme však nefunguje tak, ako je do pleti aplikujeme pomocou injekcie. Tá predsa len ide hlbšie do pokožky, zatiaľ čo kozmetika ostáva v najhornejších vrstvách kože.

Kyselinu hyalurónovú nie je potrebné aplikovať na navlhčenú pleť. Šokujúce!! Áno, jedná sa o pomerne častý mýtus, ktorému som dlho holdovala aj ja. Ak ju budete dávať na navlhčenú pleť, pomôžete tak dodať extra vlahu pokožke a zároveň niektoré látky môžu penetrovať o niečo hlbšie do pokožky. Ak ju však chcete dávať na suchú pleť, je to v poriadku, produkt je aj tak zložený približne z 80% vody, ktorá by sa z pokožky aj tak vyparila 🙂

Oba produkty obsahujú 2 typy kyseliny hyalúronovej: mikrokyselinu hyalurónovú, ktorá intenzívne vypĺňa linky a vrásky, a mikroepidermálnu kyselinu hyalurónovú, ktorá je 50-krát menšia ako makrokyselina hyalurónová a preniká hlbšie cez povrchové vrstvy pokožky, aby vyplnila linky a vrásky zvnútra.

Revitalift Filler 1.5% Pure Hyaluronic Acid Serum

Čo to je: Inovatívne zloženie viditeľne navracia pleti pružnosť a pevnosť, zlepšuje štruktúru pleti a výrazne redukuje vrásky. Koncentrované vyplňujúce sérum L’Oréal Paris Revitalift Filler [HA] vyhladzuje a vypína pleť už po prvom použití! Po 4 týždňoch sú vrásky zredukované o -31%. Pleť je viditeľne vypnutejšia a mladšia. So sérom proti vráskam L’Oréal Paris Revitalift Filler +Hyaluronic Acid už nemusíte podstupovať žiadne estetické zákroky!
Použitie: ráno a/alebo večer na čistú pleť po toneri ešte pred krémom.
Koľko stojí: 15€/30ml
Kúpite na: notino.sk, pilulka.skvivantis.sk, drmax.sk
Textúra: ľahký gél
Typ pleti: všetky, pri citlivej by som bola opatrná
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: kyselina hyalurónová, glycerín, vitamín C (derivát Ascorbyl Glucoside), peptid Syn-Ake (Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate)

INCI: Aqua/​WaterGlycerinHydroxyethylpiperazine Ethane Sulfonic Acid, Sodium HyaluronateDipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate,Disodium EDTASecale Cereale Seed Extract /​ Rye Seed ExtractAscorbyl GlucosideCalcium PantothenatePEG-60 Hydrogenated Castor Oil,Pentylene GlycolBenzyl AlcoholBenzyl BenzoateBenzyl Salicylate,CitronellolLinaloolChlorphenesinPhenoxyethanolParfum/​Fragrance

Môj názor: Sérum obsahuje 0,5 % makrokyseliny hyalurónovej, ktorá intenzívne rehydratuje a vyhladzuje povrch pleti tým, že zadržiava 1000-násobok svojej hmotnosti vo vode, a 1 % mikrokyseliny hyalurónovej, ktorá preniká do povrchových vrstiev pleti a pomáha vypĺňať vrásky.

Ďalej tu nájdeme Syn-Ake (Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate), čo je tripeptid (peptid s tromi aminokyselinami) s molekulovou hmotnosťou menšou ako 500 Da, čo znamená, že je dostatočne malý na to, aby pekne a ľahko prenikol do pokožky. Patrí k peptidom typu „botox v pohári“ (podobne ako argirelín alebo leuphasyl), ktoré sa zameriavajú na vrásky spôsobené pohybmi tváre, ako sú smiechové vrásky alebo kurie oká. Podľa in-vivo (vykonaných na skutočných ľuďoch) štúdií výrobcu viedlo používanie 4% Syn-Ake počas 28 dní k vyhladeniu pleti o 21 % a zmierneniu vrások o 15-20 %, pričom maximálne hodnoty dosahovali až 52 %. Vyhladzujúci účinok bol merateľný u 80 % dobrovoľníkov, zatiaľ čo účinok redukcie vrások bol zjavný u 73 %.

Nie je mastné, ťažké a lepivé, čo bude vyhovovať mnohým typom pleti. Vzhľadom na prítomnosť mnohých iritujúcich parfumačných zložiek, by som bola pri citlivej pleti opatrná a volila skôr neparfumované sérum. Myslím si, že je vhodné pre tých, čo majú veľmi oklieštenú rutinu. HA sa dnes nachádza v každom druhom produkte a pokiaľ máte v rutine niekoľko sér či krémov, samostatné sérum s HA je vám zbytočné. Do séra s HA by som tiež neinvestovala veľa peňazí, keďže sa jedná o celkom obyčajnú ingredienciu 🙂

Je zaujímavé, že pre americký trh existuje trochu iná verzia tohto séra, ktoré má skoro identické zloženie, no je neparfumované.

Revitalift Filler Plumping Water-cream

Čo to je: Vyplňujúci denný pleťový krém L’oréal Paris Revitalift Filler s kyselinou hyalurónovou na vodnej báze vypĺňa vrásku po vráske a pomáha oddialiť ich vznik.
Použitie: ráno a/alebo večer na čistú pleť po toneri, sére. Ráno pred SPF.
Koľko stojí: 20€/50ml
Kúpite na: notino.skpilulka.skvivantis.sk, drmax.sk
Textúra: ľahký krém
Typ pleti: okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: áno
Aktívne látky: kyselina hyalurónová, vitamín E, glycerín, niacinamid, ceramidy (Hydroxypalmitoyl Sphinganine, Ceramide NP)

INCI: Aqua/​WaterPropylene GlycolGlycerinDimethiconeAlcohol DenatOctyldodecanolCaprylyl MethiconeBetaineNiacinamide, IsohexadecaneHydroxypalmitoyl SphinganineSodium Acetylated HyaluronateSodium HyaluronateSodium Hydroxide2-Oleamido-1,3-OctadecanediolTocopheryl AcetateCeramide NPHydrogenated LecithinAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerCarbomerXanthan GumDimethiconolCitronellolLinaloolChlorphenesin, PhenoxyethanolParfum/​Fragrance

Môj názor: Mikrokyselina hyalurónová intenzívne vypĺňa jemné linky a vrásky, zatiaľ čo mikroepidermálna kyselina hyalurónová preniká hlbšie do povrchových vrstiev pleti a vypĺňa jemné linky a vrásky zvnútra.

Tri typy ceramidov pomáhajú posilniť kožnú bariéru. Sú to voskové lipidy, ktoré sa prirodzene nachádzajú vo vonkajšej vrstve kože (stratum corneum). Hlienovitá medzibunková hmota našej kože sa skladá najmä z lipidov. A ceramidy tvoria asi 50 % týchto lipidov (ďalšie dôležité sú cholesterol s 25 % a mastné kyseliny s 15 %). Výskum jasne ukazuje, že zohrávajú mimoriadne dôležitú úlohu pri udržiavaní zdravej kožnej bariéry a hydratácie pokožky. Ak je ceramidov v pokožke menej, z pokožky sa môže odparovať viac vody a v pokožke jej zostáva menej. Ceramidy teda tvoria akúsi „vodotesnú“ ochrannú vrstvu a starajú sa o to, aby naša pokožka zostala pekne hydratovaná.

Má ľahkú konzistenciu na vodnej báze. Nie je mastný, skvelo sa používa aj ráno pod SPF a make-up. Milujem aj stláčací „push-on“ systém balenia, ktorým tento krém (a pár iných od L’oréal) disponuje. Mala som ho už niekoľkokrát a vždy som ho s radosťou používala. Nečakala by som od neho zázraky, spĺňa základnú funkciu krému a teda uzamkne všetky produkty a zložky aplikované pred ním, čím v pokožke udržiava hydratáciu. Tento produkt považujem za vydarený a kedykoľvek sa k nemu rada vrátim 🙂

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.