Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

Max Factor Miracle Pure Skin-Illuminating serum

Kozmetická značka Max Factor funguje už od roku 1909. Pôvodne sa špecializovala na filmový make-up hollywoodskych hviezd. Pri jej zrode nestál nikto iný ako pán Factor Max. Tento muž, mimochodom z Poľska, na začiatku 20.storočia utiekol do Ameriky a otvoril svoj prvý kozmetický obchod v Los Angeles. Ten sa čoskoro stal populárnym medzi slávnymi herečkami ako bola Marilyn Monroe alebo Katharine Hepburn. Postupom času sa filmový priemysel zmenil a tým sa tiež menili obchodné príležitosti pre Max Factor.

Aj po všetkých rokoch značka udržuje svoj hollywoodskom štýl a tak stále prináša veľký výber maskár pre dramatické mihalnice a palety očných tieňov pre dokonalý až filmový dymový efekt. Jedným z ich najpredávanejších produktov je Max Factor Lipfinity – rad rúžov s výraznými odtieňmi a dlhou životnosťou, dodávajúci výživu perám.

Trendy v kozmetike sa menia a za posledné roky sa stala populárnou starostlivosť o pleť. Mnohé značky dekoratívnej kozmetiky teda nezaháľajú a prinášajú svoje séra či doplnky k make-upu v podobe starostlivosti. Max Factor svoju ponuku obohatil o rozjasňujúce sérum. Stojí však za to?

Čo to je:  Toto rozjasňujúce pleťové sérum je denná dávka vitamínu pre vašu pleť. Sérum zlepšuje stav pleti a zlaté perličky obsahujú rozjasňujúce čiastočky a poskytnú tak pleti efekt vyživenej a rozžiarenej pleti. Je obohatené o vitamín C a niacínamid (formu vitamínu B3).
Použitie: po čistení, toneri, ešte pred krémom ráno a/alebo večer
Koľko stojí: 14€/30ml
Kúpite na: hebe.sk, notino.sk
Textúra: ľahký gél
Typ pleti: suchá, normálna, zmiešaná okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: niacinamid, derivát vitamínu C, glycerín, kyselina hyalúronová

Etylovaná kyselina askorbová (3-O-Ethyl Ascorbic Acid – EAC) je jedným z najstabilnejších derivátov vitamínu C, pretože je rozpustný vo vode aj v oleji. Výhodou tohto derivátu je to, že je schopný prenikať do pokožky a konvertovať sa na kyselinu askorbovú. Podľa slov a štúdii výrobcu, by mala mať všetky výhody klasickej kyseliny askorbovej. Etylovaná kyselina askorbová zabraňuje syntéze melanínu v koži, čo zabraňuje tvorbe a viditeľnosti škvŕn. Urýchľuje syntézu kolagénu, pôsobí protizápalovo a ako antioxidant, takže pomáha znižovať vplyv vonkajších faktorov na pokožku (najmä UV žiarenia, t.j. má fotoprotektívny účinok, preto sa tento typ séra odporúča používať v rannej rutine spolu s SPF). Zo zopár výskumov mimo výrobcu a dodávateľa tohto derivátu, ktoré sa robili in-vivo (na ľuďoch), bolo zistené, že už 2% EAC sú schopné prejasňovať pokožku. V kozmetike sa väčšinou formuluje od 0.5%-5%.

Niacinamide pokožku prejasňuje, upokojuje, hydratuje, chráni pleť pred UV žiarením, zjednocuje jej tón, reguluje tvorbu mazu, hojí akné a jazvy s ním spojené. Že vraj zjemňuje vzhľad vrások, niektorí o ňom hovoria ako o anti-aging ingrediencii. Je účinný už koncentrácii 4-5%.

Kyselina hyalurónová je látka nášmu telu vlastná. Viaže na seba vodu, čím dokáže hydratovať. Dostatok tejto látky v pokožke ju robí vypnutou, šťavnatou a zdravou.

INCI: Aqua/​Water/​EauGlycerinPropanediolNiacinamideMannitol, Hydroxyethyl Acrylate/​Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer,Cellulose3-O-Ethyl Ascorbic AcidHydroxyacetophenonePolysorbate 801,2-HexanediolCaprylyl GlycolXanthan GumCarbomer,Sodium HyaluronateParfum/​FragrancePolysorbate 60Sorbitan IsostearateAcrylates/​Ammonium Methacrylate CopolymerTocopheryl AcetateTriethyl CitrateHydroxypropyl MethylcelluloseSimethiconeIron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499)Mica (Ci 77019)Titanium Dioxide (Ci 77891)

Môj názor: Zlaté perličky v sére sú častice zlata, ktoré by mali pleť prejasňovať. Bez problémov sa do pokožky vstrebú. Sérum je dosť voňavé, pripomína mi to niektoré produkty od L’Oréal. Veľmi sa to ponáša na parfum na telo, osobne až takto navoňanú starostlivosť o pleť nemusím. Textúra je príjemná, sérum sa dobre rozotiera. Sérum nesie správny názov: rozjasňujúce. Ja by som ho nazvala drogérkovým priemerom. Neurazí, nenadchne. Chápem, že po ňom siahnu najmä ľudia, ktorí ho videli niekde v reklame. Ale, viem si predstaviť dobré využitie pre vizážistov, ktorí by mohli sérum využívať ako instantý hydratačný a prejasňujúci produkt či bázu, pred líčením pleti. V týchto prípadoch je skvelé mať produkt, ktorý vie okamžite pleť umelo rozjasniť. Umelo je myslené pomocou doplňujúcich látok, ako spomínané zlato 🙂 že na pokožke žiari vlastne daná ingrediencia, nie pokožka sama o sebe 🙂

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.