Lifestyle Recenzie Tipy a Návody

RECENZIA: FITList

Online poradca pre stravu a cvičenie už aj u nás a ja som dostala možnosť ho vyskúšať 🙂

Veľa ľudí sa nevie odhodlať k zmene stravovacích návykov, prepčítavaniu kalórii či cvičeniu, nemajú (nechcú mať) čas na chodenie do fitka a k tomu samé výhovorky. Ja som už dávno prešla na cvičenie online formou v pohodlí domova, o ktorom som nedávno písala. Preto ma zaujalo, keď ma oslovili vyskúšať program Fitlist-u. Nájdete tu typy na cviky s teóriou, články, online poradcu a čo je najdôležitejšie – zostavenie jedálneho lístku. Poďme sa teda pozrieť ako funguje 🙂

Na začiatok si určíte svoj cieľ – pribrať, ostať na súčastnej váhe a spevniť alebo schudnúť. Na základe vašich údajov (pohlavie, výška, váha) sa vypočíta ideálny denný príjem kalórii. Veľmi sa mi páči, že jedálniček je prispôsobený iba vám – vy si vyberiete zo širokého zoznamu potraviny, ktoré máte a nemáte radi. Jedlá sú pestré, občas sa opakujú, no ja som tu nabrala mnoho inšpirácii aj do budúcna. Žiaľ nestravovala som sa presne podľa daných jedál, pretože je to pre mňa časovo náročné pripravovať si na každý deň 5 rôznych pokrmov. Vždy som si však pozrela stravu aspoň na dva dni dopredu a orientovala sa približne podľa rozpisu. Jedlo je možné aj zmeniť či pozrieť si tzv.“kúzelný recept“ a pre tých náročných je tu aj možnosť donášky – stránka vyhľadá podľa vašej polohy pokrm s daným počtom kalórii z lokálnych reštaurácii. Bežné konzultácie o stravovaní a zostavenia jedálneho lístka stoja desiatky eur, Fitlist ho ponúka vrátane plánu za 14,90Eur.

Jedálniček však môžete získať aj úplne zadarmo. 

Prejdime ku cvičebnému plánu. Pre mňa táto zložka bola skôr teoretická avšak nie praktická. Je fajn pozrieť si určité cviky, mať ich odborne opodstatnené aby ste si neublížili a cvičili, čo najefektívnejšie, no vôbec by ma to nedonútilo sa doma postaviť, rátať si a sama cvičiť. Toto som skúšala v minulosti a nikdy mi to dlho nevydržalo. Preto som si videá popozerala, utvrdila sa, či dané cviky robím dobre a zle a postupovala podľa svojho cvičebného plánu – teda tiež online formou avšak nasledovaním trénera. Toto je niečo, čo by Fitlist-u dodalo ešte viac pridanú hodnotu, ak by som tam našla plné cvičenie podľa trénera, ktorý za mňa počíta a maká zároveň so mnou.

Napriek tomu, niekomu vyhovuje takáto forma a stačí mu poznať len tú teoretickú časť cvičenia. Posilňovanie vo fitku s trénerom stojí približne 15Eur/hodinu, čo pri pravidelnom tréningu (aspoň 8x mesačne) predstavuje 120Eur. Tento web však ponúka tréning za 14,90Eur spolu s konzultáciami s odborníkom. Ak vás táto forma cvičenia a jedálnička zaujala, môžete využiť 25% zľavu s kódom JNGFE5.


Fitlist okrem iného ponúka aj množstvo zľiav do rôznych eshopov, ktoré sú k dispozícii aj zadarmo registrovaným užívateľom. Po zaplatení nejakého plánu však dostanete ešte väčšie zľavy.

Ak vás aspoň trošku láka vyskúšať tento platinový program, môžete ho mať na jeden deň zadarmo, –klik tu 🙂 Tím Fitlist-u si pre piatich mojich čitateľov pripravil aj súťaž, ak by ste mali záujem o platinový program ZADARMO na jeden mesiac, stačí odpovedať na túto otázku: Aký eshop je prvý v ponuke zľavových kupónov na stránke fitlist.sk? Odpoveď môžete posielať na drewsbeauty1@gmail.com



CELKOVÉ HODNOTENIE: 4/5
PLUSY:
– online program pre ľudí, čo nemajú čas navštevovať fitness centrum
– jedálny lístok zostavený iba pre vás aj s receptami
– možnosť donášky jedla
– teoretická časť cvikov
– zľavy do eshopov
– dobrá cena
– konzultácie
MÍNUSY:
– málo cvikov
– viac by mi vyhovovali videá s úplným cvičením podľa trénera

Podobné články

2 komentáre

  1. Nice post, love your blog <3
    Happy week for you

    Pls check my latest post
    Kisses, Isabelle

  2. Vypadá to zajímavě, já bych ráda začala pravidelně cvičit 🙂

    Monča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.