Beauty Recenzie

Topky z koreankosmetika.cz

Mám pre vás recenziu dvoch produktov, ktoré som si mohla z koreankosmetika.cz vybrať 🙂 Recenzovala som pre nich už niekoľko produktov, články nájdete tu. A ak by ste chceli nejaké to euro (či korunu) ušetriť, s s kódom DREWSBEAUTY máte 10% zľavu.

IT’S SKIN Power 10 Formula VC Effector

Čo sérum deklaruje? Sérum s vitamínom C má antioxidačné a revitalizačné účinky. Má bojovať proti vráskam a pigmentovým škvrnám. Zabraňuje predčasnému starnutiu pokožky, hydratuje, rozjasňuje a zjednocuje tón pokožky.

Čo obsahuje? Vitamín C, ktorý je skvelým antioxidantom, pleť chráni pred smogom a inými vonkajšími vplyvmi. Tvorí základ konverzie kolagénu, ktorý odďaľuje tvorbu vrások. Vitamín C tiež veľmi dobre funguje s SPF a zvyšuje jeho účinnosť. Extrakt z čajovníka čínskeho má antibakteriálne a antioxidačné účinky. V kombinácii s Céčkom pleť chráni pred UV žiarením.

INCI zloženie:
Water, Butylene Glycol, Glycerin, Polyglutamic Acid, Peg-60 Hydrogenated Castrol Oil, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Dipropylene Glycol, Ethyl Hexanediol, Carbomer, Ethylhexylglycerin, Triethanolamine, Acrylates/C 10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance, Disodium Edta

Koľko stojí? 20€ / 30ml

Čo si o produkte myslím ja? Jedná sa už o druhé sérum, ktoré som z tejto rady od It’s skin vyskúšala a s obomi som bola spokojná. Je o niečo hustejšie ako voda, no úžasne rýchlo sa vstrebáva do pleti. Čo je plus 🙂 Ja si ho aplikujem na navlhčenú pleť (väčšinou používam kvetinové alebo termálne vody). Škoda, že neuvádzajú koľko % C sa tam nachádza. Od kedy s tým prišlo The Ordinary, mi to na mnohých iných produktoch chýba. Predpokladám, že to však nebude veľa, preto ho bez problémov používam na deň. Ak by malo okolo 20%, je príliš silné na denné používanie a je potrebné ho aplikovať iba večer. Vitamín C si veľmi dobre rozumie s ochranným faktorom a keďže zvyšuje jeho účinnosť, je pre mňa esenciálne mať Céčkové sérum v dennej rutine. Sérum rozhodne odporúčam. Ak máte radi kórejskú kozmetiku, niečo čo sa rýchlo vstrebe, nie je ťažké, ani to nebudete cítiť na pleti, choďte do toho 🙂

BENTON Snail Bee High Content Lotion

Čo krém deklaruje? Intenzívne hydratuje a vyživuje pleť, rozjasňuje pokožku a zrýchľuje regeneráciu kože. Včelí jed zvyšuje produkciu kolagénu, čím sa pokožka stáva pružnejšou.

Čo obsahuje? Mucín alebo slimačí sliz – nie je síce napísané, v akej koncentrácii, no je hneď na začiatku v zozname ingrediencii, čo je super. Pre niekoho môže byť táto zložka odporná, no v krémiku o nej ani neviete (séra so slimačím slizom skutočne zvyknú byť lepkavé). Niet však pochýb, že dokonalo funguje na regeneráciu pokožky, má antibakteriálne účinky, urýchľuje hojenie rán, obsahuje protéiny, antioxidanty, elastín, kyselinu glykolovú. Zaobstarajte si produkt s mucínom, ak vás trápi akné, vyrážky, unavená pleť, jazvy.

Niacinamid inak známy ako vitamín B3, ktorý prejasňuje, dlhodobo môže znížiť viditeľnosť pigmentových škvŕn, upokojuje zápaly. Zároveň dokáže hydratovať či zjemňovať vrásky.

Včelí jed, na ktorý sa robilo niekoľko výskumov a vedci veria, že dokáže vyvolať v našich bunkách pocit uštipnutia, čím koža naštartuje proces hojenia. To zvyšuje produkciu kolagénu. Včelí jed taktiež obsahuje rôzne enzými, ktoré napríklad podporujú hydratáciu či lepšiu penetráciu produktov do pokožky.

INCI zloženie:
Aqua (Water), Butylene Glycol, Snail Secretion Filtrate, Glycerin, Cetyl Ethylhexanoate, Niacinamide, Sodium Hyaluronate, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Palmitic Acid, 1,2-Hexanediol, Pentylene Glycol, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Pulsatilla Koreana Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, sh-Oligopeptide-1, Bee Venom, Cetearyl Alcohol, Xanthan Gum, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Althaea Rosea Root Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Panthenol, Lauric Acid, Myristic Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Beta-Glucan, Plantago Asiatica Extract, Diospyros Kaki Leaf Extract, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Ulmus Campestris (Elm) Extract, Laminaria Digitata Extract, Adenosine, Polysorbate 20, Lecithin

Koľko stojí? 25€ / 120ml

Čo si o produkte myslím ja? Slovíčko LOTION sa vám iste okamžite spája s telovým mliekom. Má ho však plným právom, pretože nie je hutný ako krém a v kórejskej kozmetike všetko krémové ľahšej konzistencie volajú lotion, aj keď je produkt určený na tvár. Je výhodou, že je určený rovnako na denné ako aj nočné používanie. Ja si zatiaľ cez deň vystačím s SPF krémom, inak by som ho naniesla po sére pred SPF – ochranný faktor musí ísť vždy ako posledný. Skúšala som ho teda na noc. Veľmi dobre funguje samotný, no aj s ľahším krémom. Na noc je teda pre mňa dobrou voľbou na zvýšenie hydratácie, keďže si ho nanesiem po sére a cca po hodine, keď už ležím v posteli a chystám sa spať, nanesiem olej alebo iný hutnejší krém. Myslím, že by pre to mohol dobre sedieť zmiešanej a mastnej pleti. Nevstrebe sa síce do pokožky ihneď – čo mi pri nočnom používaní neprekáža, pri dennom by mi to asi vadilo. Za seba ho teda ako nočný krém rozhodne odporúčam 🙂

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.