Recenzie

Viacollagen pre zdravie pokožky

Čo to je? Viacollagen je výživý doplnok, ktorý je vyrábaný na Slovensku a okrem kolagénu, známej kyseliny hyalurónovej obsahuje aj patentovaný komplex fytoceramidov, ktoré hydratujú a obnovujú ochrannú lipidovú bariéru na povrchu pleti. Odporúčaná dávka je 15ml odmerka denne s 2dcl vody.

Prečo je dobré užívať kolagén? V ľudskom tele je známych 28 tipov kolagénu, každý z nich sa nachádza v iných bunkách, v iných orgánoch a pre normálne fungovanie organizmu potrebujeme všetkých 28. vekom však tvorba kolagénu klesá. Najčastejšie sa kolagén užíva v súvislosti s kĺbmi, pokožkou, nechtami či vlasmi. Kolagén je veľká bielkovina. Je špecifická pre každého tvora, náš kolagén je úplne odlišný od rybacieho, kravského či prasacieho. Avšak, po skonzumovaní takéhoto kolagénu, náš tráviaci systém túto látku rozloží na menšie aminokyseliny a peptidy, ktoré môžu byť ďalej vstrebávané do krvi. Kolagén má trojmesačný výmenný cyklus, neočakávajte teda výsledky po týždni či dvoch.

Čo obsahuje?
– Bioaktívne kolagénové peptidy z rýb
– vitamín C (kyselina L – askorbová), pretože každý stupeň tvorby kolagénu potrebuje vitamín C, bez tohto vitamínu naše telo nedokáže kolagén syntetizovať. Vedeli ste o tom, že najlepším zdrojom vitamínu C je paprika?
– prírodná aróma grep, vďaka ktorej veľmi dobre chutí
– hyaluronan sodný, je schopný udržať niekoľkonásobne väčšie množstvo vody. Kyselina hyalurónová je často používaná v kozmetike, pretože udržiava pokožku vypnutú a hydratovanú, no oveľa lepší efekt má, ak je používaná aj zvnútra.
– sladidlo: glykozidy steviolu
– komplex fytoceramidov z pšenice, ktoré sú bez lepku. Jedná sa o nový objav v oblasti nutrikozmetiky, udržujú pokožku hydratovanú, obnovujú jej tukovú bariéru, predlžujú mladistvý vzhľad.
– glukónan zinočnatý
– vitamín B7 (D – Biotín)

Aký je môj názor? Vďaka jemnej grepovej aróme je veľmi chutný, absolútne nie je cítiť zápach po rybách, vo vode sa dobre roztopí. Kolagén pijem asi jeden mesiac. Nebudem teda zavádzať a klamať, že mám o 1000 vlasov viac a nenormálne pevné a zdravé nechty (keď nosím gélové) 🙂 Mne sa páči zloženie, ktoré nie je zamerané iba na jednu látku (kolagén), no dostávate do seba aj iné podporné látky pre hydratáciu a ochranu pokožky. Myslím si, že je to výborná kúra, ak chcete podporiť dané látky vo vašom organizme. Viacollagen by mal dokonca zmierniť vačky a kruhy pod očami a pomáha hojiť pooperačné rany. Ak chcete užívať kolagén kvôli kostiam a kĺbom, odporúčané je dávkovať ho po dobu 3-6 mesiacov. Výživové doplnky však môžu mať u každého individuálny prejav, treba mať na pamäti celkovú životosprávu každého jedinca.

Podobné články

1 komentár

  1. Lea hovorí:

    Pěkné 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.