Beauty Recenzie

Merumaya Retinol Resurfacing Treatment

Merumaya je britská značka, vyrobená v Anglicku. Vychádza z vedeckých poznatkov, no skladba produktov je veľmi botanická. Ich produkty sú známe ako tzv.multi usage, čiže robia 2 a viac vecí naraz, nie je to iba o jednej látke v jednom sére. Značku u nás výhradne nájdete na e-shope natureal.sk

Retinol Resurfacing Treatment

Čo krém deklaruje? Retinol je aktívna látka, ktorá z dlhodobého hľadiska zlepší kvalitu pokožky. Krém obsahuje stabilizovaný retinyl-palmitát, ktorý nespôsobuje negatívne vedľajšie účinky, ktoré počiatočné používanie vitamínu A zvykne mať. Vyhladzuje vrásky, vyrovnáva tón pokožky, reguluje tvorbu mazu. Tento krém však obsahuje aj rôzne iné látky, ktoré pleť hydratujú.

Čo obsahuje? 0,3% retinol, čo je maximálne povolená koncentrácia v EÚ. Matrixyl 3000, čo je peptid obnovujúci proteíny pokožky a vďaka malým molekulám preniká hlbšie do pokožky. Tento produkt od Merumaya je asi jediný, ktorý spája retinol a Matrixyl 3000 v jednom. Aroleat Samphira je extrakt z morského feniklu. Má veľmi podobné účinky ako retinol, no bez jeho negatívnych účinkov. Pokožku upokojuje, reguluje tvorbu mazu, znižuje vzhľad jemných vrások, zlepšuje aj tón pleti. Dva typy kyseliny hyalurónovej a skvalán poskytujú dokonalú hydratáciu. Mediacalm je aktívna látka, ktorá obnovuje mäkkosť pokožky.

INCI zloženie:
Aqua (Water), Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Caprylate/Caprate, Squalane, Dicaprylyl Carbonate, Cetearyl Alcohol, Pentaerythrityl Distearate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Butylene Glycol, Dimethicone, Phenoxyethanol, Sodium Polyacrylate, Sodium Stearoyl Glutamate, Retinyl Palmitate, Ethylhexylglycerin, Parfum (Fragrance), Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate, Hydrogenated Vegetable Oil, Citronellol, Carbomer, Sodium Lactate, Boerhavia Diffusa Root Extract, Limonene, Polysorbate 20, Crithmum Maritimum Extract, Linalool, Tocopherol, Geraniol, Benzyl Alcohol, Isoeugenol, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7

Koľko stojí? 42,00 € / 30ml

Čo si o ňom myslím ja? Tento retinol som chcela vyskúšať v momente ako natureal.sk naskladnil Merumaya. Vo svete je tento produkt totiž veľmi chválený. Keďže sa volá treatment (kúra), myslela som si, že sa jedná o sérum. Konzistencia je však na krémovej báze. Ja si po ňom dávam ešte druhý krém podľa potreby, niekedy sa cítim byť napnutá a suchšia, inokedy cítim, že mojej pokožke stačí tento od Merumaya. Má veľmi príjemnú vôňu, ja tam cítim akoby niečo citrusové. O účinkoch vám písať nemôžem, pretože účinky retinolu sú na dlhú trať a ja vás tu nebudem zavádzať, že po jednom použití sa ráno zobudíte o 10 rokov mladšia 🙂 Vitamín A spomaľuje starnutie, to znamená, že s pravidelným používaním budete o pár rokov vyzerať lepšie ako vaše vrstovníčky, ktoré starostlivosti o pleť nevenujú pozornosť (a ktoré nemajú genetickú predispozíciu na perfektnú pleť, ktorým závidíme aj my s retinolmi :D).

Pre koho je vhodný? Rozhodne pre tých, ktorí chcú s retinolmi začať. Vďaka skvelému mixu s upokojujúcimi a zvláčňujúcimi zložkami sa nemusíte báť šúpania, podráždenej a stiahnutej pokožky. Ak ste však retinol nikdy predtým nepoužívali, odporúčam krém dávkovať postupne a začať 1-2 aplikáciami do týždňa a postupne sa prepracovať aj na každý večer. Vzhľadom na to, že má krémové konzistenciu závisí od vás, či vám to bude stačiť ako posledný krok alebo nanesiete po ňom ešte nejaký iný hutnejší hydratačný krém. Keďže obsahuje aj hydratačné látky, mastnej a zmiešanej pleti by mohol stačiť aj samotný. Retinol Resurfacing Treatment je však plný aktívnych látok, takže by mal skončiť v rukách zodpovednejších užívateľov. Retinol stráca slnečným žiarením svoju účinnosť a aj napriek tomu, že sa používa večer, v pokožke pôsobí dlhšie. Preto je nutné ráno používať SPF s faktorom aspoň 25.

Podobné články

2 komentáre

  1. Viki hovorí:

    o tejto značke som ešte nepočula..ale vypadá kvalitne 🙂

    WHEN PIGS FLY

  2. Merumaya claims to deliver all the benefits and efficacy of Retinol without any of the nasty irritation or flakiness by using a combination of a number of anti-inflammatory ingredients, to significantly calm and soothe the skin. The Retinol Resurfacing Treatment promotes healthy cell turnover and brightens the skin, thickening skin to reduce lines and wrinkles. It also claims to significantly fade acne scars and dark spots.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.