Beauty Kórejská kozmetika Recenzie Starostlivosť o pleť

SK-II Facial Treatment Essence

SK-II Facial Treatment Essence obsahuje viac ako 90% PITERA™, čo je patentovaná zložka SK-II. Formula tejto esencie sa za 35 rokov nezmenila. Jedná sa o najpredávanejší a asi najznámejší produkt značky. Hlavnou úlohou esencie je dodať a udržať v pokožke extra hydratáciu, aby bola vždy vyživená a štavňatá. Hydratácia umožňuje pokožke ostať elastickou, chráni jej bariéru a podporuje prirodzený cyklus výmeny kože, čo je cca 28 dní.

Galactomyces Ferment Filtrate Vode podobná prísada získaná z kvasníc, na ktorej je postavená celá značka SKII. Práve vedci, ktorí stoja za značkou SKII, v 70tych rokoch zistili, že starí japonskí výrobcovia saké mali úžasne jemné a mladistvé ruky v kontraste so zvráskavenými tvárami. Dospeli k záveru, že tajomstvo musí spočívať v kvasinkách, s ktorými prichádzali do kontaktu počas procesu kvasenia saké. Číra tekutina podobná vode je bohatá na vitamíny, aminokyseliny, minerály a organické kyseliny – tento mix zložiek je veľmi podobný Natural Moisturizing Factors (NMF) prirodzeného hydratačného faktora našej kože. Okrem iných látok ho tvoria zo 40% tvoria aminokyseliny, 12% Sodium PCA, 9% glycerol a či 8,5% urea. Produkty s touto zložkou majú antioxidačné účinky, zvyšujú produkciu kyseliny hyalurónovej v epidermálnych bunkách a pomáhajú chrániť pokožku pred poškodením. Zároveň niekoľké štúdie ukázali, že môže pomôcť s pigmentáciami na pokožke. Máme tu teda výsledky niekoľkých výskumov, ako aj spokojné recenzie miliónov používateľov po svete.

Benefity fermentovaných ingrediencii na koži

  1. Fermentované produkty zvyšujú účinnosť aktívnych látok v kozmetike
  2. Fermentácia umožňuje látkam dostať sa o niečo hlbšie do pokožky
  3. Fermentácia v podstate zakonzervuje aktívne látky, čo zabezpečí ich dlhšiu životnosť v produkte

Je essence to isté, čo toner?

Zatiaľ čo toner (pleťová voda) je navrhnutý najmä tak, aby vyrovnal pH pleti, či dodal pleti stranenú hydratáciu po umývaní tváre, essence je skôr zameraná na samotné aktívne látky. Z tohto dôvodu je essence aj drahšia ako toner, pretože obsahuje koncentrovanejšie a zaujímavejšie ingrediencie. Dalo by sa povedať, že sa skôr podobá séru, než toneru. Pleť dokonale pripraví na absorpciu ďalších látok, ktoré prídu v podobe sér. Veľmi rýchlo sa do pokožky absorbuje vďaka nižšej molekulárnej hmotnosti látok. Veľmi často obsahujú fermentované zložky či slimačí sliz, ktoré majú pre kožu kľúčové benefity. Pravidelné používanie týchto produktov by malo viesť k prirodzenému žiarivému vzhľadu pleti. 


Použitie: ráno a/alebo večer ako prvý krok po čistení pred tonerom či sérom. Buď na vatový tampón alebo naliatím do rúk a pocapkaním priamo na pleť.
Koľko stojí: 70€/75ml
Kúpite na: Yesstyle (2-5% zľava kód DREWSBEAUTY), Stylevana (10% zľava kód SHOPDREW)
Textúra: voda
Typ pleti: všetky vrátane citlivej (Keďže ide zložku, ktorá je výsledkom kvasenia, osoby trpiace mykotickým akné by nemali používať produkty, v ktorých sa nachádza, pretože môže zhoršiť stav akné)
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Fermentovaný filtrát z húb galactomyces

Môj názor

SK-II Facial Treatment Essence neobsahuje žiadnu pridanú parfumáciu a to, čo môžete v produkte cítiť, je originálna vôňa fermentovaných kvasiniek. Mne to nepríde ako nič špecifické, tá vôňa je nevtieravá a nie výrazná. Kvitujem tento krok, pretože tak odstránili potenciálne iritovanie niektorých typov pleti.

Sklenený obal je vždy ťažší a pôsobí luxusnejšie a práve z toho dôvodu väčšina drahších značiek siaha po ňom. Osobne preferujem plastové obaly. Môže to znieť neekologicky, no mne sa neraz sklenený produkt rozbil, skrátka som nešikovná a navyše pri deťoch som neraz niečo rozbila, keď som sa v rýchlosti snažila pred nimi produkt schovať.

Ja väčšinu produktov používam cez dlane a ruky, tampóny už dlhodobo nie sú v mojej rutine zastúpené. Sú jednak neekologické, absorbujú zbytočné množstvo produktu a ich príliš časté používanie spôsobuje manuálnu exfoliáciu pleti, ktorú nevyhľadávam.

Je to ideálny produkt pre tých, ktorí chcú vyskúšať fermentované zložky a potrebujú doplniť od pleti živiny a hydratáciu. Nemyslím si, že akékoľvek iné esencie sa dajú považovať za jeho „dupe“ keďže žiadna nemá totožné zloženie s SK-II. Moja pleť bola skutočne výnimočne zhydratovaná po tom, čo som tento produkt zaradila do rutiny. Musím však podotknúť, že som nevynechala z rutiny iné produkty a používala niekoľko iných sér či krémov. Mnohí užívatelia s SK-II esenciou zaznamenali neskutočné výsledky, ak svoju rutinu zredukovali. Ak je vo vašej finančnej relácii, rozhodne odporúčam. No určite to nie je niečo, bez čoho by teraz vaša rutina utrpela stratu hodnú britskej kráľovnej 🙂

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.