Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

3x vitamín C od OLIVAL

Chorvátska značka Olival prišla s tromi novinkami s obsahom vitamínu C. Teda derivátom vitamínu C. Ale o tom neskôr. V tejto trojke nájdete sérum, ktoré je vynovené od toho predošlého, emulziu a krém. Rada vám všetky predstavím, aby ste si vedeli medzi nimi vybrať 🙂

Aktívne látky vo všetkých 3 produktoch:

Etylovaná kyselina askorbová (3-O-Ethyl Ascorbic Acid – EAC) je jedným z najstabilnejších derivátov vitamínu C. Výhodou tohto derivátu je to, že je schopný prenikať do pokožky a konvertovať sa na kyselinu askorbovú. Podľa slov a štúdii výrobcu, by mala mať všetky výhody klasickej kyseliny askorbovej. Etylovaná kyselina askorbová zabraňuje syntéze melanínu v koži, čo zabraňuje tvorbe a viditeľnosti škvŕn. Urýchľuje syntézu kolagénu, pôsobí protizápalovo a ako antioxidant, takže pomáha znižovať vplyv vonkajších faktorov na pokožku (najmä UV žiarenia, t.j. má fotoprotektívny účinok, preto sa tento typ séra odporúča používať v rannej rutine spolu s SPF). Zo zopár výskumov mimo výrobcu a dodávateľa tohto derivátu, ktoré sa robili in-vivo (na ľuďoch), bolo zistené, že už 2% EAC sú schopné prejasňovať pokožku.

Kyselina ferulová a vitamín E (Ferulic Acid, Tocopherol) v synergii s vitamínom C pomáhajú zachovať jeho stabilitu a silu. Kyselina ferulová vykazuje výnimočné antioxidačné vlastnosti. Jej účinok sa posilňuje práve pôsobením UV žiarenia. To je dôvod, prečo je užitočná v produktoch, ktoré sa aplikujú ráno s SPF. Vitamín E je štandardom kozmetiky, ktorej cieľom je bojovať proti predčasným známkam starnutia.

Vitamínové sérum C+ Professional

Čo to je: koncentrované sérum s 10% etylovanou kyselinou askorbovou, znižuje viditeľnosť hyperpigmentácie a škvŕn, poskytuje antioxidačný účinok a obnovuje prirodzený mladistvý vzhľad pleti.
Použitie: ráno a/alebo večer po čistení, prípadne ako tretí krok po toneri, ešte pred krémom. Môže sa používať každý deň.
Koľko stojí: 22,99€/30ml
Textúra: ľahký gél
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Etylovaná kyselina askorbová, kyselina ferulová, vitamín E, ektoín

Čo si o ňom myslím ja: V tomto sére nájdeme veľmi zaujímavú ingredienciu ektoín, čo je aminokyselina, ktorá výborne podporuje hydratáciu pokožky a spevňuje ju. Z výskumov vyšiel preukázateľný preventívny účinok proti účinkom fotostarnutia pokožky spôsobeného UVA žiarením. Pokožku chráni, upokojuje a posilňuje jej prirodzenú odolnosť. Má za sebou veľmi dobré štúdie a jedná sa o skvelú účinnú ingredienciu, o ktorej sa zatiaľ veľmi nehovorí. Sérum má príjemnú ľahkú textúru, rýchlo sa vstrebáva. Aj napriek chýbajúcej parfumácii, nemá nejakú špecifickú vôu. Nežmolkuje a dobre spolupracuje v mojej rutine aj s druhým sérom, krémom a SPF. Ja ho používam iba ráno, keďže céčka majú najväčší zmysel v rannej rutine. Osobne som trochu skeptická voči céčkovým derivátom a vždy budem preferovať viac čistú kys.askorbovú. No musím uznať, že ma nijako neiritovalo a vo svojej podstate, ak by som mala citlivú pleť, bolo by to skvelé sérum.
Kúpila by som si ho znovu: možno
Moje hodnotenie: ***

Vitamínová emulzia C+ Professional

Čo to je: koncentrovaná sérová emulzia s 10% etylovanou kyselinou askorbovou pôsobí proti hyperpigmentácii, antioxidačne, vyrovnáva tón pleti a navracia jej zdravý vzhľad.
Použitie: ráno a/alebo večer po čistení, prípadne ako tretí krok po toneri, ešte pred krémom. Môže sa používať každý deň.
Koľko stojí: 23,99€/30ml
Textúra: fluidné krémové sérum
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: Etylovaná kyselina askorbová, kyselina ferulová, vitamín E, glycerín, ceramidy (Ceramide NP, Ceramide EOP, Ceramide AP)

Čo si o ňom myslím ja: Ceramidový komplex obsahuje bioidentické ceramidy a ich prekurzory, ktoré korigujú poškodenie hydrolipidovej bariéry pokožky, stimulujú syntézu kožných lipidov a stimulujú prirodzenú vlastnosť samoregulácie úrovne hydratácie, čo vedie k pevnejšej a odolnejšej pokožke. Táto emulzia má z môjho pohľadu zaujímavejšie zloženie než vyššie spomínané sérum. Ak by som si mala v budúcnosti vybrať, určite by som kúpila skôr tú. Vyhovovala mi aj textúra mierne ľahkého krémového séra, ktoré sa ale dobre zapracovávalo a rýchlo vstrebalo. Rovnako ako pri sére som s ním nemala nijaké problémy v rutine, nežmolkovelo. Keby to obsahovalo kyselu askorbovú namiesto derivátu, bol by to skvelý produkt 🙂
Kúpila by som si ho znovu: áno
Moje hodnotenie: ****

Vitamínový krém C Professional

Čo to je: Krém založený na pôsobení vitamínu C a výživných makadamiových a mandľových olejoch hydratuje a vyživuje pokožku, čím posilňuje pôsobenie séra a osviežuje pleť.
Použitie: ráno a/alebo večer po všetkých produktoch, ráno naň treba ešte aplikovať SPF. Môže sa používať každý deň.
Koľko stojí: 13,99€/50ml
Textúra: našľahaný gel krém
Typ pleti: suchú, normálnu a zmiešanú pokožku
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: vitamín C (Etylovaná kyselina askorbová, kyselina askorbová, askorbyl palmitát), vitamín E, glycerín, makadamiový olej

Čo si o ňom myslím ja: Bude to asi textúrou, ale ako zmiešaná pleť tento krém môžem používať iba večer. Ráno mi na ňom ohromne žmolkujú SPF a nie je jeho používanie pre mňa tak praktické. Na večer mi ako posledný krok nevadí. Odporučila by som ho citlivej pleti, ktorá nepriaznivo reaguje na céčko v sérach či iných produktoch. Inak sa mi páči, že obsahuje trojkombináciu vitamínu C a nie len jeho deriváty.
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: **

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.