Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

L’Oréal Revitalift Clinical Pure 12% sérum

Čo to je: Sérum s čistým vitamínom C, kyselinou salicylovou a vitamínom E viditeľne koriguje prvé 3 znaky starnutia pleti: nejednotný tón, póry a vrásky.
Použitie: po čistení, toneri ako sérum ešte pred krémom, každý deň ráno aj večer
Koľko stojí: 17€/30ml
Kúpite na: notino.sk, vivantis.sk, mojalekaren.sk, dr.Max.sk, pilulka.sk
Textúra: klasické sérum
Typ pleti: všetky okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: áno
Aktívne látky: 12% vitamín C (kyselina askorbová), kyselina salicylová, vitmaín E, adenosín, glycerín, peptid (Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester)

Kyselina askorbová (ascorbic acid) alebo čistý vitamín C je účinný antioxidant, ktorý pomáha redukovať prejavy starnutia a mdlý vzhľad pleti. Chráni pleť pred vonkajšími vplyvmi, pôsobí na pigmentácie a stimuluje tvorbu kolagénu. Jeho nevýhodou je, že čisté céčko je veľmi citlivé a na vzduchu rýchlo oxiduje (kazí sa). Preto je veľmi náročné pre kozmetické značky naformulovať taký produkt s vitamínom C, ktorý by bol stabilný a účinný zároveň. Toto sérum má pH 6, čo je pre pleť oveľa znesitelnejšie než mnohé iné séra, ktoré držia pH nižšie, aby céčko bolo stále aktívne. Čisté céčko je podľa štúdii účinné od 5%.

Kyselina salicylová (salicylic acid) je exfoliačná látka, ktorá pomáha redukovať póry a vyhladiť textúru pleti.

Vitamín E (tocopherol) v kombinácii s vitamínom C pomáha chrániť pleť pred oxidačným stresom.

Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester je upokojujúci typ dipeptidu (tyrozín + arginín). Dokáže prikázať bunkám, aby sa správali ako nové a zdravé bunky. Vie bunkám signalizovať aby sa uvolnili, čo pomôže zmierniť iritácie z tepl či mechanických stresorov. Verí sa, že práve vďaka tejto relaxácii svalov zmierňuje aj vrásky.

Zložením je dosť podobne s LRP Vitamin C10, ktoré je však podstatne drahšie. To sérum som nikdy nemala, tak to neviem textúrou, pocitom a účinkom porovnať. Ale ak ste túžili niekedy po LRP a kvôli cene ho nekúpili, skúste najprv lacnejšiu alternatívu v podobe L’Orealu 🙂

Čo si o ňom myslím ja: textúra je lepivejšia a rýchlo zasychá. Normálne sa mi žiada aplikovať ho na suchú pleť, čo však pri čistých aktívnych látkach nie je odporúčané vzhľadom na zvýšenú citlivosť. Samozrejme, že som to skúsila a veru pleť ma štípala. Ja by som si ho nekúpila znovu z toho dôvodu, že som mala lepšie naformulované céčka, ktorých textúra mi viac vyhovovala. Ale, musím uznať, že kombinácia aktívnych látok je tu skvelá a bude fajn aj pre ľudí, čo hľadajú dobré céčko hneď na prvú v drogérii.
Kúpila by som si ho znovu: nie
Moje hodnotenie: ***

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.