Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

Vyberte si svoje Timeless sérum

Americká kozmetika Timeless vznikla v roku 2009, pričom prvý produkt priniesli na trh v roku 2010 a bola to čistá kyselina hyalúronová. V portfóliu značky sú prípravky s vysokým obsahom aktívnych zložiek, ktoré sú starostlivo navrhnuté a vyrobené tak, aby prispievali k zdravej a hydratovanej pokožke, zmierňovali príznaky starnutia a chránili pleť pred budúcim poškodením. Timeless produkty sú vyrábané v malých dávkach, aby bola zaručená ich čerstvosť a účinnosť. Neobsahujú parfumy, nepotrebné prídavné látky, PEG a nie sú testované na zvieratách.

Pri vrstvení sér idú najľahšie textúry prvé, ideálne tie, ktoré majú aktívnejšiu látku ako vaše druhé sérum.

Inak je úžasné, ako pri iných značkách potrebujú produkty na INCI zloženie veľkosť písma 3 a formát novín, Timeless svoje INCI zloženie zmestí priamo na prednú stranu fľaštičky. Na nej v podstate nájdete všetko, čo potrebuje o produkte vedieť: názov, INCI, gramáž, návod na použitie a stručne opísanú hlavnú aktívnu látku. Tlieskam. Klaniam sa. Ostatné značky, prosím, berte si príklad 🙂

Všetky produkty kúpite na https://www.kremkrem.sk/m/timeless kde vám platí 10% zľava s kódom Drew10 (kód platí aj pre CZ e-shop).

Aktívne látky

Matrixyl®️ 3000 – komplex peptidov, ktorý zmierňuje prejavy starnutia pleti, maximalizuje syntézu kolagénu v pokožke. 8% koncentrácia Matrixyl®️ 3000 v sére pomáha zvyšovať tvorbu kolagénu až o 350% a používa sa ako bezpečná a účinná alternatíva k retinoidom. Keď sa totiž kolagén v pokožke stráca, dáva to signál na tvorbu nových kolagénových vlákien. A práve tieto peptidy mimikujú narušenie kolagénových vlákien, aby koža vytvárala rýchlejšie nové. O jeho skvelých účinkoch zatiaľ vieme primárne z výskumov od výrobcov, čo treba brať v úvahu. Aj napriek tomu sa peptidy považujú za skvelú hydratačnú látku, čo rovnako pomáha pleti vyzerať dobre a hydratovaná pleť predchádza tiež vráskam. 

Kyselina hyaluronová – v koncentrácii 1% pomáha znovu navodiť prirodzenú hydratáciu pokožky, ktorá vedie ku zlepšenej štruktúre kože, jej pružnosti a rozžiarenosti.

Aloe Vera – z výskumov vieme, že aloe je úžasná hydratačná a upokojujúca ingrediencia. Má aj nejaké antibakteriálne zložky. Pomáha upokojiť podráždenú pokožku.

Timeless Coenzyme Q10 Serum

Čo to je: Sérum, ktoré v sebe spája tri vysoko účinné látky zmierňujúce príznaky starnutia pleti – Q10 s Matrixyl®️ 3000 a kyselinou hyalurónovou.
Použitie: ráno a alebo večer po čistení pred krémom, treba zamiešať fľaštičku
Koľko stojí: 24,90€/30ml
Textúra: ľahké sérum
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: 2% Q10 (Ubiquinone), Matrixyl 3000 (Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7), Vitamín E, Glycerín, Kyselina hyalúronová, Aloe vera

Koenzým Q10  – je silný, prirodzene sa vyskytujúci antioxidant, ktorý dodáva bunkám pokožky energiu, aby znovu vytvorili kolagén a elastín. Ak ho beriete perorálne vo forme vitamínov, môže mať povzbudivý efekt, podobne ako káva. Koenzým Q10 sa prirodzene nachádza v našej v pokožke, časom však jeho množstvo výrazne klesá, pretože naše telo ho neprodukuje rovnakou rýchlosťou. Q10 je skvelý antioxidant, ktorý by mal bojovať proti voľným radikálom. Z rôznych štúdii vychádza, že je účinný aj na vrásky a jemné linky. 

Môj názor: Toto sérum obsahuje 2% koncentráciu koenzýmu Q10. Je fajn, že túto informáciu máme, i keď to nemáme veľmi s čím porovnať, keďže ostatné značky koncentrácie Q10 takmer vôbec neuvádzajú a tiež nemáme dáta, ktoré by určovali ideálnu % pri topickom používaní Q10. Ak je použité množstvo nad 1%, zvykne produktu dodať výraznú žltú farbu, keďže prirodzená farba Ubiquinone je niečo medzi oranžovo-červenou. Hneď po nanesení je ľahko lepivé, ale veľmi rýchlo sa vstrebe a v podstate akonáhľe nanesiem ďalší produkt, už o ňom ani neviem. Odporúčala by som ho pre tých, kto chce v rutine antioxidanty, ale vadí mi Céčko a jeho deriváty a tiež chce benefity Matrixylu.

Timeless Hyaluronic Acid + Vitamin C Serum 

Čo to je: Je zložené z 5% koncentrácie vitamínu C, 1,5% koncentrácie Matrixyl®️ 3000 a 1% koncentrácie kyseliny hyalurónovej. Kombinácia týchto troch látok pleť rozjasní, upokojí, vyhladí mimické a zjemní hlboké vrásky.
Použitie: ráno a alebo večer po čistení pred krémom
Koľko stojí: 20,90€/30ml
Textúra: ľahký gél
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: 5% derivát vitamínu C (Magnesium Ascorbyl Phosphate), 1,5% Matrixyl®️ 3000 (Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7), Glycerín, 1% Kyselina hyalúronová, Aloe vera

Magnesium Ascorbyl Phosphate – stabilná forma vitamínu C, zo štúdii však nevieme, či je rovnako účinná ako kys.askorbová, jej najlepšia vlastnosť je schopnosť prejasniť pokožku.

Môj názor: sérum je vhodné pre tých, ktorí majú radi céčkové séra, ale vadí im čistá kyselina askorbová a chcú zároveň benefity Matrixylu. Nemyslím si, že je potrebné mať v rutine toto aj sérum s Q10, ale osobne by som si vybrala skôr to s Q10 🙂 Ja som ho zvykla používať skôr ráno, keďže antioxidanty fungujú najlepšie cez deň. Neirituje, je ľahké, rýchlo sa vstrebe, nežmolkuje. Produkt je číry, mne však zoxidovel, lebo som ho nepozornosťou po použití nezatvorila 🙁

Timeless Matrixyl®️ 3000 Serum

Čo to je: Účinné sérum obsahuje matrikíny, peptidy regulujúce bunkovú činnosť – tie sa podieľajú na obnove mimo bunkovej štruktúry a delení buniek, 8% koncentrácia Matrixyl®️ 3000 v sére pomáha zvyšovať produkciu kolagénu až o 350% a  vyhladzuje vrásky. V kombinácii s kyselinou hyalurónovou v koncentrácii 1%  zvyšuje a udržuje optimálnu hladinu hydratácie pre hladšiu a zdravšie vyzerajúcu pokožku. Sérum je obzvlášť prospešné aj pre krk a dekolt.
Použitie: ráno a alebo večer po čistení pred krémom
Koľko stojí: 25,90€/30ml
Textúra: ľahký gél
Typ pleti: všetky, najmä suchú a zrelú
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje:  8% Matrixyl®️ 3000, 1% Kyselina hyalúronová, Glycerín, Aloe

Môj názor: sérum som používala najčastejšie večer, skúšala som ho samostatne a neskôr aj v kombinácii so Synthe’6. Absolútne ma neiritovalo, veľmi rýchlo sa vstrebalo do pleti. Pleť mám aktuálne vo veľmi dobrom stave, určite za to vďačím práve aj týmto séram Timeless, keďže momentálne nepoužívam žiadne iné séra, iba tieto 🙂

Timeless Matrixyl®️ Synthe’6 Serum

Čo to je: Sérum na spomalenie prejavov starnutia. V kombinácii s kyselinou hyalurónovou v koncentrácii 1% pomáha toto sérum spomaliť príznaky starnutia a vyhladzuje hlboké vrásky a jemné linky. Sérum je obzvlášť prospešné aj pre krk a dekolt.
Použitie: ráno a alebo večer, ideálne večer
Koľko stojí: 24,90€/30ml
Textúra: ľahký gél
Typ pleti: všetky, okrem citlivej
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: 2% Matrixyl®️ synthe’6 ™, 1% Kyselina hyalúronová, Glycerín, Aloe

Matrixyl®️ synthe’6 ™ (Palmitoyl Tripeptide-38) je nová forma polypeptidu, ktorý stimuluje tvorbu šiestich hlavných stavebných zložiek pokožky (kolagén typu I, III, IV, proteíny fibronektín a laminin 5 a kyselina hyalurónová). Výsledkom by mala zjednotená pleť a zmiernené hlboké vrásky na čele a v oblasti očí. V štúdii ženy používali denne 2% tejto aktívnej látky a ich vrásky sa zmiernili o 31%. Je silnejší než Matrixyl®️ 3000 a nemusí dobre fungovať s ostatnými aktívnymi látkami, čo sa reakcie pleti týka.

Matrixyl®️ synthe’6 ™ Matrixyl®️ 3000
Cieli na hlboké vráskyCieli na jemné vrásky
Vhodný na slnkom poškodenú pokožkuPodporuje hydratáciu pokožky
Stimuluje tvorbu kolagénuZvyšuje elasticitu pokožky
Zjemňuje textúru pokožkyZjemňuje textúru pokožky
+ 1% kyselina hyalúronová+ 1% kyselina hyalúronová
ROZDIEL MEDZI Matrixyl®️ synthe’6 ™ a Matrixyl®️ 3000

Môj názor: otázka znie, ktoré sérum používať a či potrebujete obidve. Je pravda, že ich môžete mať v rutine obe a používať ich dokonca za sebou. Dané peptidy pracujú v synergii a zvyšujete tak potenciálny účinok sér. Ak by ste chceli odporúčanie iba na jedno, vyberte podľa vášho cieľu: možno v zrelšom veku, by som išla po synthe 6, ak nemáte citlivú pleť. V mladšom veku a v prípade citlivej pleti, by som siahla po Matrixyl 3000 na prevenciu. Môžete ho kombinovať aj s retinolom v jednej rutine. Inak Matrixyl®️ synthe’6 ™ sérum sa mi zaradilo do rutiny dobre, nie je lepivé, dobre sa vstrebáva.

Timeless Vitamin B5 Serum

Čo to je: Ľahké hydratačné sérum, ktoré pomáha upokojiť a regenerovať problematickú pleť.
Použitie: ráno a alebo večer po čistení pred krémom
Koľko stojí: 20,90€/30ml
Textúra: ľahké riedke nelepivé sérum
Typ pleti: všetky typy pleti, najmä mastná, problematická a citlivá 
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: Pantenol 8.0%, kyselinu hyalúronovú

Pantenol (niekedy označovaný ako provitamín B5) je obľúbeným zvlhčovadlom v produktoch osobnej starostlivosti vďaka svojej schopnosti priťahovať a udržiavať vlhkosť. Pri lokálnej aplikácii sa mení na kyselinu pantoténovú, čo je látka prirodzene sa vyskytujúca v tele. Štúdie ukazujú, že 1 % pantenol rýchlo zvyšuje hydratáciu pokožky a zároveň znižuje transepidermálnu stratu vody (množstvo vody, ktoré sa vyparí cez pokožku). Výsledkom je zlepšenie pocitu a vzhľadu pokožky vrátane pružnejšieho vzhľadu. Pantenol tiež znižuje začervenanie kože spôsobené citlivosťou, lokálne aplikovaný v koncentráciách medzi 1 až 5 % pomáha pri hojení a oprave bariéry. Je rozpustný vo vode a dobre spolupracuje s mnohými typmi prísad, vďaka čomu sa s ním ľahko formulujú hydratačné krémy, séra, tonery atď.

Môj názor: ja už niekoľko rokov nedám dopustiť na séra, ktoré pokožku upokojujú a slúžia na udržanie zdravej kožnej bariéry. Môžu sa kombinovať s aktívnejšími látkami, používať kedykoľvek a sú pre kohokoľvek. Pantenol v kombinácii s kyselinou hyalurónovou v koncentrácii 1%  zvyšuje a udržuje optimálnu hladinu hydratácie pre pružnejšiu a zdravšiu pokožku. Zjemňuje jemné vrásky a obnovuje prirodzenú bariéru pokožky. Výborné sérum, ak používate exfoliačné kyseliny, tretinoin, céčka a máte dojem, že niekedy je toho na vašu pleť veľa. Alebo máte šupinky, akné. Pantenol tieto priamo nerieši, ale tým, že pomáha opraviť poškodenú bariéru a pokožku hydratuje, sekundárne vylepšuje stav pleti, ktorá by nemala tak trpieť na suché miesta či vyrážky.

Timeless HA Matrixyl®️ 3000 W/ Lavender Spray

Čo to je: Hydratačný sprej s Matrixyl 3000® a kyselinou hyalurónovou na osvieženie a zhydratovanie unavenej pleti. Veľmi dobre sa vstrebe a okamžite dodá pleti osvieženie na celý deň. 
Použitie: Sprej zľahka pretrepte a nastriekajte na tvár a krk. Používajte ako toner, ako bázu pod make-up ale aj ako fixáciu make-upu.
Koľko stojí: 18,90€/120ml
Textúra: voda
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: Glycerín, Matrixyl®️ 3000, kyselinu hyalúronovú, aloe a extrakt z levandule (pomáhajú upokojiť a osviežiť pokožku, pôsobia protizápalovo)

INCI: WaterAloe BarbadensisSodium HyaluronateGlycerinCalcium PantothenateMatrixyl 3000 (GlycerinWaterButylene Glycol,CarbomerPolysorbate 20Palmitoyl Tripeptide-1Palmitoyl Tetrapeptide-7), Lavender ExtractPhenoxyethanol

Aloe a extrakt z levandule – pomáhajú upokojiť a osviežiť pokožku, pôsobia protizápalovo.

Môj názor: veľmi rada používam sprejové produkty na osvieženie, ako toner a na zvlhčenie pokožky pred aplikáciou iného produktu. Má veľmi jemnú nevtieravú levanduľovú vôňu. Tieto spreje môžu byť fajn ak nechcete do rutiny zakomponovať nové séra ale chcete benefity Matrixylu. Ľahko sa aplikujú a v podstate môžete okamžite na tvár naniesť krém a ste vybavení. Na druhej strane, ak v rutine používate séra s Matrixylom, je takýto toner pekným doplnkom do rutiny a určite čiastočne zvyšuje účinky aktívnych látok.

Timeless HA Matrixyl®️ 3000 W/ Orange Spray

Čo to je:  Hydratačný sprej s Matrixyl 3000® a kyselinou hyalurónovou na osvieženie a zhydratovanie pleti. Veľmi dobre sa vstrebe a okamžite dodá pleti osvieženie na celý deň. 
Použitie: Sprej zľahka pretrepte a nastriekajte na tvár a krk. Vhodný ako toner, ako bázu pod make-up ale aj ako fixáciu make-upu.
Koľko stojí: 18,90€/120ml
Textúra: voda
Typ pleti: všetky
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Čo (ne)obsahuje: Glycerín, Matrixyl®️ 3000, kyselinu hyalúronovú, aloe a extrakt z pomaranča (pomáhajú upokojiť a osviežiť pokožku, pôsobia protizápalovo a antioxidačne), Sodium Ascorbyl Phosphate (SAP – derivát vitamínu C)

INCI: WaterAloe BarbadensisSodium Ascorbyl PhosphateSodium HyaluronateGlycerinCalcium PantothenateMatrixyl®️ 3000(GlycerinWaterButylene GlycolCarbomerPolysorbate 20,Palmitoyl Tripeptide-1Palmitoyl Tetrapeptide-7), Orange Extract,Phenoxyethanol

Sodium Ascorbyl Phosphate (SAP) – je stabilný derivát vitamínu C, ktorý nepodlieha oxidácii. Krémy a séra s touto formou vitamínu C sú veľmi stabilné, ich štruktúra a farba sa nemení dokonca ani pri izbovej teplote. Produkty obsahujúce SAP sú veľmi jemné k pokožke, nespôsobujú podráždenie a začervenanie a účinne ju osviežujú, čistia a rozjasňujú, čím zabraňujú predčasnému starnutiu pokožky. V štúdiách tento derivát vyšiel ako výborný antioxidant a antibakteriálna látka. To znamená, že si vie parádne poradiť s akné a jeho hojením. Na hyperpigmentáciu je však menej účinný ako klasická kyselina askorbová.

Môj názor: sprejové produkty mám rada, pretože je to rýchly spôsob ako aplikovať toner a zvlhčiť pokožku pred aplikáciou séra či krému. Tento má však celkom horkastú až akoby prekvasenú parfumáciu, čo určite nebude každému sedieť. Nevonia klasicky citrusovo, ak teda chce ísť na istotu, odporúčam zvoliť skôr ten levanduľový.

Myšlienky na záver

  • všetky séra sa mi perfektne zapracovávali do rutiny, rýchlo sa vstrebávajú, sú na pleti ľahké
  • nežmolkujú
  • parfumácia je nevýrazná

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.