Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

L’Oréal Paris Age Perfect Cell Renew Midnight

Čierny rad Age Perfect Cell Renew sa považuje za luxusnú starostlivosť o pleť orientovanú pre zrelú pleť. Nenechajte sa vekom pomýliť, starostlivosť neriešime podľa veku, ale podľa typu a stavu pleti. Čierny rad má cieliť na prejasnenie pleti, zjednotenie tónu, zjemnenie textúry.

Aktívne látky

Kyselina kapryloylsalicylová (LHA kyselina) je derivátom kyseliny salicylovej vyvinutý L’Orealom. Má väčšiu molekulu, do pokožky preniká pomalšie ako kyselina salicylová, nedostane sa však tak hlboko a ostáva v najvrchnejších vrstvách pokožky. Z tohto dôvodu ani nie je tak efektívna ako kyselina salicylová. Má exfoliačné a upokojujúce vlastnosti, dokáže zlepšiť tón pleti a predchádzať upchatiu pórov. Môže z nej benefitovať problematická, mastná pokožka s upchávajúcimi sa pórmi.

Antioxidačný regeneračný komplex patentovaným L’Orealom. Získaný z horkého pomaranča mixnutý s vitamínom E a kyselinou hyaluronovou. Mal by posilňovať bariéru a hydratovať.

Vitamín E prispieva k antioxidačným účinkom, prirodzene sa nachádza v pleti.

L’Oréal Paris Age Perfect Cell Renew Midnight Serum

Čo to je: Sérum podporuje obnovu buniek, vyhladzuje a spevňuje pleť. Deň za dňom zanecháva tvár optimálne hydratovanú, sviežu a mladistvejšie vyzerajúcu.
Použitie: ráno a/alebo večer na čistú pleť po toneri ešte pred krémom. Aj napriek tomu, že má v názve midnight (polnoc), je určený aj na denné používanie (uvádza to tak aj L’Oréal).
Koľko stojí: 24€/30ml
Kúpite na: notino.sk, pilulka.sk, vivantis.sk
Textúra: ľahký gel-krém
Typ pleti: okrem citlivej
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: áno
Aktívne látky: kyselina hyalurónová, vitamín E, adenosín, glycerín, skvalán, kyselina kapryloylsalicylová, horký pomaranč

INCI: Aqua/​Water/​EauDimethiconeGlycerinAlcohol DenatPEG-8,Dipropylene GlycolSaccharomyces/​Xylinum/​Black Tea FermentPropylene GlycolPolysilicone-11Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Tuber Aestivum ExtractTuber Melanosporum ExtractAdenosine, Capryloyl Salicylic AcidNeohesperidin DihydrochalconeSodium HyaluronateTrisodium Ethylenediamine DisuccinateTocopherol, OctyldodecanolSqualaneAmmonium Polyacryloyldimethyl Taurate,Biosaccharide Gum-4BiotinCaprylyl GlycolCitric Acid, HydroxyethylcellulosePEG-20 Methyl Glucose SesquistearatePoloxamer 338Sodium CitrateXanthan GumBis-PEG/​PPG-16/​16 PEG/​PPG-16/​16 DimethiconeCaprylic/​Capric TriglycerideBenzyl AlcoholHexyl CinnamalHydroxycitronellalCi 14700/​Red 4Ci 19140/​Yellow 5, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl HydroxyhydrocinnamatePhenoxyethanolPotassium SorbateSodium BenzoateSodium SalicylateParfum/​Fragrance

Môj názor: Sérum má príjemnú gel-krémovú textúru, ktorá nie je mastná a lepivá, do pleti sa dobre vstrebáva. Nemá silnú parfumáciu, je jemná a môže pripomínať pomaranč. V zložení má trochu zbytočné farbivá. Aj napriek tomu, že sklenené fľaštičky nie sú mojim favoritom, táto sa mi dizajnom veľmi páči a vďaka drážkam sa aj dobre drží a nešmýka. Býva porovnávaný k Estée Lauder Overnight Repair Serum, možno akurát balením. Má však úplne odlišné zloženie. Jedná sa o fajn antioxidačné sérum, no osobne ho radím do kategórie neurazí nenadchne.

L’Oréal Paris Age Perfect Cell Renew Illuminating Eye Cream

Čo to je: Očný krém pomáha zlepšiť a urýchliť obnovu kožných buniek, dodáva mladistvý vzhľad
Použitie: ráno a/alebo večer pred alebo po sére, pred krémom
Koľko stojí: 18€/15ml
Kúpite na: notino.sk, pilulka.sk, vivantis.sk
Textúra: ľahký krém
Typ pleti: okrem citlivej
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: áno
Aktívne látky: kofein, vitamín E, retinyl palmitát, glycerín, kyselina kapryloylsalicylová, Pro-Xylane (Hydroxypropyl Tetrahydropyrantriol)

Hydroxypropyl Tetrahydropyrantriol (Pro-Xylane) je látka pochádzajúca z výskumu L’Oréal Research v roku 2006. Získava sa z prirodzenej xylózy, ktorý sa hojne nachádza v bukoch. Zvyšuje hrúbku pokožky, dodáva jej objem, posilňuje súdržnosť medzi dermis a epidermis. Pôsobí na biochemické vlastnosti kože, viditeľnosť vrások, pigmentové škvrny a textúru kože. Reštrukturalizuje pokožku, vrstvu po vrstve, stimuláciou rastu proteínov v kožných bunkách, a tým pomáha zbaviť sa vrások a ochabnutej pokožky.

INCI: Aqua/​WaterCyclohexasiloxaneGlycerinAlcohol DenatParaffinum Liquidum/​Mineral OilPrunus Armeniaca Kernel Oil /​ Apricot Kernel Oil,Butyrospermum Parkii Butter/​Shea ButterDimethiconeStearic Acid,Palmitic AcidPEG-100 StearateCera Alba /​ BeeswaxGlyceryl StearateCetearyl AlcoholSilicaTuber Aestivum ExtractTin OxideC13-14 IsoparaffinPEG-20 StearateSaccharomyces/​Xylinum/​Black Tea FermentTuber Melanosporum ExtractTriethanolamineDimethiconolCaffeineSodium CitrateSodium Cocoyl GlutamateMyristic Acid,CyclodextrinVigna Aconitifolia Seed ExtractMannitolAmmonium Polyacryloyldimethyl TaurateDisodium EDTADisodium Succinate,Propylene GlycolHydrolyzed Cicer Seed ExtractHydroxyethylcellulose,Hydroxypropyl TetrahydropyrantriolCapryloyl Salicylic AcidCitric AcidLaureth-7Lauroyl LysineSynthetic Fluorphlogopite,Oxothiazolidinecarboxylic AcidBiotinFaex Extract/​Yeast Extract,PolyacrylamideOctyldodecanolRetinyl PalmitateTocopherol,Potassium SorbateSodium BenzoateSodium Salicylate,PhenoxyethanolCi 16035/​Red 40Ci 19140/​Yellow 5Ci 77891/​Titanium Dioxide

Môj názor: Je pravda, že očné krémy nie sú typ produktu, ktorý by som v rutine vyhľadávala. Myslím si, že stačí, že si dávam séra a krémy s aktívnymi látkami do oblasti očí. Avšak, chápem, že niekto bez očáku nejde ani otvoriť poštovú schránku. Očný krém je tiež fajn, ak máte citlivejšie okolie očí na bežné produkty (séra, krémy..). Textúra je príjemná, je to ľahší krém. Možno mi prídu zbytočné farbivá v produkte, keďže nemajú žiadnu špeciálnu funkciu. Z tohto očáku však na zadok nepadám..

L’Oréal Paris Age Perfect Cell Renew Revitalising Day Cream

Čo to je: Revitalizujúci denný pleťový krém Age Perfect Cell Renew s OF 30 od L’oréal Paris obsahuje 2 účinné antioxidanty, ktoré chránia bunky pred voľnými radikálmi.
Použitie: ráno ako posledný krok, môže sa naň aplikovať ešte SPF
Koľko stojí: 25€/30ml
Kúpite na: notino.sk, vivantis.sk
Textúra: krém
Typ pleti: normálna, suchá
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: áno
Aktívne látky: vitamín E, adenosín, glycerín, kyselina hyalúronová, kyselina kapryloylsalicylová, UV filtre (Homosalate, Octocrylene, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane)

INCI: Aqua/​WaterGlycerinHomosalateOctocryleneEthylhexyl SalicylateAlcohol DenatButyl Methoxydibenzoylmethane,Hydrogenated PolyisobuteneBis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane,DimethiconeOctyldodecanolCetearyl AlcoholPEG-100 Stearate,PEG-20Cetyl AlcoholTuber Aestivum ExtractTuber Melanosporum ExtractAdenosineCapryloyl Salicylic AcidNeohesperidin DihydrochalconeSaccharomyces/​Xylinum/​Black Tea FermentSodium HyaluronateTrisodium Ethylenediamine DisuccinateTocopherol,Butyrospermum Parkii Butter/​Shea ButterAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerAmmonium Acryloyldimethyltaurate/​VP CopolymerBiotinCetearyl GlucosideCitric AcidDimethyl IsosorbideGlyceryl StearateHydroxyethylcellulosePropylene GlycolSodium CitrateT-Butyl AlcoholXanthan GumDimethiconolAlpha-Isomethyl Ionone,Benzyl AlcoholBenzyl SalicylateCitronellolGeraniolHexyl CinnamalHydroxycitronellalLimoneneLinaloolCi 14700/​Red 4Ci 19140/​Yellow 5PhenoxyethanolPotassium SorbateSodium BenzoateSodium DehydroacetateSodium SalicylateParfum/​Fragrance

Môj názor: Textúra je ťažšia krémová, skutočne mám dojem, že tento rad je myslený pre suchú dehydrovanú pleť. Využila som ho na dekolt a krk na deň, keďže obsahuje aj UV filtre. Inak si myslím, že sa jedná o neškodný krém, ktorý nijako špeciálne neurazí, ani nenadchne. Musím však vyzdvihnúť výšku faktoru. U nás si stále veľa ľudí nedáva SPF a mnohé drogérkové denné krémy faktor buď neobsahujú, alebo v žalostne malej výške ako 8 či 15. Ak by mi sedel, dávala by som si ráno naň aj tak samostatne SPF. Osobne sa nespolieham na faktor v kréme, ktorý nie je vyslovene SPFkom.

L’Oréal Paris Age Perfect Cell Renew Regenerating Cream Night

Čo to je: pomáha zlepšiť obnovu pleti, odhaľuje nové kožné bunky, zatiaľ čo spíte. Regeneruje a hydratuje, spevňuje a zvyšuje hutnosť pleti.
Použitie: večer ako posledný krok
Koľko stojí: 24€/30ml
Kúpite na: notino.sk, pilulka.sk,
Textúra: maslo
Typ pleti: normálna, suchá
Parfumácia: áno
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky: vitamín E (antioxidant), glycerín, skvalán, kyselina kapryloylsalicylová, oryzanol, med

Oryzanol je rastlinným extraktom, má teda najmä antioxidačné účinky.

Med je jednou z najstarších kozmetických ingrediencií. 95% medu tvorí cukor a zvyšných 5% látky ako proteíny, amino kyseliny, vitamíny, enzýmy či minerály. Má hydratačné, antioxidačné, upokojujúce, protizápalové a protiplesňové účinky. Ako iste viete, rôzny pôvod medu určuje jeho chuť a kvalitu. Rovnako to platí aj o jeho účinkoch – napríklad, čím je med tmavší, tým je viac bohatší na antioxidanty. 2 najznámejšie typy medu, ktoré sa využívajú v kozmetickom priemysle sú akácia (obsahuje oveľa viac fruktózy a ľahko sa s ním formuluje) a manuka (má veľmi silné antibakteriálne účinky).

INCI: Aqua/​WaterGlycerinHomosalateOctocryleneEthylhexyl SalicylateAlcohol DenatButyl Methoxydibenzoylmethane,Hydrogenated PolyisobuteneBis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane,DimethiconeOctyldodecanolCetearyl AlcoholPEG-100 Stearate,PEG-20Cetyl AlcoholTuber Aestivum ExtractTuber Melanosporum ExtractAdenosineCapryloyl Salicylic AcidNeohesperidin DihydrochalconeSaccharomyces/​Xylinum/​Black Tea FermentSodium HyaluronateTrisodium Ethylenediamine DisuccinateTocopherol,Butyrospermum Parkii Butter/​Shea ButterAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerAmmonium Acryloyldimethyltaurate/​VP CopolymerBiotinCetearyl GlucosideCitric AcidDimethyl IsosorbideGlyceryl StearateHydroxyethylcellulosePropylene GlycolSodium CitrateT-Butyl AlcoholXanthan GumDimethiconolAlpha-Isomethyl Ionone,Benzyl AlcoholBenzyl SalicylateCitronellolGeraniolHexyl CinnamalHydroxycitronellalLimoneneLinaloolCi 14700/​Red 4Ci 19140/​Yellow 5PhenoxyethanolPotassium SorbateSodium BenzoateSodium DehydroacetateSodium SalicylateParfum/​Fragrance

Môj názor: textúrou je tento nočný variant krému veľmi ťažký, až masťového charakteru. Na tvár mi absolútne nesadol, tak som ho dopoužívala na telo. Neviem povedať za suchú pleť, či jej toto bude vyhovovať. Komplex antioxidantov (z horkého pomaranča) – je inšpirovaný materskými bunkami, pomáha zlepšiť obnovu pleti, odhaliť nové bunky a dosiahnuť mladistvo vyzerajúcu pleť.

Mimochodom, obidva krémy sa v závislosti od toho, na aký trh sú určené, volajú trochu inak a majú dokonca odlišné zloženie. Pre US trh je to napríklad L’Oreal Paris Age Perfect Cell Renewal Night Cream u nás iba Renew.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.