Beauty Recenzie

Moje top prírodné produkty na telo

V roku 2018 sa mi dostalo do rúk niekoľko úžasných prírodných produktov, či na prírodnej báze, s ktorými som bola viac alebo menej spokojná. Prinášam vám môj výber top prírodných produktov na telo, ktoré som si najviac obľúbila 🙂

DEZODORANTY

Viete, že po ideálnych a funkčných prírodných deodorantoch prahnem už dlho. Skúšala som nespočetné množstvo produktov z drogérie, lokálnych aj zahraničných značiek a tu je výber tých, ktoré mne sadli najviac.

Ziaja viem, že nie je čisto prírodná, ale zaradila som sem aj tento anti-bakteriálny roll-on, ktorý je výborný. Je bez alkoholu, nedráždi a je skutočne spoľahlivý niekoľko hodín. Odkedy som vyskúšala šalviový deodorant od Nobilis Tilia okamžite sa stal mojou topkou z prírodných. Nádherná vôňa a poteniu zabráni v skutku na dlhú dobu. Chcela by som povedať, že mne žiaden (ani konvenčný deodorant) nezábrani poteniu či pachu na celý deň, nie je to podľa mňa možné a ani zdravé. Ďalšie dva, ktoré som vyskúšala a vyhovovali mi je krémový od chorvátskej prírodnej značky Olival a citrusový v spreji od L’Erbolario. Ten je však z tejto štvorice najslabší a nosím ho v kabelke na prípadné prestriekanie sa. Na jeho vôni som závislá 🙂

PEELINGY

Z vyskúšaných peelingov ma najviac oslovili tieto dva. O L’erbolario som vám básnila už v samostatnej recenzii o tejto značke. Scrub je vyrobený z morskej hrubozrnnej soli a olejov. Je preto dokonalým spojením exfoliácie a hydratácie. Nature Box je vyrobený zo 100% zlysovaného marhuľového oleja, čo tiež robí píling hydratačnejším s príjemnou vôňou.

TELOVÉ MLIEKA

Prírodné telové maslá a mlieka zbožňujem pretože nie sú umelo parfumované. Z týchto výrobkov je cítiť prírodné arómy a žiadne presladené nezmysly. Napríklad telové maslo Creme de Corps od Kiehl’s je už mojim dlhodobo obľúbeným produktom. Perfketne hydratuje, dobre sa rozotiera a príjemne vonia. Rovnako ma zaujalo maslo značky Nature Box, ktorú viete nájsť v DMke. Maslo je jemnučko cítiť po avokáde, hydratuje a čo vám poviem, je úžasné! A vianočná edícia Coffe nutmeg od Treaclemoon? Tak to je topka topov! Pre mňa je vôňa kávy s príchuťou korenín najviac! Treaclemoon nájdete tiež v DMke.

SPRCHOVÉ GÉLY

V tejto kategórii sa mi nazbieralo najviac adeptov. Viete, čo mám na prírodnej kozmetike na telo najviac rada? Absenciu SLS, zbytočných penidiel a umelých parfumácii. Prírodná kozmetika skrátka vonia uveriteľnejšie a nie umelo. Napríklad dva sprchové gély od Africa Organics. Jeden obsahuje marulový olej na vyživenie pokožky s jemnou mentolovou vôňou, ktorá brutálne osvieži v rannej sprche. Sprchový gél Kalahari je ideálny pre citlivú pokožku, vďaka obsahu roibossu a medového stromu je obohatená o antioxidanty. Pre mňa sú to dva úžasné objavy roku 🙂

Nutmeg coffe cake od Treaclemoon je pre mňa závislosťou na vôni a rovnako ako telové mlieko, milujem aj tento sprcháč. Kvetinový sprchový gél L’erbolario vás opantá vôňou jarnej lúky a je to asi prvý sprchový gél, ktorý na sebe cítim aj hodinu po sprche (a to sa vždy ešte krémujem!). I am feeling Zen! od WoodenSpoon je retro edíciou sprchových gélov s neobyčajným zložením. Ja som si vybrala kombináciu bazalky a borovice s mentolom. Sprcháč vonia ako les, obsahuje aj niekoľko olejov pre hydratáciu. Zakončím to ďalším dokonalým botanickým produktom a síce citrusovým sprcháčom od Nobilis Tilia.

STAROSTLIVOSŤ O VLASY

Mongongo šampón a kondicionér od Africa Organics je rada pre farbené vlasy. Čo mi maximálne vyhovuje, pretože farbené vlasy by mali dostávať starostlivosť, ktorá je určená na farbené vlasy. Olej zo semien mongongo vytvára film na každom vlase, ktorý ho chráni. Oba produkty sú veľmi príjemné, vlasy mám po nich jemné na dotyk a lesklé.

Túto radu od Nature Box milujem zas a opäť už len pre ich vôňu. Milujem marcipán a z vône mandlí odpadávam! Táto rada je určená pre normálne vlasy, ktoré šampón jemne nadvihne. Nechcem hovoriť, že im dodá objem, pretože zmývacie produkty na vlasy vám skrátka objem nedajú, na to sú určené bezoplachové produkty. Tento šampón a kondicionér zanechajú vlasy vzdušné a jemné na dotyk. Za mňa veľká spokojnosť 🙂 Obe značky kúpite v DMke.

ODLIČOVAČE

Áno, viem, že týmto už zabŕdam do pleťovej starostlivosti, no prírodných produktov na pleť používam málo a preto som do tohto výberu chcela dať aspoň dva. Možno viete, možno nie, no ja micelárne vody nepoužívam. Ak sa u mňa nejaká konvenčná objavila, vyskúšala som, zanadávala a vodu niekomu posunula. Nikdy som v nich nenašla zmysel. Až pokiaľ sa u mňa na stole neobjavila cestovaná verzia prírodnej micelárky od Olival. Pre mňa je to jediná micelárka, ktorú znesiem a ktorá ma aj dobre odlíči. Za mňa rozhodne odporúčam! Olival kúpite v 101 Drogérii.

Čo však na odličovanie používam najčastejšie sú hydrofilné oleje. Pre mňa sa hydrofilný olej stal tento rok kľúčový a konečne mám pocit dostatočného odlíčenia pleti aj očí (aj vodeodolnej špirály!). Po zmiešaní s vodou vznikne jemná emulzia, ktorá masírovaním zbavuje pleť makeupu. Hydrofilný olej je potrebné ešte z pleti zmyť čistiacim produktom. Tento od Nobilis Tilia mám rada špeciálne pre jeho obsah tea tree, ktorý je upokojujúci a šetrný k akné a zápalom.

A aký je váš top prírodný produkt na telo? 🙂


Podobné články

5 komentárov

  1. Mám moc ráda aktuálně tělové máslo Green Pharmacy s vůní brusinky 🙂

  2. Po kávovém sprcháči pokukuji už hodně dlouho 🙂 mám ráda třeba ten od Yves Rocher a celkově kávu v kosmetice můžu, ačkoliv ji vůbec nepiju 🙂

  3. Zuzana Koll hovorí:

    ja milujem prírodnú kozmetiku obecne a zvlášť myšlieku zero waste a to som našla na rosemont-e … Mojou srdcovkou je teraz mangový krém na telo navia 😉 pekne hydratuje, vyživuje a nedráždi

  4. […] svoje obľúbené prírodné produkty popísala vo svojom článku. Zdroj: Drew […]

  5. Anna hovorí:

    Těch produktů, které doporučuješ je opravdu velké množství a musím uznat, ze článek je skutečně skvěle napsaný a dost obsáhlý 🙂 Já jsem tedy spíše na nákupy v klasických kamenných drogeriích.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.