Fashion Lifestyle Tipy a Návody

Letné inšpirácie na daný typ postavy

Tento článok vznikol v spolupráci s e-hopom www.differenta.sk kde som pre vás našla množstvo pekných a farebných inšpirácii na daný typ postavy.

1. Hruška

Hruška disponuje úzkym driekom a užšou hornou časťou tela ako spodnou. Postavu hrušky dorovnávajú V výstrihy, lodičkový či srdiečkový strih. Sukne a nohavice by mali siahať do pásu, kde je hruška najužšia a väčšie boky či pozadie sa skryje pod voľnú látku. Ako majiteľka tejto postavy som si náramne obľúbila voľnejší strih nohavíc, ktorý ide na pás. Pozor, samotné nohavice by v tomto prípade mali ísť do rovna prípadne sa smerom dolu rozširovať. Ak sa smerom dolu zužujú a majú skôr mrkvový strih, tieto nohavice nechajte nízkym štíhlym postavám 🙂 Zistila som, že na hruške najlepšie vyzerajú celé plavky, pretože pekne skryjú bruško a postavu zoštíhlia.

2. Jablko

Viete prečo sa hovorí, porovnávať jablko s hruškami? Pretože toto ovocie je skutočne odlišné a platí to aj v prípade typu postáv. To, čo svedčí jabĺčku, hrušku doslova „zabije“ a naopak. Jablko má väčšie prsia, problémovú partiu bruška, malý zadok a štíhle nohy. Jablko si preto môže dovoliť siahnuť po kratších sukniach áčkového či rovného strihu. Letné šaty si vyberajte voľnejšie, rovného strihu alebo zúžené na bokoch. Vďaka štíhlym nohám na jablku pekne vyniknú farebné a vzorované nohavice, ktoré pritiahnu pozornosť. Celé plavky aj v tomto prípade hrajú prím.

3. Presýpacie hodiny

Alebo dokonalá postava. Presýpacím hodinám svedčia obtiahnuté strihy, ktoré zvýraznia dokonalú súmernosť kriviek. Nebojte sa preto siahnuť po puzdrových šatách či puzdrovej sukni. Šaty vyštíhlené v páse podtrhnú tento typ postavy. Vďaka súmernosti si hodiny môžu dovoliť aj plavkové strihy šiat ku krku či pekné dvojdielne plavky, ktoré opäť ukážu krásu tejto postavy.

4. Stĺp

Rovná štíhla chlapčenská postava si môže dovoliť obtiahnuté strihy ale aj vrstvenie. Závisí od majiteľky postavy, či chce zvýrazniť jej štíhlosť alebo chce zakamuflovať postavu modelky. Rovnej postave náramne svedčia volány, ktoré dodávajú objem. Stĺp si môže dovoliť šaty či plavky s hlbokým V výstrihom. Tejto postave svedčí vrstvenie a oversized strihy, ako je napríklad rifľová bunda so žltými kvetmi, ktorú som do koláže zaradila.

Doplnky

V ponuke eshopu som našla super farebné a trendy módne doplnky. Ak chcete kombinovať vzory myslite na to, že by sa mala vo vzoroch opakovať aspoň jedna farba. Naopak ak z nich chcete urobiť gro outfitu, vsaďte skôr na minimalistický a jednofarebný outfit (tón v tóne), kde práve jeden výrazný kúsok zasvieti a upriamite naň pozornosť. Mňa najviac zaujal žltý ruksak, v poslednej dobe ma priťahuje všetko, čo je žlté 🙂

Podobné články

1 komentár

  1. Miluji tyhle tvoje inspirace 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.