Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

Dermalogica Daily skin health

Značka Dermalogica bola založená v roku 1986, pochádza z USA a spája vedecké poznatky s prírodou. Dermalogica nepodlieha trendom, zakladá si na odbornosti pleťových terapeutov, s ktorými spolupracuje po celom svete. Zakladateľka Jane Wurwand sa pohybuje v oblasti starostlivosti o kožu odjakživa a v 80-tych rokoch jej v USA chýbala značka, ktorá by nemusela robiť prázdne sľuby. Vznikla tak Dermalogica a okrem nej v Amerike tiež založila inštitút vzdelávania špecialistov starostlivosti o pleť  (The International Dermal Institute – IDI). V IDI okrem vzdelávania neustále prebieha výskum a vývoj produktov Dermalogica. Zaujímavosťou je, že zo začiatku ste vedeli produkty dostať iba na predpis práve od kvalifikovaných špecialistov IDI. Po celom svete je Dermalogica veľmi obľúbená u kozmetičiek a v mnohých krajinách, kde má Dermalogica vlastný butik, dostanete priamo na mieste konzultácie, odporúčania a rozbor vašej pleti.

Dermalogica nepoužíva umelé vône, farbivá, alkohol, lanolín, parabény, lepok a minerálny olej. Je vegánska, cruelty free a ingrediencie berú z overených zdrojov. Mnohí vytýkajú značke cenu. Tá je odvedená od neustáleho výskumu, ktorý si Dermalogica robí sama. A to vám povie každý, že stojí veľa peňazí. A okrem iného, je normálne, že značky sú segmentované pre rôzne cieľové skupiny a nedávalo by logiku, aby všetky stáli 5€..

Rad Daily skin health je veľmi obľúbený, je určený pre všetky typy pleti a predstavuje základnú rutinu starostlivosti o pleť.

PRECLEANSE

Čo to je: Ľahký čistiaci hydrofilný olej na rastlinnej báze. Šetrne odstraňuje make-up, UV filtre, nezanecháva mastný film na pleti.
Ako sa používa: Naneste ho do rúk a aplikujte na suchú tvár. Masírujte produkt po pleti, čím sa začne rozpúšťať make-up a všetky nečistoty. Následne si opláchnite ruky a ďalším masírovaním pleti si všetko z tváre umyte.
Typ pleti: všetky typy
Cena: 47€/150ml
Čo obsahuje: Olivový olej, olej z marhuľových jadier (emulgátor), olej z orecha Kukui (bohatý na vitamíny A, C, E), extrakt z ryžových otrúb. Bez alkoholu.

INCI: Caprylic/​Capric TriglyceridesPrunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil,PEG-40 Sorbitan PeroleateHelianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil,Citrus Aurantium Dulcis (Orange) OilCitrus Grandis (Grapefruit) Peel OilCymbopogon Schoenanthus OilBorago Officinalis Seed OilLavandula Angustifolia (Lavender) OilRosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf ExtractSolanum Lycopersicum (Tomato) ExtractLavandula Hybrida Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel OilOryza Sativa (Rice) Bran Oil,Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed OilAleurites Moluccana Seed Oil, Cetyl EthylhexanoateDicaprylyl CarbonateTocopheryl Acetate, TocopherolC12-15 Alkyl BenzoateCitralLimoneneLinalool

Môj názor: Hydrofilné oleje patria medzi moje obľúbené odličovacie prostriedky. Dokážu zmyť aj vodeodolný make-up, sú jemné a šetrné k pleti a aj k mihalniciam. Olej sa aplikuje ako prvý krok odličovacej metódy double cleanse – 1.krok odlíčenie, 2.krok čistenie pleti. Na pleti nezanecháva žiaden mastný film, perfektne odličuje, má prijemné zloženie. Nemôžem naň povedať nič zlé 🙂

SPECIAL CLEANSING GEL

Čo to je: Čistiaci gél bez obsahu mydla, čistí pleť bez pocitu napätej a suchej pokožky.
Ako sa používa: Po odlíčení naneste malé množstvo na vlhkú tvár, jemne masírujte a následne opláchnite vodou.
Typ pleti: všetky typy
Cena: 41€/250ml
Čo obsahuje: Quillaja Saponaria (prirodzene penivý extrakt), mätu a levanduľový olej. Bez alkoholu.

INCI: Water/​Aqua/​EauDisodium Laureth SulfosuccinateSodium Lauroyl SarcosinateQuillaja Saponaria Bark Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) OilMelissa Officinalis Leaf ExtractCitrus Limon (Lemon) Peel OilCitrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit OilCymbopogon Winterianus Herb OilGlycerinCocamidopropyl BetaineCoco-BetaineHydroxyethylcelluloseSodium Cocoyl IsethionateCapryloyl GlycineSodium Lauryl SulfoacetateMethylpropanediolEthylhexylglycerin, Caprylhydroxamic AcidPPG-5-Ceteth-20Sodium Hydroxide, Disodium EDTA

Môj názor: Príjemný čistič, ktorý minimálne pení. Je to priehľadný gél a má neutrálnu vôňu. Mne sa s ním čistí dobre, používam ho malé množstvo, som zatiaľ v polovičke balenia a predpokladám, že mi ešte dlho vydrží 🙂

DAILY SUPERFOLIANT

Čo to je: Enzymatický exfoliant.
Ako sa používa: Približne pol čajovej lyžičky si naneste do dlane, zmiešajte s vodou tak, aby sa vám vytvorila pasta. Naneste na navlhčenú tvár a minútu masírujte produkt po pleti. Následne opláchnite vodou.
Typ pleti: všetky typy okrem citlivej
Cena: 15€/13g
Čo obsahuje: Ryžovú múčku, výťažky zo sladkého drievka a grepfruitu, enzým papaín, kyselinu fytovú, kyseliínu salicylovú. Bez alkoholu.

INCI: Microcrystalline CelluloseMagnesium OxideSodium Cocoyl IsethionateSodium Lauroyl GlutamateColloidal OatmealDisodium Lauryl SulfosuccinateOryza Sativa (Rice) BranOryza Sativa (Rice) Starch, AllantoinPapainSalicylic AcidGinkgo Biloba Leaf ExtractCamellia Sinensis Leaf ExtractGlycyrrhiza Glabra (Licorice) Root ExtractPca, Hydrolyzed Wheat ProteinPopulus Tremuloides Bark ExtractCyclodextrinLauryl Methacrylate/​Glycol Dimethacrylate CrosspolymerMelaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf OilLimoneneCitrus Grandis (Grapefruit) Peel OilCitric AcidTitanium Dioxide (Ci 77891)Hexylene Glycol

Môj názor: Myslela som si, že tento typ exfoliantu sa mi nebude páčiť, no mýlila som sa. Snažím sa vyhýbať abrazívnym pílingom a bola som skeptická, že tento bude na moju pokožku príliš. Exfoliant je však šetrný a rýchly – ak sa vám nechce pri bežnom enzymatickom či chemickom pílingu čakať niekoľko minút, tu ste za minútu vybavení. Keďže je základ produktu práškový, je stabilný, dlho vydrží a zaručí vyššie koncentrácie látok. Čo sa mi nepáči je slovo „daily“ v názve produktu, čo môže navodzovať dojem, že píling je vhodný na každodenné používanie. Čo veru nie je.

SKIN SMOOTHING CREAM

Čo to je: Hydratačný krém s technológiou Active HydraMesh Technology™, ktorá pleť hydratuje a chráni v dvoch fázach: najmodernejšia biopolymerová mikro sieť vytvára ochrannú akoby druhú pokožku, účinný hydratačný komplex obsiahnutý v tejto sieti sa uvoľňuje postupne, aby hydratoval 48 hodín.
Ako sa používa
:
Naneste na očistenú pleť, keďže nemá slnečný faktor je možné ho používať ráno aj večer.
Typ pleti:
všetky typy
Cena:
17€/15ml
Čo obsahuje:
rastlinný lipidový komplex (kokosový olej, sójové bôby, semená boráku), kyselinu linolovú, fytosteroly, fosfolipidy, vitamín C, vitamín E, výťažky z uhorky, ureu, aloe vera, glycerín, kyselinu hyalúronovú. Bez alkoholu.

INCI: Water/​Aqua/​EauCaprylic/​Capric TriglycerideEthylhexyl HydroxystearateStearic AcidButylene GlycolGlycerinAloe Barbadensis ExtractDimethiconePEG-8Cetearyl AlcoholSodium HyaluronateVitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Saccharide IsomerateCucumis Sativus (Cucumber) Fruit ExtractArnica Montana Flower ExtractHedera Helix (Ivy) ExtractMalva Sylvestris (Mallow) Flower ExtractParietaria Officinalis ExtractSambucus Nigra Flower ExtractAscorbyl PalmitateTrehaloseAlginHydrolyzed Sodium HyaluronateSerineLinoleic AcidPhospholipidsPhytosterols, Cananga Odorata Flower OilUreaHydrogenated LecithinPullulan,Caprylhydroxamic AcidCitrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower ExtractTocopheryl AcetateTetrasodium Glutamate Diacetate,HexanediolPentylene GlycolGlyceryl PolyacrylateSodium Citrate,Disodium PhosphatePalmitoyl Hydroxypropyltrimonium  Amylopectin/​Glycerin CrosspolymerCaprylyl GlycolPotassium PhosphateCitric AcidTocopherolMethylpropanediolPolysorbate 60Panthenol, Polyquaternium-10Cetyl AlcoholPEG-100 StearateGlyceryl StearateAminomethyl  PropanolCarbomerEthylhexylglycerinSodium HydroxideHydroxystearic AcidBHTBenzyl BenzoateBenzyl SalicylateLinaloolSodium BenzoatePhenoxyethanol

Môj názor: Krém je veľmi príjemný, netreba ho nanášať veľa. Ja ho dávam na navlhčenú pleť ráno a následnej použijem krém s ochranným faktorom. Mám zmiešanú pleť a teraz na jeseň/zimu mi táto konzistencia maximálne vyhovuje. Skutočne dobre a dlho pokožku hydratuje bez pocitu mastnoty. Zloženie je nabúchané snáď všetkým možným, čo má pokožka rada 🙂 Som s ním jednoznačne spokojná.

PRISMA PROTECT SPF30

Čo to je: Viacúčelový hydratačný krém s ochranným faktorom SPF 30, chráni pred UVA aj UVB. Je to chemické SPF.
Ako sa používa: Ako posledný krok v rannej rutine. Môžete pred ním naniesť hydratačný krém, v prípade mastnej pleti bude asi stačiť aj samotný.
Typ pleti: všetky typy
Cena: 70€/50ml
Čo obsahuje:
Avobenzon, homosalát, oktisalát, oktokrylen, čaj matcha, bio ferment zo šalvie, vitamín E, glycerín. Bez alkoholu.

INCI: Water/​Aqua/​EauHomosalateOctocryleneSilicaButylene GlycolEthylhexyl SalicylateButyl MethoxydibenzoylmethaneCoconut AlkanesDimethiconeGlycerinDimethyl CapramidePolyglyceryl-2 StearateVp/​Eicosene CopolymerChlorella Vulgaris ExtractPalmitoyl OligopeptideSaccharide IsomerateZingiber Officinale (Ginger) Root OilSclareolideTocopherolCamellia Sinensis Leaf ExtractTocopheryl AcetateCoco-Caprylate/​CaprateGlyceryl Stearate SEPEG-100 StearatePotassium Cetyl PhosphateArachidyl AlcoholDimethicone CrosspolymerBehenyl AlcoholBenzyl AlcoholCaprylic/​Capric TriglycerideXanthan GumAcrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerArachidyl GlucosideEthylhexylglycerinMethicone,Sodium HydroxideTrisodium Ethylenediamine DisuccinateCitric AcidSodium CitrateCaprylyl GlycolPropanediolGeraniolLimoneneCitralPolyvinyl AlcoholSodium BenzoatePotassium Sorbate1,2-HexanediolPhenoxyethanol

Môj názor: Menší faktor ako 50 používam v dni, kedy je pod mrakom. Dávam si pred ním Skin smoothing cream a spolu si na pleti veľmi dobre rozumejú. Na to, že mám zmiešanú pleť, vôbec nerobí pokožku mastnou a zaťaženou. Konzistencia je ako pri bežnom kréme, absolútne nemáte dojem, že sa natierate niečím s ochranným faktorom (čo je perfektné!). Toto SPFko dobre sedí aj pod make-upom. Plus príjemné zloženie k tomu, znovu musím uznať, že som s ním viac ako spokojná 🙂

ANTIOXIDANT HYDRAMIST

Čo to je: Peptidový toner v spreji. Pokožku spevňuje, zlepšuje jej textúru, bojuje proti voľným radikálom a intenzívne hydratuje pleť.
Ako sa používa:
Typ pleti: všetky typy
Cena: 13€/30ml
Čo obsahuje: Polypeptid arginínu/lyzinu, ktorý zabraňuje rozkladaniu protéinov v pleti, predchádza tak starnutiu pokožky. MAP (Magnesium Ascorbyl Phosphate), čo je stabilná forma vitamínu C. Výťažky z bambusu a hrášku pre lepšiu hydratáciu a pružnosť pokožky. Bez alkoholu.

INCI: Water/​Aqua/​EauButylene GlycolPEG-40 Hydrogenated Castor Oil,Arginine/​Lysine PolypeptideAloe Barbadensis Leaf JuiceSodium LactateSodium PCASorbitolProlineDipotassium GlycyrrhizateMethyl Gluceth-20Camellia Sinensis Leaf ExtractSodium Carboxymethyl Beta-GlucanLecithinMagnesium Ascorbyl PhosphateTocopherol,Palmitoyl Tripeptide-5Bambusa Vulgaris Leaf/​Stem ExtractPisum Sativum (Pea) ExtractGlucosamine HclGlycerinDisodium EDTA,Capric/​Caprylic TriglycerideLeuconostoc/​Radish Root Ferment Filtrate,CitronellolEugenolGeraniolLimoneneLinaloolCitrus Medica Limonum (Lemon) Peel ExtractHelianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil,Rose Damascena Flower OilEugenia Caryophyllus (Clove) Flower OilAniba Rosaeodora (Rosewood) Wood OilCitrus Medica Limonum (Lemon) Peel OilPelargonium Graveolens Oil

Môj názor: Zloženie je naozaj zaujímavé a dobré. Mám rada a preferujem toniká v spreji, pretože ich môžem použiť na vlhčenie pleti pred akýmkoľvek iným produktom. Produkt nijako neirituje, je príjemný.

Myšlienky na záver..

Veľmi sa mi páči, že mnohé produkty sú na výber v menšom a väčšom balení. Na skúšku si tak môžete objednať najprv menšie balenie a vyskúšať si, či vám produkt skutočne sedí. Väčšie balenia, aj keď sú finančne náročnejšie, vám vydržia veľmi dlho. Všetko, čo som vyskúšala, sa mi naozaj páčilo, jedná sa o veľmi príjemné nedráždivé produkty, ktoré si myslím, že sadnú väčšine typov pletí. Zloženia a formulácie sú dobré, ak je značka vo vašej finančnej relácii, za seba ju rozhodne môžem odporučiť.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.