Beauty Recenzie Starostlivosť o pleť

Na vystresovanú pleť Geek & Gorgeous Stress Less

Čo znamená, že je pleť vystresovaná? Má poškodenú bariéru, protestuje, máme dojem, že okrem všetkého zlého okolo je aj naša tvár proti nám. Geek & Gorgeous preto navrhli sérum Stress less, aby ste sa vy aj vaša pokožka jednoducho stresovali o niečo menej 🙂 Stress less je zamerané na zlepšenie stavu citlivej, poškodenej, podráždenej či dehydrovanej pleti.

Aktívne látky

Madecassoside je jednou z hlavných biologicky aktívnych komponentov rastliny Centella Asiatica, ktorú môžete poznať aj ako Pupočník Ázijský, Gotu Kola alebo Cica. Urýchľuje regeneráciu pokožky, má upokojujúce účinky a je aj výborný antioxidant. La Roche Posay naň robili jednu štúdiu, kde kombinovali 0.1% Madecassoside s 5% vitamín C a vyšli z toho veľmi pekné výsledky vzhľadom na jemnosť vrások, hydratáciu a celkový vzhľad pokožky. Je teda pravdepodobné, že tieto 2 ingrediencie spolu dobre fungujú a zvyšujú si vzájomne účinok. Z ostatných štúdii vychádza ako dobrá látka na hyperpigmentácie. Už koncentrácia 0.2% Madecassosidu má obdivuhodné vlastnosti, ako je podpora ochrannej kožnej bariéry, hydratácie, a tiež redukcia začervenania & svrbenia, zvlášť napríklad pri atopickej pokožke, alebo pokožke s psoriatickými prejavmi.

Beta-Glukán je veľkou molekulou, ktorá sa skladá z mnohých menších polysacharidových molekúl. Nachádza sa v bunkách stien kvasiniek, niektorých húb, ovsa či morských rias. Zvyšuje ochranné funkcie pokožky a vyživuje ju, dodáva jej hydratáciu. Odporúča sa na starostlivosť o namáhanú, suchú, podráždenú, poškodenú a citlivú pokožku, vrátane pokožky so známkami starnutia, ktorá si vyžaduje regeneráciu. Pôsobí aj ako antioxidant. Má silný upokojujúci a protivráskový účinok. Výrobca si robil štúdiu na vzorke 27 ľudí, kde testovali 0.1% beta-glukán. Zistili, že aj napriek veľkej molekulovej veľkosti, menšie frakcie tejto látky prenikajú až do dermis, čo je stredná vrstva pokožky, kde sa tvoria vrásky. Po 8 týždňoch testovania okrem zjemnenia vrások, bol celkový stav pokožky lepší a textúra hladšia.

Použitie: ráno a/alebo večer po čistení, pred použitím krémov
Koľko stojí: 12€/30ml
Kúpite na: geekandgorgeous.sk
Textúra: ľahký gél
Typ pleti: všetky vrátane citlivej
Parfumácia: nie
Denaturovaný alkohol: nie
Aktívne látky:  0.2% Beta-Glukán, 0.3% Madecassosid, glycerín

Môj názor

Osobne mám veľmi rada upokojujúce séra na citlivú pleť. Mám rôzne obdobia, kedy je moja pleť namáhaná, používam rôzne exfoliačné kyseliny, tretinoin, raz do týždňa peeling a potrebujem to prekrývať ingredienciami, ktoré ju dostanú zase do pohody. Mne sa sérum veľmi dobre zaraďovalo do rutiny či ráno, či večer. Textúra je akurát, nie je lepivá, vhodná pre akýkoľvek typ pleti. Ak trpíte na dehydratáciu, začervenania, podráždenie alebo len chcete pleť upokojiť po silných aktívnych látkach, môže byť pre vás. Kúpila by som si ho znovu? Keby som netestovala ďalších x iných produktov, určite áno 🙂

Podobné články

1 komentár

  1. hovorí:

    Tak toto sérum vyzerá fakt super 🙂 Ďakujem za tip!

    FRENCHSTYLE | Sleduj ma na instagrame ♥

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.