Beauty Recenzie

Make-up pre zrelú pleť

Viem, že moja pleť ešte nespadá do kategórie zrelá, no sú isté typy makeupov, ktoré sedia zrelej pleti viac. Pretože tá je náročnejšia. Má iné nároky ako pleť mladá. A vyžaduje od make-upu viac.

O značke

V spolupráci s Notinom som si vybrala na vyskúšanie tento make-up poľskej značky Dr Irena Eris. Koľkí z vás ju poznajú? Zakladateľka je v skutku zaujímvá a výnimočná žena. Je to vyštudovaná medička, čo je v súvislosti s kozmetickou značkou vždy pozitívna správa. V roku 1983 spolu so svojim manželom založila firmu Dr Irena Eris cosmetics. Irena vo firme zastáva funkciu manažérky vývoja a produkcie. Okrem kozmetickej značky vlastní sieť spa hotelov. Za uplynulé roky Irena získala niekoľko podnikateľských ocenení a ocitla sa v popredných priečkach rebríčkov zaujímavých poľských podnikateliek. V Poľsku sa jedná o veľmi populárnu a rešpektovanú značku.

ProVoke zmatňujúci make-up

Uvádzajú, že finiš ProVoke je matný s plným krytím, napriek tomu make-up pleť hydratuje a chráni. Má SPF 15, čo je však veľmi nízky faktor a vôbec by som sa naň nespoliehala. Museli by ste mať na pleti za čajovú lyžišku produktu, aby to spĺňalo danú ochrannú funkciu. SPF by som používala samostatne pred aplikáciou make-upu. Povedala by som, že make-up kryje skôr stredne, no matný vydrží skutočne dlho. Moja pleť je zmiešaná a po dobrom zapudrovaní som sa na čele mierne leskla až po cca 9 hodinách. Make-up má hutnejšiu konzistenciu, aplikuje sa mi najlepšie hubkou. Na pleti pôsobí príjemne, nie je ťažký. Mám odtieň natural, ktorý mi je aktuálne trochu tmavý a musím ho miešať.

Osobne sa mi make-up páči a dobre nosí. Je to veľmi dobrý make-up na také každodenné nosenie. Ja som zvykla na deň používať drogérkové make-upy, ktoré však na mne vydržia pekné tak 4 hodiny. Začínam ich preto nahrádzať lepšími a príjemnejšími, ktoré majú aj lepšie zloženie. Totiž drogérkový make-up vám neponúka okrem krycej schopnosi nič navyše. Make-up salónovej značky, či taký, ktorý kúpite v parfumériách, často obsahuje rôzne hydratačné a pleti prospešné zložky. Preto sú vhodnejšie a príjemnejšie pre zrelšiu pleť 🙂 Ak vám zmatňujúci efekt nesedí, Dr Irena Eris má v ponuke aj rozjasňujúcu verziu.

Podobné články

1 komentár

  1. Viki hovorí:

    túto značku nepoznám, ale pekne si nám ju predstavila 🙂

    WHEN PIGS FLY

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.