Beauty Kórejská kozmetika Starostlivosť o pleť

STAROSTLIVOSŤ O PLEŤ: Ampoule (K-beauty)

1.Zistiť svoj typ pleti – 2.Odličovanie – 3.Čistenie – 4.Tonizácia – 5.Essence – 6.Ampula – 7.Sérum – 8.Očný krém – 9.Krém – 10.Olej

Sérum, esencia, ampula? Čo do pekla to zase je? Nestačí mi jedno? Poďme si v tomto článku vysvetliť, čo to je ampula po kórejsky.

Ako iste viete, kórejská starostlivosť o pleť je na úplne inom leveli ako naša západná. Zatiaľ čo my na západe chceme od kozmetiky čo najsilnejšie koncentrácie a látky, v ázii si potrpia na navrstvenú jemnosť. Túžite po hydratovanej, napumpovanej, žiarivej, mlado vyzerajúcej pleti a chcete to čo najrýchlejšie? Nuž práve tento kórejský zázark by mohol byť pre vás.

ROZDIEL MEDZI AMPULOU A SÉROM

Ampula je vysoko koncentrovaný produkt, ktorý často obsahuje iba jednu hlavnú účinnú látku z prírodných lokálnych (kórejských) zdrojov. Zatiaľ čo sérum obsahuje ingrediencii viac a to v menších koncentráciach. Dalo by sa povedať, že ampula je ako sérum na steroidoch. Sérum sa zameriava na dlhodobé zlepšovanie nejakého špecifického problému pleti, ampula rieši skôr akútnu situáciu. Je to váš SOS produkt.

Možno vás napadlo, či je nejaký rozdiel medzi týmito kórejskými ampulami a kúrami v kapsulkách či menších sklenených nádobách. Po pravde nie. Asi iba v balení 🙂

Iba pripomínam môj zľavový kód DREWSBEAUTY na 2-5% zľavu na kórejskom e-shope YESSTYLE.

APLIKÁCIA

Vďaka vysokej koncentrácii účinných látok vám na tvár bude stačiť pár kvapiek. A aj preto je ampula skôr doplnkovým produktom v rámci rutiny a nemala by sa používať každý deň, zväčša je to 1-2x do týždňa (pozrite si konkrétne odporúčanie výrobcu). Ak sú vo vašej rutine zastúpené séra, esencie a iné kozmetické produkty s aktívnymi látkami, ampulu možno ani nepotrebujete. Je však fajn, ak si vaša pokožka prechádza nejakým zlým obdobím – ampulu môžete do rutiny zaradiť ako kúru. Dávajte si pozor aj na dobu expirácie, keďže ampule majú celkom jednoduché zloženie, často neobsahujú potrebné konzervanty, ktoré by podporili dlhšiu dobu spotrebovania.

Aplikuje sa klasicky – po čistení, tonizácii ampulu môžete nacapkať na pleť (aj na navlhčenú) a keď sa vstrebe, pokračujete sérom, krémom či olejom. Postupujte od najtekutejších textúr po tie najhutnejšie.

Tipy na ampule podľa zamerania pleti či problému:

PROBLEMATICKÁ PLEŤ
COSRx Centella Blemish Ampoule – super aj pre citlivú pleť, zjemňuje fľaky po akné a mala by pomôcť predchádzať novým vyrážkam, reguluje produkciu mazu.

PREJASNENIE
TonyMoly Vital Vita Brightening Ampoule – obsahuje vitamín C a niacinamid, ktoré pleť perfektne prejasňujú.

PIGMENTÁCIE
COSRX Propolis Light Ampoule – obsahuje 83,5% čierneho propolisu, táto ampula je vhodná pre ciltivú, aknóznu pleť s tendenciou na fľaky po akné, pigmentové škvrny. Táto ampula nie je lepkavá a mala by byť dobrou bázou pod make-up.

CITLIVOSŤ

Tosowoong Propolis Sparkle Ampoule – obsahuje 80% propolisu a medového extraktu. Obe látky podporujú elasticitu pokožky, zjednocujú tón pleti a hydratujú. Je vhodný pre všetky typy pleti vrátane citlivej. 

Vedeli ste o tom, že propolis pochádza zo slov pro (pred) a polis (mesto). Čo znamená niečo ako „pred mestom“ čiže ochrana pred mestom.

HYDRATÁCIA
Mizon Snail Repair Intensive Ampoule – obsahuje 80% slimačieho slizu, ktorý hydratuje, prejasňuje, upokojuje. Mucín je skvelý pre suchú, dehydrovanú a problematickú pleť.

PROTI VRÁSKAM
Missha Time Revolution Night Repair – obsahuje fermentované zložky, ktoré dopomáhajú pleti bojovať proti voľným radikálom, zvyšujú elasticitu pokožky, zjednocuje tón pokožky.
Time Stop Collagen Ampoule – obsahuje 73,53% extraktu z hríbov, ktorý odďaluje tvorbu jemných vrások a posilňuje tvorbu kolagénu.

PRE VŠETKÝCH
SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule – obsahuje 100% extrakt z Centella asiatica (CICA), tá pleť upokojuje, zjednocuje, posilňuje kožnú bariéru, reguluje mazotvorbu a hydratuje.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.